Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад

Румен Радев заяви, че Крив "в момента е руски"
Обновена: 19 ное 2021 21:48 | 19 ное 2021 14:15, Нели Христова
552
Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад
Снимка: БГНЕС

Посланикът на България в Украйна бе извикан от украинското външно министерство, съобщават от Ройтерс.

Причината е изказването на президента Румен Радев относно Крим по време на дебата с проф. Анастас Герджиков.

По време на дебата, проф. Герджиков се обърна към държавния глава: "Не чух какъв е Крим?."

"В момента е руски, какъв да е?", отвърна Радев.

"Като държава от ЕС България твърдо не признава анексията на Крим", е позицията на МВнР относно нахлуването на Русия на Кримския полуостров.

"Разглеждаме този акт срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна като нарушение на международното право със сериозни отражения върху стабилността в Черноморския регион и международната сигурност."

Украинското външно министерство заяви, че очаква Радев да си вземе назад думите, които според ведомството са в разрез с "официалната позиция на София в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на нашата държава в нейните международно признати граници".

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УКРОПИ, АКО В РУСИЯ НЕ БЕШЕ ДОСТА ПО-ВИСОК ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ ХОРАТА НЯМАШЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ РУСИЯ,У А ДАЖЕ ОТ РЕСИЯ ЩЯХА ДА ИСКАТ ПРИ ВАС... НА СЕВЕР РУСКИ ГРАД ИСКА ДА МИНЕ КЪМ ЛИТВА...
433
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пък настояваме Украйна да върне отнетото от хунташите там право на българите да изучават майчиния си език, и отнетото право на 20 милиона рускоговорящи да изучават майчиния си език. ЕТО ТОВА Е ПОТИСНИЧЕСТВО, ХОРАТА ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНИ ИМАТ ПРАВОТО ДА ИЗУЧАВАТ МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК И ВСИЧКИ ДРУГИ ЕЗИЦИ СВОБОДНО ГОСПОДА УКРАИНСКА ВЪРХУШКА НАЧЕЛО С ПРЕЗЕДЕНТ АЛА КОМИКА СЛАВИ ТРИФОНОВ. УДАРИХТЕ ДЪНОТО.
432
0
 
0
 
! Отговори
Арести за диверсанти преди 2 години
ALO AMAN BRE..Киев е ОКУПИРАН ЛСЕД НАГЛО ПРЕСТЪПНА ДИВЕРСИЯ 2014 година за която предупредихме писмено още 2012.Украйна е поробена от НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДИВЕРСАНТИ !УБити са Жестоко десетки хиляди НАШИ БРАТЯ ТАМ ВКЛ В КИЕВ И ДОнбас.Виновните длъжностни лица още са живи и получават милиони ограбени от народа на Украйна.
431
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
507 Но не и когато това е във вреда на националния интерес. Подлагайки на ревизия официалната българска позиция, президентът представя страната си, като безпринципна, непоследователна и непредвидима страна, скарана със съседи и членки на ЕС, и НАТО, където членува.
430
4
 
4
 
! Отговори
da преди 2 години
Крим е руски....................това стана ясно на всички!!!!
429
4
 
8
 
! Отговори
хайде стига преди 2 години
И какво от това? Тези фашисти украинските управляващи сами си го начукаха. Глупаците.
428
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво означава "В момента е Руски, какъв да е..." , точно това което е казал в прав текст. Територия с всички атрибути на РФ. Сигурност, финанси, доциални дейносто образование, правосъдие. Стига луцемерие, кое му е украинското, дори водата от две години не е украинска, спря я Украина, да накаже уж нейното население което е под робство спиред нея.
427
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква е позицията на Радев по отношение на Косово? То какво е - сръбско или албанско?
426
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не е на този пост, за да коментира "реалноста", а да представя на света, официалната позиция на България. Той няма право, да я подлага на съмнения и коментар, също както и, дали санкциите срещу Русия са ефективни ----///------ Съвсем не е така. Президентът е независима институция, личност със свободна воля и има право на какъвто си иска коментар, не задължително обвързан с позицията на Правителството.
425
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Sled vtorata svetovna kogato darjavata e v ruini, sa postroili infrastruktura ----////----- Не знам коя държава е била в руини. България не е била в руини, а е била остров на благоденствието тогава. В руини са били Сърбия и Гърция, там са умирали от глад.
424
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"на мен, убийци и малограмотни няма как да са ми "братя"." - Това са 90% от всичко успешни бъшгари в момента.
423
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кримският п-ов е автономна република в рамките на Руската Федерация. С мнозинство руснаци, по-малка част украинци + кримските татари. Какво направи Украйна за Крим и какво Русия? Керченският мост има сериозна история и не е някаква приумица на Русия днес. Хрушчов беше от Украйна и затова бутнаха полуострова на Украинската ССР. Никой не е очаквал разпада на СССР тогава. Защо Украйна не върне старото име Екатеринослав на град Днипро?Варна задължително трябва да има ферибот за товари с Крим днес.
422
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че незабавно ще си върне думите- когато Русия върне Крим.
421
2
 
1
 
! Отговори
Do 497 преди 2 години
Ima ogromna razlika, nqmam protiv ako horata v kurdjali iskat v turcia da zaminavat, no teritoriata e bulgarska. Ina4e krim vinagi e bil ruski, prosto pqnicata elcin go e podaril na ukraina.
420
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извикал посланика ни във Киев. Защо не го извикаха /поканиха/ във Крим, нали е техен. Техе е бил на п***ткин ден.
419
0
 
4
 
! Отговори
Do 500 преди 2 години
I kakvo sa ni pri4inili, osvobodili sa ni sled 5 veka robstvo. Sled vtorata svetovna kogato darjavata e v ruini, sa postroili infrastruktura koqto i do dnes polzvame, postroili sa ni promi6lenost. Mmda kato se zamislq kak ne gi e sram.
418
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩОМ ХОХЛИТЕ КАЗВАТ ЧЕ КРИМ Е УКРАИНСКИ, ЗАЩО НЕ ПОСРЕЩАТ ДЕЛЕГАЦИЙ ВЪВ КРИМ. НАЛИ Е ТЕХЕН? ЩЕ ИМ ОСТАНЕ БРЪМЧАНЕТО ДОКАТО СВЪРШИ ГОРИВОТО /ГАЗТА/ А ТО Е СКОРО.
417
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази история много прилича на една известна приказка- "Новите дрехи на царя"
416
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За България "За Руснаците , българите сме братя - имат все още някакво уважение към народа ни, въпреки сегашната ни външна политика. Езика ни е подобен и манталитет" Майко мила. Манталитета на българина няма нищо общо с манталитета на северноазиатските сатрапи. НИЩО ОБЩО. А на мен, убийци и малограмотни няма как да са ми "братя". Братята не причиняват това, което руснаците са ни причинили.
415
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е Руски. Украйна е само износител на *** и продажни политици.