Жива верига от ученици на протеста в Хонконг

Ученици от средните училища подкрепиха протестите
9 сеп 2019 08:20,
9
Жива верига от ученици на протеста в Хонконг
Снимка: БТА

Стотици ученици от средните училища образуваха живи вериги по улиците на Хонконг днес, в подкрепа на антиправителствените протести, след поредна седмица на сблъсъци в управлявания от Китай мегаполис, предаде Ройтерс.

Метростанциите, които вчера бяха затворени по време на ожесточените сблъсъци между демонстранти и полицията, днес отново заработиха.

Още по темата

Полицията в Хонконг вчера използва сълзотворен газ и стреля с гумени куршуми, за да разпръсне агресивно настроени демонстранти, събрали се за неразрешен протест в оживения търговски район Козуей бей. Десетки хиляди изпълниха улиците на Хонконг в шествие до консулството на САЩ, за да призоват американския Конгрес да приеме предложен законопроект за санкции срещу правителствени служители от Хонконг, уличени в погазване на основните свободи, предаде ДПА.

Китайските държавни медии днес обявиха, че Хонконг е неразделна част от Китай и че всяка форма на отцепничество "ще бъде смазана".

Китайският в. "Чайна дейли" съобщи, че вчерашният митинг е бил доказателство, че чужди сили стоят за протестите и предупреди, че демонстрантите "трябва да спрат да поставят на изпитание търпението на централното правителство".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"РУСКИЯ КОМУНИСТ ВИДЯ БЛАГИНИ ТУК В БЪЛГАРИЯ И ЗА 50 ГОДИНИ НИ ОПОСКА ТРУД РЕСУРСИ" И за това 30 години по-късно мутрите още се карат кой да прилапа ОСТАНАЛИТЕ предприятия за да изкарат някой лев. Няма такова неблагодарно племе.
5
0
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
След като поправката в закона за екстрадацията отпадна, а протестите продължават е повече от ясно, че тамошните умни и красиви въобще не протестираха заради това, добре е, че са скътали повече парички за да не работят, а да протестират. Тука не можем да си го позволим.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България така стана в СССР. ЗАЩОТО ЗАПАДА НЕ СЕ ЗАСТЪПИ ЗА НАС. РУСКИЯ КОМУНИСТ ВИДЯ БЛАГИНИ ТУК В БЪЛГАРИЯ И ЗА 50 ГОДИНИ НИ ОПОСКА ТРУД РЕСУРСИ .ОТДЕЛИ НИ ОТ ЗАПАДА. Сега сме стогодини назад и трябва да възтановяваме.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Китай им трябват роби и то с практика и умения. Тия местните не са им достатъчно.
2
3
 
11
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Ха-ха, големите мъжаги отново се скриха зад децата, че иначе ще ги помасажират по гърба с палките. Самият факт, че се ползват деца за прикритие показва ясно кой се съобразява с човешките ценности. Явно китайците няма да ударят дете, но пък протестърите нямат скруполи да излагат децата на опасности!
1
8
 
14
 
! Отговори
Шоу преди 4 години
САЩ дразнят тигъра ама няма да им мине номера Китай не е колонията България ...