Тервел Пулев: Жените са силният пол

Представяме се повече от отлично, на мнение е той
6 авг 2021 10:25, Нели Христова
100
Тервел Пулев: Жените са силният пол
Снимка: БГНЕС

Представяме се повече от отлично в Токио, според мен повече отколкото сме очаквали. Жените са силният пол и това се доказа на тази олимпиада, не е чак толкова голяма изненада.

Така боксьорът Тервел Пулев коментира пред БНТ защо само жени носят медали за България от игрите в Токио.

По думите му до олимпийския връх се стига много трудно и затова е толкова желан, а в същото време рядко се достига.

"Конкуренцията в традиционните спортове, на които сме свикнали - борба, бокс, вдигане на тежести, бронзов медал,  радваме се дори на полуфинал, така че това е един невероятен къртовски труд, дългогодишен", каза още Пулев.

Той не посочи кой е виновен за това, че отиваме на олимпиада на олимпийския принцип - за участието. Според него трябва да се направи задълбочен анализ, за да се видят причините, но според него има върху какво да се работи.

"Моето лично мнение е, че медалите са плод на дългогодишен труд на състезателите и на лишения от тяхна страна. Мисля, че държавата би могла да направи още малко", смята боксьорът.

По думите му боксът е много популярен сред жените и малките момичета. Според него спортът е една от малкото сфери в България, които още функционират.

Той си спомни какво е било на Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

"Това е едно вълшебно чувство, това е едно невероятно нещо, смесица от различни неща - от еуфорията, трудностите, напрежението, всичко така е много миксирано в един месец, в който пребиваваш в олимпийското село. Просто мога да съм благодарен, че съм се класирал и съм успял да отида там", допълни Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Масата ще ти сложи някой Пулев
63
0
 
0
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Къде ми е ракията и салатата мъ жено
62
0
 
3
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Пеперудке поврътлива така ли се правиш на мъж.Видя, че си въздух под налягане по темата и ти останаха само обидите. Сори, с тоя гумен гръбнак за мъж на ставаш.
61
0
 
1
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Линк, който сам не си прочел и разбрал.Но нищо, то при теб си е така. Имаш когнитивни проблеми виШисте(най-вероятно среднист)По-важното е, че след многократните ми подканяния така и не и отговори на конкретни въпроси.И показа, че ти липсват и неща като чест и достойнство.В обобщение лишен си от следните мъжки качества.Ясна и логична мисълНе заставаш(не можеш) зад думите сиИзбягваш въпроси и теми,които не ти отърват.Та кое е мъжкото в теб след като ти липса гръбнак смелост и мъжка мисъл
60
1
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
И това, че една жена участва в минал дебат, който изрови от дълбините на нета твърдейки, че трябва да има квоти означава ли според теб, че всички феминистки искат? И какво значи искат. Щото както обясних и ти искаш разби неща спрямо жените но не си направил кампания за налягането им. Нямаш подготвен законопроект като Франция. А и това какво ти искаш в лично качество не ни ангажира другите мъже.Виж геЮвете може. Вие мразите жените
59
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Няма да стане така.Ще проявиш поне малко мъжество и ще отговориш.Пак питам.1. Какво означава това че жените влизат с до 1 по-висок бал в гимназии и ВУЗ.2. Какво би станало ако квотите паднат особено за популярните и престижни специалности право и медицина?Казах конкретика. Какви са точно мерките касаещи ЖЕНИ в университетите. Откога са, за да има корелация между скока в последните 5 години трябва мерките да са отскоро А тази политика датира от десетилетия.И защо в СТЕМ няма дори изравняване
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените понасят много,но нужно ли е?
57
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Зададох ти няколко въпроса.Освен, че нямаш грам логическа мисъл и склероза ли те гони или просто не можеш да отговориш както би ти се искало?Забавното е, че сам не си прочел какво си качил. Тези действия са насочени основно към малцинствата не към жените нищо, че се споменават горе. Което пак не отговаря на въпроса ми.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сам се биеш. И се показваш като гъвкава китка, щото мъжете мислят логично. От остъргване на нета успя да извадиш като аргумент че в България феминистките искат квоти някакъв разговор по повод приемането на квоти във Франция. А най-забавното е че в самия линк се казва че мъжете са фаворитизирани в средното образование.Дори няма нужда да се старая особено ти самичък се дъниш.Хайде разкажи за квотите в САЩ и защо в стем явно не влияят и там мъжете са повече. Ама с конкретика
55
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Да попитам и аз същество с мъжко тяло и доста мека менталност(като мъж не си се проявил досега)1. Какво ще кажеш за това че жените и в средното и ВУЗ влизат с по-висок бал2. В САЩ в престижните специалности медицина и право като тенденция жените са повече3. Имаш ли нещо против да отпаднат изцяло квотите в България и какво би станало. Все въпроси които удобно пропусна досега
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1.Наистина ли си висшист, щото явно не си наясно с механизма на приемане. Няма отделно класиране по квоти.Просто жени и мъже се класират отделно2. Само в СУ и ТУ сигурен ли си ? 3.Не знам какво искат феминистките, но няма такова публично изявено искане. И ти самият не намери информация за това. Така че тезата ти увисва-отново.4.Лично аз написах че съм против квотите ама чъкча не читател...Педи колкото и да въртиш дупето ще те оборвам по всяка точка.
53
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Явно наистина си "висшист" щом сам не знаеш, че във ВУЗ има квоти. И изкарваш явно след яко пресяване в нета като аргумент някакъв дебат проведен при това между жени. Ама някой да е поискал официално? Ако организирам дебат на тема трябва ли жените да бъдат бити и заключвани в къщи ще се намерят мъже, че и жени, които да защитят тази теза. Но това не значи, че мъжеТЕ като цяло искат това и са го предложили някъде.А че някаква група смята че това е правилно
52
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Едва ли знаеш какво е ad hominem но точно това проявяваш. При липсата на други аргументи нападаш опонента в лично качество.Което не помага на тезата ти де. То и то се отказа от нея виждайки че е незащитена.Но хайде нпо активистката да вкара малко конкретика.Не, че си знаел но за стем поне за САЩ си прав. С това допълнение, че всяка година нараства броят на студенткиТЕ. Но виж какво става с медицина и право.От 2017 в САЩ студенткиТЕ по медицина са повече от студентите.А за право от 2015.
51
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Хаха, отново проявяваш завидна гъвкавост присъща на лица само по име мъже.Отново заобикаляш тема по която ти набих канчето-за квотите и положението в България и скочи на общите приказк.Ама така е когато един символ на блестия мъжки интелект със средно коментира ВУЗ. И пак невярно твърдение. Кой в България иска квоти за РАБОТА. За другите квоти вече уточнихме, че жените са против.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добро представяне на Олимпиадата. Но защо само жени в силовите спортове? Къде е мъжкия пол. По улиците гледаш силни, мускулести момчета, а в Токио ги няма.
49
0
 
