Ердоган: Ножът опря до кокала, търпението ни се изчерпва

Опитват се да прехвърлят на Турция товара на тероризма и бежанците!
Обновена: 2 окт 2019 09:54 | 2 окт 2019 09:54, Елка Василева
43
Ердоган: Ножът опря до кокала, търпението ни се изчерпва
Реджеп Ердоган. Снимка: БТА

"Някой ден ще дойдем внезапно", предупреждава турският президент Реджеп  Ердоган от заглавие на в. "Ортадогу", визирайки предстояща военна операция на Турция в Северна Сирия.

Изказването на Ердоган пред депутатите вчера на откриването на есенната сесия на парламента е във фокуса на всички турски вестници днес.

"Нямаме и ден за губене" (в. "Йени шафак"), "Ние ще направим необходимото" (в. "Стар"), "Няма да чакаме" (в. "Милят"), "Не остана друга възможност" (в. "Гюнеш") - това са някои от заглавията в турския печат тази сутрин.

"Някои се опитват да поставят Турция на колене, като й прехвърлят товара на тероризма и бежанците. Турция не е страна, която ще изостави собствената си сигурност и бъдещето на своите братя за радост на силите, които имат сметки в региона. Нима Турция е държава, която се наема да бъде подизпълнител на сценарии, писани на масата?", заяви Ердоган.

Още по темата

Президентът негодува заради неизпълнените обещания към Турция и опитите тя да бъде залъгвана.

"Лично казахме в очите на онези, които от години залъгват Турция относно ликвидирането на терористичната организация, че е дошъл краят на тази игра. Не ни остана друг изход, освен сами да продължим по пътя си. Планираме да настаним два милиона души в зона за сигурност, дълбока 30 километра", каза още президентът.

Военни официални представители от Турция и САЩ се договориха през август за установяване на зона за сигурност в Северна Сирия и създаване на мирен коридор, който до облекчи движението на сирийските бежанци, които искат да се върнат у дома. Анкара обаче обвинява Вашингтон, че бави процеса и предупреждава, че ако американците продължат да протакат, ще предприеме самостоятелно военна операция в Северна Сирия.

Както уточни Ердоган, тази зона ще се простира от река Ефрат в Сирия до границата с Ирак.

"Ножът опря до кокала. Търпението ни към онези, които гонят свои сметки в региона, е на път да се изчерпи. Вече нямаме за губене и един-единствен ден", извежда акценти от изказването на турския лидер и в. "Милят", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 20 Всички в Сирия са за пребиване. Там няма добри и лоши.
23
4
 
5
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
До Анонимен 18 Така е. И Путин преиграва и се скара с целия свят. Лавров в изблик на откровение : Целия свят мрази Русия...А защо е така , кой ще ни каже. ?
22
13
 
30
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
СЛАВА НА ЕРДОГАН.ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ. ХИЧ, НЕ Е ЛЕСНО ДА ИЗДЪРЖАШ ОЩЕ "ЕДНА БЪЛГАРИЯ" ОТ ЕМИГРАНТИ.ВСИЧКИ ДРУГИ СИ ПРАВЯТ ПОЛИТИКИ, А САМО ЕРДОГАН ПЛАЩА СМЕТКИТЕ И ГРИЖИТЕ. ДАВАЙ, ЕРДО....!!!!ПОКАЖИ ИМ ЩО Е БЕЛ БИВОЛ НА ТИЯ ХАИРСЪЗИ... ХАХАХААААА... ОБИЧАМЕ, ТЕ!!!!ПОЗДРАВИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Името*
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25По добре си смени и методи на мокри сънища хахаха
19
14
 
5
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Ам- гъл плаши гаргите, но не може да удържи и кюрдските хобити !!!
18
10
 
3
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Ам- гъл плаши гаргите, но не може да удържи и кюрдските хобити !!!
17
7
 
