Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад

Румен Радев заяви, че Крив "в момента е руски"
Обновена: 19 ное 2021 21:48 | 19 ное 2021 14:15, Нели Христова
552
Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад
Снимка: БГНЕС

Посланикът на България в Украйна бе извикан от украинското външно министерство, съобщават от Ройтерс.

Причината е изказването на президента Румен Радев относно Крим по време на дебата с проф. Анастас Герджиков.

По време на дебата, проф. Герджиков се обърна към държавния глава: "Не чух какъв е Крим?."

"В момента е руски, какъв да е?", отвърна Радев.

"Като държава от ЕС България твърдо не признава анексията на Крим", е позицията на МВнР относно нахлуването на Русия на Кримския полуостров.

"Разглеждаме този акт срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна като нарушение на международното право със сериозни отражения върху стабилността в Черноморския регион и международната сигурност."

Украинското външно министерство заяви, че очаква Радев да си вземе назад думите, които според ведомството са в разрез с "официалната позиция на София в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на нашата държава в нейните международно признати граници".

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"позицията на МВнР относно нахлуването на Русия на Кримския полуостров" -- това не е позиция, това е лъжа, глюпост, безсилие, импотентност, малодушие, невежество, външно предизвикана блокировка на мозъчната дейност, скъсване с действителността, паралелна реалност, загуба на ориентация, свободно падане, прегръщане на плоската земя, шизофрения, такова МВнР не ни трябва. Позицията на брюксел си е валидна за някакви бюрократи на заплата, ние сме реалисти и тя нас не ни интересува и задължава.
393
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е руски! Президента го каза.Това е реалността. Хората там сами пожелаха да станат част от Русия.За целта беше направен референдум. След като станаха част от Русия живота им се подобри, построиха се нови пътища, инфраструктура, Тец, пречиствателни станции, летище, откриха се много нови работни места. Никой от хората които живеят там не иска Украйна!
392
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 469 Историята Украйна е населена от 2 народа. Руснаци на изток и Бендеровци на запад. Бендеровците са полу поляци полу Руснаци ,езика им е различен от Руския . Носят името на техния убединител Степан Бендера който е крайно десен . . . . . . ..МОЖЕ БИ СИ ПРАВ, НО КАК ДА ТИ ВЯРВАМЕ, КОГАТО СИ ПОЛУГРАМОТЕН (пише се заедно) И ОЩЕ убединител се пише ОБЕДИНИТЕЛ, КОЕТО ПРОИЗЛИЗА ОТ ОБЕДИНЕНИЕ! А за да си убедителен учи български и премахни дефицитите си! УСПЕХ!
391
6
 
7
 
! Отговори
да преди 2 години
Крим е руски...................факт...........................Радев е казал истината , колкото и тя да не се харесва на някои пропаднали политици-фашисти в Украйна!!!
390
0
 
3
 
! Отговори
Историята 2 преди 2 години
... подарява Украйна но вътре в нея има несъгласие за отцепване .След референдум спечелен с 52% през 1991г Украйна става независима държава. 35% от населението в Укайна се определят ,че са Руснаци и подкрепят анексирането на Крим.Останалата част е прозападна и мрази Русия.
389
0
 
3
 
! Отговори
Историята преди 2 години
Украйна е населена от 2 народа. Руснаци на изток и Бендеровци на запад. Бендеровците са полу поляци полу Руснаци ,езика им е различен от Руския . Носят името на техния убединител Степан Бендера който е крайно десен националист поддръжник на Хитлер и негов съюзник в борбата му срещу комунистическа Русия. След края на ВСВ Руските сили арестуват Степан Бендера по късно го убиват и буквално се гаврят с неговите привърженици. От там е и голяма омраза спрямо Русия. През 1991 г Борис Елцин им ........
388
3
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Колкото и да не им харесва на Украинците в момента Крим е Руски . Незаконно , законно , откраднат или не , това няма никакво значение . Да отидат в Крим и да прилгат Укаинските закони да видим дали ще успеят!
387
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да санкции...немците си построиха тръбата през главата на всички и десетки заводи с руснаците, французите и те, а ние ще се правим на по-праведни от папата за едното браво. Я вижте колко завода имат в русия, я им вижте стокообмена. Украинецот га врътна кранчето дали го беше досърбяло за баба пена в България, че ще мръзне зимата щот сметката за топло станА дебела, а? Над Крим отдавна не се вее украински флаг и Косово не е сръбско. Долу санкциите, да на търговията + евтин ресурс с руснаците.
386
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е заграбен по абсурдния начин с зелени човечета и танкове.Е така ли става руски?След като е заграбен правят референдум под военна обсада,не точно с машини,все тая,а с фалшифицирани бюлетини.И как от днес за утре хората да определят?Ей така шоково,без малко да грабнат и Одеса.И то заради военна база в Черно море,да не изпуснат контрола.Изгониха татари вкараха руснаци,както при Сталин.А е имало период в който Крим е автономна територия,до и след Кримската война местни са татари,българи,гърци
385
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте украинците спряха гсзопровода южен поток, защото щял да им отнеме част от транзитните проходи! Баце спря строежа за да услужи на ЕС, така, че Радев е прав каква е Украйна - руска, каква да е? Заради украинците нямаме евтин газ, нека да не ни налагат тяхното мнение, защото ние нищо не казваме за живеещите българи в Украйна, на които им беше забранено да учат на. български, докато на унгарците и молдавците разрешиха! Потомствени фашаги!
384
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 2 години
А укрите (украинците) ще кажат ли нещо за РСМ? Или не ги интересува?
383
14
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА преди 2 години
КРИМ Е УКРАИНСКИ. За два дни правителството,съставено от Радев ни скара с Турция и Украйна. ДА СВАЛИМ РАДЕВ НА ИЗБОРИТЕ В НЕДЕЛЯ.
382
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Платените ЛГБТ *** лаят. Крим е бил руски, Крим е руски и Крим ще бъде руски !!! Там живеят руснаци и Русия има сила да ги защити. украйна е измислена държава от евреите, където живеят некачествени руснаци
381
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи въпрос: Кой анексира Украйна? Всички други въпроси и отговори ще следват.
380
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна беше анексирана от Русия! Факт! Защо Русия употреби войска, факт, защо Русия струпва нови войски около Укрийна? Факт? Докога Русия ще зятормозява свободния свят?
379
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм фен на политиката но казаното от Радев е обективната истина, трябваше ли да излъже и да каже, че е Украински.....според европейските стандарти!!!!!!!!!!
378
1
 
1
 
! Отговори
До мр Кепклозе преди 2 години
Само си виж правописа, Много си зле! Мълчи, по-добре!
377
2
 
11
 
! Отговори
captain Close преди 2 години
Браво,браво! Всеки се фиксирал в Крим! Но думите на ректора отностно че САЩ не се меси във вътрешните работи на други държави,а това били геостратегичски цели! Нещо ви обягва!? Ако имате ресурс върнете си този кадър! САЩ и ненамеса.....Ангели!!!
376
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Крим вече е само дъвка за политиците и никой сериозен от тях въобще не мисли,че ще се върне в Украйна.Това и с ядрена война няма да стане и никой не би рискувал.Специално Радев извърши доста прозападни действия и трябваше някак си да ободри разколебаните русофилски фенове,които не са никак малко.
375
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На въпроса чий е Крим,Радев отговори:"Че какъв да е? Руски."Ха,ха,ха, това ми било президент на евроатлантическа държава?! Подам от стола.