1
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Квоти(за чието съществуване) ти преди Аз да ти кажа не знаеше има за всички специалности. И продължаваш да ме причисляваш към жените.Нищо, щом това те кара да се чувстваш истински мъж що не.Явно имаш нужда.Но пък тогава " жена" води по-логично спора от теб, спука всичките ти сапунени мехури-тезата ти и т.нар ти аргументи. Пък и взе, че научи нещо от нея за квотите (може би не си бил във ВУЗ, простено е) и получи урок по история.
48
0
 
1
 
! Отговори
До Шовинист преди 2 години
Копирам предния си пост който пак доста п***далски игнорираАми, хайде да изравним нещата.Махаме квотите. Предполагам че огромен брой мъже ограничавани досега от квотите ще се хванат да учат детска и начална педагогика или за сестри:)Или по-скоро ще се насочат към тях защото престижните специалности ще са запълнени от жени. Ти говореше че няма квоти в гимназиите а различни балове каквото и да значи това. Но всее тая.Фактът е, че пак момичетата които принципно имат по-висок успех са ограничени
47
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Ами, хайде да изравним нещата.Махаме квотите. Предполагам че огромен брой мъже ограничавани досега от квотите ще се хванат да учат детска и начална педагогика или за сестри:)Или по-скоро ще се насочат към тях защото престижните специалности ще са запълнени от жени. Ти говореше че няма квоти в гимназиите а различни балове каквото и да значи това. Но всее тая.Фактът е, че пак момичетата които принципно имат по-висок успех са ограничени в получаването на добро образование.
46
0
 
1
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Всъщност в Европа ние сме единствената държава с такива квоти. И тия *** от БХК ги оспорваха. Щото в добрите специалности като право и медицина че и в стем, както каза, се оказва че глупавите жени влизат с единица отгоре на бала на умните мъже.Хайде сега си представи да нямаше квоти.И без това феминизираното право и медицина ще бъдат изцяло женско сфери. Както и да е тезата ти за жените ставащи само за майки и домакини е оборена преди 10 поста, а и от живота.
45
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
https://dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/06/2772882_momchetata_shte_vlizat_v_elitnite_gimnazii_s_polovin/#comments