Ким Чен Ун се закани да създаде непобедима армия

Той наблюдава поредно военно учение
18 ное 2019 12:48, Елка Василева
28
Ким Чен Ун се закани да създаде непобедима армия
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проследи как протича учение с въздушен десант на снайперисти и се закани да създаде "непобедима армия", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, позовавайки се на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Пхенян продължава да се държи предизвикателно, въпреки че САЩ и Южна Корея отмениха съвместните си учения, за да създадат благоприятни условия за дипломацията.

Още по темата

Днешното съобщение на КЦТА се появи часове след като американският президент Доналд Тръмп призова Ким Чен Ун в Тwitter да "действа бързо, за да постигне сделка", и намекна за още една среща на върха, като написа: "Скоро ще се видим!".

Само за три дни Северна Корея разпространи информация за две военни учения. Според съобщението от събота по време на демонстрация на ВВС Ким е призовал пилотите да се готвят да се изправят срещу "въоръжения до зъби враг".

Вашингтон и Сеул обявиха вчера, че отлагат за неопределено време съвместно военно учение като израз на добра воля към Пхенян, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Браво момче, продължавай да гъбаркаш западните капиталистически гъ/бички!!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ядрените оръжия много няма значение армията многобройна ли е или най силна, този е единствения северно кореец който е дебел, във всички филми за Северна корея друг дебелак не видях, малко злобно човече.