14
 
! Отговори
Salih преди 4 години
Ердоан закъсня. Опита да се отваря към кюрдите, опита да заложи на уж протурски араби за Сирия и Ирак. Като ислямист вярваше в уммата, а всеки турски националист знае, че единствено турчин може да му е приятел. Още има надежда - да влиза в Сирия и Ирак, да слага по един каймакам и да се свършва. Който не иска, да се спасява.
16
24
 
12
 
! Отговори
SS преди 4 години
БЪЛГАРИ,ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега в ЕС се ослушват и се правят на ни чул ни видял,ама когато се започне акцията ще ревнат и ще сложат пак нас на вълка в устата.По решителните думи на Президента Ердоган се вижда че отлагане повече няма да има.Да не стане тъй,че пак ние да оперем пешкира.Щото от думите му става ясно че 2 милиона ще са в свободна зона в Сирия.А другите 3 къде?И оградата на Валери(винкела)няма да помогне.Да не рипне пак Меркел да ги прибира в ЕС.Вожда да слага перата и да отива в Брюксел да иска гаранции за БГ.
14
3
 
26
 
! Отговори
по етапен ред преди 4 години
До Анонимен17.Не, няма да обвиня ереите, защото си го вдигам когато и където ми потрябва. Но светът знае за издевателствата и кръвожадността ви. Единственната държава получила прозвището държава-терорист. Единственната държава по свята в която се стреля на месо против деца, старци и жени без предупреждение по улиците.Единственната държава, която разграби територи на съседните нейни държави без да бъде оседъне и наказана с санкций.А световната общественност мълчи и безучастно наблюдава.До кога?
13
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Султан Ердоган почва да преиграва. Каквато и сила да имаш не може да се скараш с целия свят и да си добре. Ако ЕС и САЩ те погнат със санкции за година две си фалирал.
12
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не можеш да го вдигнеш пак евреите ще обвиниш нали?
11
4
 
43
 
! Отговори
по етапен ред преди 4 години
Щом критикувате Президента на Република Турция за проекта му на "Мирна зона" , дайте идеи как може да се върнат 5 милиона бежанци в Сирия? Дайте идеи...Нямате.Тук ролята на Западна Европа и САЩ не е "да омиротворят и демократизират Сирия",тяхната цел е да разпокъсат Сирия на парчета,техните концерни да грабнат петрола, газта и другите природни богатства и да отслабят страната така,че да е пионка в ръцете на Израел.Човек трябва да емного глупав и сляп за да не вижда тази истина.Всичко друго е лъж
10
9
 
43
 
! Отговори
по етапен ред преди 4 години
Лесно е на неженен да се разведе, казва народът.Лесно е да си чешете тук езиците и да обвинявата държавника на страна която дава подслон и припитание на по-вече от 5 милиона беженци.Държавите от които идват най-много бежанци са разрушени и разпокъснати от войските и бомбите на "миролюбивия и демократичин Запад и САЩ". Либия,Сирия и Ирак бяха най-върлите връгове на кръвожадната юдейска държава наречена Израел.И трите държави днес са сринати до основи и разпокъсани на парчета.Защо не виждате това?
9
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зоната ще е дълбока за първо време 32 км и дълга 480 км ще се построят модерни градове и села възлизащ на 24 милиарда долара и ще са под турско попечителство и знаме за да могат да живеят спокойно без някой да ги нападне и падат бомби
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"и много градове на България, лилавия си е лилав по целия свят.!."Името Палестина идва от тракийското племе Филистинци. На турски и арабски език още се казва Филистин, вместо Палестина. Тракийски племена са ходили там на война и са колонизирали онези земи. Наричани са "морските народи". И не само филистинци, а също Беси, Дии, Фриги. Все траки. Бесите по-късно приемат християнството и около Мъртво море е имало църкви с богослужения на Бески език (тракийски). Има и т.нар. Библия Бесика.
7
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не искат бежанци и ПКК защо спонсорираха брадите срещу Асад до момента в който Руснаците не се намесиха?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9От собствен опит ли знаеш
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От изказванетона Ердоган не става ясно къде е забит ножа отпред или отзад. Ако е отзад под нивото на кръста наистина положението е нетърпимо.