Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна

Москва твърди, че взема на прицел само военни цели
19 юли 2022 11:35, Елка Василева
177
Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили продължиха да нанасят удари по градове в цяла Украйна - интензивно обстрелваха Суми на север, атакуваха с касетъчни бомби Николаев и нанесоха ракетен удар срещу Одеса на юг, съобщиха днес украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
След като в началото на инвазията си не успя да превземе Киев, Русия премина към кампания на разрушителни бомбардировки, за да укрепи и разшири контрола си върху територии в Южна и Източна Украйна.

Украйна твърди, че Русия е интензифицирала ударите от голямо разстояние срещу цели, намиращи се далече от фронта, убивайки голям брой цивилни. Москва твърди, че взема на прицел само военни цели.

При руски ракетен удар в Одеса бяха ранени най-малко четирима души, има разрушени и запалени сгради, каза в Телеграм говорителят на местната администрация Олексий Мацулевич.

Руските сили атакуваха вчера Николаев с касетъчни бомби, раниха най-малко двама души и причиниха щети на прозорци и покриви на жилищни сгради, написа в социалните мрежи кметът на града Олександър Сенкевич.

Повече от 150 мини и снаряди бяха изстреляни по Сумска област, каза в Телеграм ръководителят на местната военна администрация Дмитро Живицки. "Те стрелят с минохвъргачки, оръдия и ракетна артилерия. Руснаците откриха огън и с картечници и гранатомети", каза той.

Руските войски се опитаха безуспешно да напреднат към град Авдеевка, северно от Донецк, заяви днес ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш. Той допълни, че украинските сили са отблъснали руските войски, които атакуват от няколко дни и понасят съществени загуби.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популярната народна мисъл казва "Колкото повече се съпротивляваш, толкова повече ти влиза" Това важи за Украйна. Тук има едни хора който въртят мантрата "Украйна ще победи". Уважаеми, Украйна няма да победи! Заради съпротивата на места ще я изравнят със земята! Западът , а в това число и ние ще си понесем несгодите. Украйна ще престане да съществува. Това е цената, за да няма трета световна война!
132
12
 
5
 
! Отговори
руски гладомор преди 1 година
Грешиш - психопатите, убийците и продажниците са в Кремъл, управлявани от кървавия п _ лячо, който през 2014 г. се опита да извърши прокремълски преврат в Киев за да върне свободна Украйна в руското блато на мизерията и бедността! Но свободният украински народ целокупно въстана срещу проруския сатрап и тиранин, който избяга позорно от справедливия народен гняв на украинците! Никога Украйна няма да бъде руска губерния. Украйна избра за свое бъдеще НАТО и ЕС, пред руския гладомор!
131
11
 
6
 
! Отговори
Бай Путин преди 1 година
Ха, ха, кои са свободни, хората в пРосия ли, роби на руските корпорации ли? Без глас да изкажат мнението си свободно, с наморници, които пак ще сложат и набодени без да са наркомани? Това ли е свободна русия? руснака е роб на труда работи за парче хляб, руснака няма право на никаква свобода на словото дори изказване на мнение че русия губи войната може да го вкара в затвора! В русия имунизацията е задължителна! Това ли е руска свобода? Само Путин е свободен да целува момченцата по коремчетата
130
15
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Предстои ВСУ да получат снаряди за HIMARS с обсег 300км.Спокойно може са ударят Ростов на Дон,Краснодар и Крим.Ако успеят да сринат Кримския мост,рашистите ще изреват свирепо и ще се откажат да обстрелват украинските градове.
129
1
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
125, аз виждам само спонсорирани драскачи от Сорос, пряко или непряко тук. Не знам де видя руски ***. Нали рублата не върви, нали никой не иска да ходи в Русия, нали изгонихме руснаците от България, дето трябва да плащат? Бъркаш привържениците на Русия с ***. Точно пък тук да има руски ***, дето мнениеята изчезват за пет минути...Никой няма да плаща за такова тролство :)
128
8
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
...знае ли какво търсят руските варвари из Украйна! Болните мозъци от Кремъл решили ,че трябва да си пробват най-новите играчки , и да завлачат малко чужда територия! Ако трябва и нацисти, и фашисти ще си измислят, но винаги ще са им виновни "американците"! Жалка работа!
127
6
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ха, ха, кои са свободни, хората на запад, роби на корпорациите ли? Без глас да изкажат мнението си свободно, с наморници, които скоро пак ще сложат и набодени без да са наркомани? Това ли е свободния свят?
126
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободните и нормалните хора мразят най-много руските нацисти извършващи военни престъпления срещу цивилни украйнци.
125
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укронацитата са свободни да са краварски роби, и независимостта да нямат друг избор
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чернишевски: Свободните хора мразят най много нацистите, воюващи за западни интереси.
123
8
 
