Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна

Москва твърди, че взема на прицел само военни цели
19 юли 2022 11:35, Елка Василева
177
Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили продължиха да нанасят удари по градове в цяла Украйна - интензивно обстрелваха Суми на север, атакуваха с касетъчни бомби Николаев и нанесоха ракетен удар срещу Одеса на юг, съобщиха днес украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
След като в началото на инвазията си не успя да превземе Киев, Русия премина към кампания на разрушителни бомбардировки, за да укрепи и разшири контрола си върху територии в Южна и Източна Украйна.

Украйна твърди, че Русия е интензифицирала ударите от голямо разстояние срещу цели, намиращи се далече от фронта, убивайки голям брой цивилни. Москва твърди, че взема на прицел само военни цели.

При руски ракетен удар в Одеса бяха ранени най-малко четирима души, има разрушени и запалени сгради, каза в Телеграм говорителят на местната администрация Олексий Мацулевич.

Руските сили атакуваха вчера Николаев с касетъчни бомби, раниха най-малко двама души и причиниха щети на прозорци и покриви на жилищни сгради, написа в социалните мрежи кметът на града Олександър Сенкевич.

Повече от 150 мини и снаряди бяха изстреляни по Сумска област, каза в Телеграм ръководителят на местната военна администрация Дмитро Живицки. "Те стрелят с минохвъргачки, оръдия и ракетна артилерия. Руснаците откриха огън и с картечници и гранатомети", каза той.

Руските войски се опитаха безуспешно да напреднат към град Авдеевка, северно от Донецк, заяви днес ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш. Той допълни, че украинските сили са отблъснали руските войски, които атакуват от няколко дни и понасят съществени загуби.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боб "Цензурата е = невежество, а не защита!" Ако Инквизицията съществуваше днес, правителства щяха да падат и конспирации щяха да се диплят, благодарение на такива като теб. Не става дума за цензура, а за истина. Руските канали не бяха забранени, дори когато прускаха отровната си пропаганда и лъжи, докато Руските нацисти не нападнаха Украйна. След това руските канали бяха забранени, за да не разпространяват руската нацистка пропаганда, защото стана ясно, че това е ЕДИНСТВЕНАТА им цел.
112
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорих с руснака - бесарабски българин - гурбетчия. Питах го какво всъщност става там. Той каза така: -не вярвайте какво ви говорят по телевизиите. Украинците пазят цивилните. Всички гадости се вършат от Вагнер! Вагнер са подкрепяни от руснаците и всички престъпления са дело на тях ! Това каза човека, пък вие ако сте били там кажете какво е...
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гьобелсовата пропаганда ряпа да яде. Днешните, славоукрофашисто, са недостижими.
110
1
 
5
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 110 да пътуваш свободно по целия свят,Свободно само в Европа, САЩ например иска виза! Освен това ти трябват пари за да пътуваш ..Ето даже една гръцката салата на плажа в Гърция стана 20 лева..
109
0
 
5
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 111 То и твърденията та Галилей са били цензурирани от Инквизицията за да вярват хората, че демята е плоска! Цензурата е = невежество, а не защита!
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боб "Какво казва Русия е цензурирано!" Да бе, аз се чудя защо какво е казвала Инквизицията в областта на Физиката през средните векове е "цензурирано" ! Трябва да дават на студентите и учениците възможност да четат "физиката" на Инквизицията и сами да могат да решат, коя мислят, че е правилната наука!
107
3
 
5
 
! Отговори
Дърто Мекере преди 1 година
До Боб - Колега, пропуснал си нещо много важно --- и да пътуваш свободно по целия свят, там където ти е кеф, но като съучастник във форума, бих те посъветвал да не отиваш на гурбет в Рассия, ако не си решил да приключиш земния си живот в мъки и терзания.
106
3
 
2
 
! Отговори
АМАН от наркомани преди 1 година
Окупацията на Руската империя от шепа негодници начело с ВЛадимир Улянов и узурпирането на окупирана Русия от ЙОсифчо Джугашфили нанесе жестоки вреди на цялата империя и досега.Убити са десетки милиони важни преродени там вкл огромна част от тн полубожествен елит вижте аристокрацията на русия и руската императорска армия.. Масовите убииства след 1933 в СССР и убииствата с ГОЛОДОМОР на милиони . Жестоката тактика по време на втората световна до края на 1942 ,,Харкомани провеждат терор срещу РУС
105
6
 
8
 
! Отговори
Няма да забравим преди 1 година
Путин е истинският убиец на всички жертви на войната и от двете страни на фронта. Целта му е да заграби големите залежи на газ в Донбас. руските фашисти нападнаха Украйна и я потопиха в кръв избивайки от 8 години безогледно цивилни украинци! руските терористи извършват системен геноцид и военни престъпления срещу украинския народ. Руските бандити като всички убийци за да прикрият греховете си стоварват вината за престъпленията си върху техните украински жертви! Няма да забравим руските зверства!
104
1
 
5
 
! Отговори
Чатарът преди 1 година
До Анонимен Тя, Рассия, вече превзе Украйна. Ти май пишеш от другото измерение или из психодиспансерите са вкарали компютри за чатарлък.
103
5
 
7
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Единсвената свобода която имам в тая демокрация е да избирам проамериканска колониална администрация, да пращам данъци и да мразя публично Путин! Но може пък скоро са ми разрешат да мразя и Си Дзинпин публично!
102
0
 
0
 
! Отговори
Келеме преди 1 година
До Боб - Разбира се. Всеки може да напише каквото си иска. Ти не следиш ли форумите в БЪЛГАРИЯ или се правиш да цапардосан с мокър ***?!
101
0
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Не е възможно, нали либераслъка ПОБЕЖДАВАХТЕ?
100
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя, горката окрайна, и да бърза нищо не може да направи. Обосраха се тотално и целият свят е свидетел.Най-великата шибанялска армия "Бранкалеоне" - резил. За 5 месеца Русия ще превземе цяла Латинска Америка плюс Васточна Европа. Наркоманчето забуксува яко и никой не можа и НЯМА да им помогне. они са капо.
99
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорих с украинеца - бесарабски българин - който докарва бежанците от Украйна в родния ми град (около 80 човека до сега). Питах го какво става всъщност там. Той каза така: -Не вярвайте какво ви говорят по телевизията! Руснаците пазят цивилните. Всички гадости се вършат от Азов! Азов са подкрепяни от американците и всички престъпления са дело на тях! - Това каза човека, пък вие ако сте били там кажете какво е...
98
8
 
7
 
! Отговори
Разумен преди 1 година
До Анонимен 99 -- Тя, горката Рассия, и да бърза нищо не може да направи. Обосраха се тотално и целият свят е свидетел.Най-великата шибанялска армия "Бранкалеоне" - резил. За 5 месеца НАТО ще превземе цяла Латинска Америка плюс Васточна Европа. Джуджетата забуксуваха яко и никой не можа и НЯМА да им помогне. они са капо.
97
2
 
8
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 91 Какво казва Русия е цензурирано! Ние да не би да живеем в демокрация със свобода на мнението и независими медии??
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окраинският тероризъм става все по-явен и все по-зловещ.
95
2
 
6
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
То и в концлагерите е имало евреи предатели, които са помогали на нацистити и давали информация...Само защото си евреин, ни те прави автоматично добър човек или ангел, неспособен на престъпления!
94
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Русия да изтряска Киев с далекобойните им ракети.