Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия

Руските ответни мерки се оказаха по-сурови от очакваното
17 мар 2018 15:40,
254
Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия
Снимка: БТА

Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия и каза, че Съветът за национална сигурност на Великобритания ще се събере на заседание в началото на следващата седмица, за да обсъди следващите стъпки в спора между Лондон и Москва заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Британското външно министерство заяви, че е очаквало ответните мерки на Русия, които включват затваряне на консулството на Великобритания в Санкт Петербург и прекратяване на дейността на Британския съвет.

Британското правителство вече нареди на 23 руски дипломати да напуснат страната в отговор на отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество, разработено от бившия Съветски съюз.

"Руският отговор не променя фактите по случая - опита за убийство на двама души на британска земя, за който няма друго заключение, освен това, че е виновна руската държава", заяви външното министерство.

Руският отговор беше по-суров от очакваното. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще сложи край на британското дипломатическо присъствие във втория по големина руски град, отбелязва Ройтерс.

Британският депутат Том Тугендхат каза, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си.

Бившият британски посланик в Русия Родерик Лин каза, че Великобритания би трябвало да избягва да бъде въвлечена в продължителна конфронтация с Русия.

"Не мисля, че би било разумно да бъдем въвлечени в кална борба с горила", заяви той по Би Би Си.

Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят следващите стъпки на заседание в понеделник. Някои призовават за бойкот на предстоящото Световно първенство по футбол в Русия (б. ред.: от страна на официалните лица, без да се поставя под въпрос участието на съответните национални отбори).
Британският министър-председател Тереза Мей иска да събере глобална коалиция от страни за наказване на Москва, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не се отнесат с Русия както с Либия, Ирак? Британските кучета скачат според тоягата.
36
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАаххах чета коментарите на гладните въшки рудофили и се спуквам от смях ,развеселихте ме с глупостта си
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До руска мизерия 41Хи-хи-хи..............МИЗЕРИЯТА е само в главата ти..........ЗАЩОТО Е ПРАЗНА....ха-ха-ха.....пусни малко *** поне, да се гонят, за да не е празно....Макар че, жалкото е, че ще измрат от глад!!!
34
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия или...... Помислете: кой е християнин, кой ползва нашата азбука, кой ни е помагал в годините.....
33
2
 
27
 
! Отговори
Даа преди 6 години
Британския съвет е пълен с агенти МИ-6 ,под прикритието на изучаване на английсики!!А пък този какви ги блещи .руснаците само тот бритнаския съюз могат да изучават английски език и а се устроиват на работа ,а сега ,горките руснаци как ще изучават английски език,ще си останат неграмотни по английски))) Циркове по британски!Нима има шарани да вярват на тези глупости ?
32
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи комуниста и глупавия човек, само куршума ги лекува
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си......Да бе много помагат да научат англииски и да ходят да слугуват по света?! А мерси от такава помощ. По добре да си стоят в родината и да си бачкат за държавата а не за чужди капиталисти. Ей тия енгилизи много нагли бе то бива ама слон за курбан не бива бе!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Е да деНеграмотник, в случая се пише "с", а не "със"! Първо научи граматиката на собствения си език, а после обиждай другите, че били "диваци"!
29
29
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Европа трябва да изгради на границата с азиатската руска империя Велика Европейска стена и всички руснаци от Европа да се пратят в руския резерват и да не се пуска руски ботуш да стъпва в Европа.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Ха-ха-ха..........ами мисли си така, твоя работа, щом нямаш и капка акъл в главата си! А на запад работят само просяци, ***....ки, черноработници, миячи на чинии, подмивачи на мръсни зад.ни.ци..........НИЕ НЕ СМЕ ТАКИВА И СИ РАБОТИМ ТУК!
27
25
 
3
 
! Отговори
руска мизерия преди 6 години
Не си губете времето тука ами влезте в сайта на YouTube и напишете - Жизнь в России ! Ще се появят много клипове и всички показват каква масова мизерия е в Русия ! Гледайте клиповете и се запознайте с Русия , а не ми плямпайте тук колко била "велика" Русия и колко "велик" бил руският народ !
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26 Как позна :))
25
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ни продават в пъти по-скъп газ отколкото на други държави
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До псевдо тарикати 23Ами купувай си тогава газ четири пъти по-скъп.............КОЙ ти пречи!!!!???? Ей, няма да изчезнат т.ъ.па.на.ри.те по тая грешна земя!!
23
2
 
32
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
15 случая на убийство на руснаци в Англия!Нито един във Франция , Германия или САЩ!Защо тия от МИ5 и МИ6 в Англия мислят , че останалите хора по света са безмозъчни същества и вечно ще им се хващат на въдиците!Ето и Лавров призова - не четете западна преса , мислете с главите си....Службите на Англия отидоха твърде далеч и ще я патят, затова пищят все по-силно , усетиха , че пресолиха манджата!
22
28
 
3
 
! Отговори
равносметката преди 6 години
Кои ще мизеруват ,англичаните или руснаците ?!Руснаците вече започнаха да пият препарати за миене ,понеже са доста по-евтини от водката ! Представете си за каква масова мизерия става дума ! Ютуб - Жизнь в России ! Покажите ето Путину и много други клипове !
21
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм че на почти всички заблудени подкрепящи Русия ,поне един техен роднина работи на запад и им праща парички за да могат да лентяйстват тука и да пишат откровени простотии
20
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял свят,стои зад Русия с изключение разбира се на западните ***!
19
37
 
4
 
! Отговори
псевдо тарикати преди 6 години
Руснаците с природни ресурси тарикатлъци не могат да правят ! Господ е дал природни ресурси и на много други държави ,така че можем спокойно да им дръпнем шалтера на руските алкохолици !
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Руските ответни мерки се оказаха по-сурови от очакваното'' а не бе - БОБ!