6
 
! Отговори
Чернишевски: преди 1 година
"Мизерна нация (руснаците) нация на роби от горе до долу все роби" Робите мразят най много свободните хора и тези които се борят за свободата си, така както евнусите мразят истинските мъже! Украинците са свободни и ще бъдат свободни. Но русоробите искат от украинците да се предадат на руснаците, за да станат роби като тях. Ама няма да стане! Затова руските роби изпитват дива ненавист към украинците, заради смелостта им да се борят за свободата си и не искат да бъдат руски роби. Слава Украiна.
122
3
 
3
 
! Отговори
Само руски тролове преди 1 година
В този форум!!!
121
7
 
5
 
! Отговори
До: "грешиш&quo преди 1 година
Грешиш - психопатите, убийците и продажниците са в Кремъл, управлявани от кървав *** които през 2014 се опита да извърши прокремълски преврат в Киев, за да върне свободна Украйна в руското блато на мизерията, бедността. Но свободният украински народ въстана срещу проруския сатрап който избяга позорно от справедливия народен гняв на украинците! Никога Украйна няма да бъде руска губерния! Украйна избра НАТО и ЕС пред руския гладомор!
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Меморандум Грешиш, посегателството към Украйна беше 2014 - когато ФАЩ извърши преврат срещу законната власт, и инсталира режим от психопати убийци и продажници. Този режим избра да е враг на Русия, каквото повикало такова се обадило.
119
8
 
4
 
! Отговори
Меморандум преди 1 година
СССР остави на Украйна 1/3 от ядреният си арсенал. През 1994 г. е сключен Будапещенският Меморандом на който (по искане на САЩ) Украйна се отказва от ядрения си потенциал срещу гаранции за териториална цялост и суверенитет! САЩ, Великобритания и русия подписват че ще се въздържат от употреба на сила срещу териториалната цялост на Украйна, ще уважават политическата и независимост и техните оръжия няма да се използват срещу Украйна. русия подло потъпка договора.
118
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Do Bob "Виж, за секс туризъм Рашъ е супер дестинация." Да, ако искаш да лепнеш СП-ИН.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде намериха такъв брой "нацисти" за бомбардиране? Че в Хитлеристка Германия нямаше навремето толкова..
116
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Hahun "от 6 ракети, 5 свалени" Знаем ги беазналоговите руски прихващачи. На Змийския остров показаха какво могат :))))) ГРУЗ 200. Руснаците още го бомбардират, за да унищожат и останалото там :)))))
115
1
 
2
 
! Отговори
Hahun преди 1 година
До пича с HIMARS. За да успеят с попадение окраинците, изстрелват цял БК на взод "Ураган", заедно с поне 4 "Точка-У" и от БК (6 ракети) на HIMARS имат попадение 2 до 3 бр.Днес при самостоятелен обстрел с HIMARS в зона със слабо насищане на ПВО - от 6 ракети, 5 свалени, 1 с попадение без значителни разрушения. Стойност на БК 1 000 000 $, % успеваемост на попадение 17%.БК - Боекомплект.
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боб/113 Хахахахаха. Вече и открито бута русофилските опорки. Визите за САЩ са процедура, която не ти ограничава правото да пътуваш, ако изпълняваш условията на държавата приемник. НИКОЙ нормален гражданин няма проблеми да ги покрие и това съм го установил както лично, така го показва и статистиката. Все едно да обявиш, че има дискриминация, защото ти искат документ за квалификация да започнеш работа :)))) То от некадърни неграмотници може и такива твърдения да се очакват.