Само шест държави в света са дали равни права на жените с мъжете

Това са Белгия, Дания, Франция, Латвия, Люксембург и Швеция
Обновена: 3 мар 2019 21:14 | 3 мар 2019 21:10, Нели Христова
72
Само шест държави в света са дали равни права на жените с мъжете
Снимкa: Reuters

Промяната, към която всички феминистки организации се стремят се случва, но с изключително бавни темпове.

Само в 6 държави в света жените имат равни права с мъжете, съобщават от Световната банка. Това са Белгия, Дания, Франция, Латвия, Люксембург и Швеция.

Все пак за десет години има напредък, тъй като тогава държавите, в които нежният пол е равен на силния по серия от икономически фактори е кръгла нула. Ала темпото е изключително бавно - жените ще имат напълно равни права с мъжете по цял свят едва през 2073 година.

Засега само още една държава е на път да се присъедини към този списък. Франция все повече подобрява политиките си относно домашното насилие и налага солидни наказания за сексуален тормоз на работното място.

Но от другата страна стоят държавите от Близкия Изток, които отбелязват едва 47 точки в изследванията на Световната банка. Това значи, че те дават на жените дори по-малко от поливината права, които имат мъжете.

Световният процент се равнява на 74,71, което е близо с 4 точки повече в сравнение с изследванията преди 10 години, като отделно САЩ имат 83,75 точки, Великобритяния 97, а Германия 91.

Според някои изследвания, премахването на разликата между половете ще доведе до увеличаване на световното БВП с 28 трилиона. Почти колкото комбинираното БВП на САЩ и Китай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
9
 
! Отговори
Бай Тош преди 5 години
Жените са по-нисшият пол,не съм сигурен че трябва да са равноправни колкото мъжете. Не напразно са "СЛАБИЯТ ПОЛ". Не може слабият пол да ръководи или управлява.
21
7
 
12
 
! Отговори
Az преди 5 години
Там са най много и джендърите...
20
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Само в 6 държави в света жените имат равни права с мъжете, съобщават от Световната банка. Това са Белгия, Дания, Франция, Латвия, Люксембург и Швеция."Брей, не знаех че в останалата част от Европа жените нямат абсолютно никакви права. Добре, че са "експертите" от Световната БАНКА, чиято тясна специалност както знаем са човешките права... А може би на свой ред правните организации трябва да изготвят изследване за състоянието на световната икономика, защо не? Пълна пародия.
19
5
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Колко струва Световната банка,щом КриСталинка и е шеф(макар и временно)????Ев.рейска шашма,нищо друго...
18
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения начин хората да бъдат равни е ако имат еднакъв биологически и умствен капацитет.
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде се пише за равенство между половете. Никъде не пише обаче, в какво трябва да се изразява това равенство. Да не говорим, че вече и думата "полове" трябва да се дефинира.
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все държави с демографски спад, морален колапс и икономическа стагнация.
15
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двата пола имат равни права- равен достъп да гласуват, равен достъп до трудовия пазар, равни права по отношение на извършени престъпления срещу тях. Колко по-равни могат да станат тези права? И как по дяволите ще премахваш пола, който е биологичен признак на индивида с морфологични и функционални разлики?
14
8
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Жалки сте. Пълните си вес'ничето с марксистка пропаганда, с цел да провокирате гняв, а оттам - трафик, за да превърнете гнева на хората (оправдан) в клик-трафик = центове.
13
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте един пример в който жените нямат същите права? Или само драскате че да има вятър.
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според някои изследвания, премахването на разликата между половете ще доведе до увеличаване на световното БВП с 28 трилиона."На посочените 6 държави с колко трилиона им нарастна БВП-то?
11
7
 
13
 
! Отговори
Пид.рунгел преди 5 години
А у нас жените са с по-големи права от мъжетееее, това е безобразиееее,ще се оплача на арменския пооооп!За всичко са виновни феминисткитееееее!Ама аз ще ги разобличаааааа!
10
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според някои изследвания, премахването на разликата между половете ще доведе до увеличаване на световното БВП с 28 трилиона."Казал Буратино и носът му пораснал с 3 метра.
9
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два срещуположни пола няма как да бъдат равни. Това е биологична закономерност.
8
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кое не им равното в момента?
7
15
 
38
 
! Отговори
сещате ли се преди 5 години
хората никога не са се раждали равни и никога няма и не трябва да бъдат ........само на едно място са равни, но там никой не иска да ходи .
6
14
 
28
 
! Отговори
Новоговр преди 5 години
До бай ганюАма чакай сега, нали според собствената ви пропаганда на НПО активистите жените били печелели по-малко от мъжете? Освен това днешните 20-годишни кифлета нито готвят, нито чистят, нито се женят, нито раждат деца.
5
2
 
1
 
! Отговори
Новоговор преди 5 години
До 2Е, не четш ли какво съм написал?
4
28
 
21
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
защо определяме мъжът като силния пол след като жената ходи на работа,жената оправя децата,пере готви чисти и цялата покъшна работа,пазарува мисли за далеч повече неща от мъжа си на който след като му нареже салатата и налее ракията той само вирва краката и започва да штрака каналите и някак си пак и се пада на нея ред да измие чиниите и прегледа домашното на децата....в какво е силата на мъжа след като много жени днес печелят много повече от мъжете си или от много мъже?
3
10
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А в страни като Полша кога ще дадат права и на мъжете бил съм там там жената командва ако мъжът и се скара за нещо(дори и затива,че му е изневерила тя се обажда в полицията и веднага го прибират.там за това,яе си и направил забележка и си повишил тон те прашат за 6 месеца в затвора да работиш имах приятел поляк излезе от затвора и отиде да живее при родителитеси каза ако се върна принея пак ще ме вкара в затвора.