Русия е завзела втората по големина ТЕЦ в Донецка област

Предприема масивно пренасочване към Южна Украйна
Обновена: 28 юли 2022 08:43 | 28 юли 2022 08:43, Елка Василева
45
Русия е завзела втората по големина ТЕЦ в Донецка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са завзели втората по големина електроцентрала в източната част на Донецка област и предприемат "масивно пренасочване“ към три южни области, каза съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Вчера Москва заяви, че нейни части са превзели построената по съветско време въглищна електроцентрала "Углегорск" и че тя е останала непокътната.

"Те постигнаха малък тактически напредък, завзеха "Углегорск", потвърди Олексий Арестович в интервю, разпространено в YouTube.

Президентският съветник допълни, че пренасочването на руските сили изглежда като промяна в тактиката и че от стратегическо нападение те вероятно преминават към стратегическа отбрана.

Арестович и още един официален украински представител посочиха, че Русия изпраща сили в областите Мелитопол, Запорожие и в Херсон.

Вчера Украйна обстрелва ключовия Антоновски мост, който преминава над река Днепър в Херсонска област.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 1 година
До ЛъжеКрадеУбиваЯ някой да преведе .
29
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ТО ВЕЧЕ НЕМА НИЩО ТАМ У ДОНБАС...ха,ха,хаааа.....ИЗЧИСТЕН Е ОСНОВНО..."ТАБУЛА РАЗА"...!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е най-лошото. Трябва да намерят начин да я спрат!
27
9
 
2
 
! Отговори
do 28 преди 1 година
Украинците нямат милинна армия, нито огромно количество оръжия, също и самолети. Което имат са 10тина камиона с ракети, малка армия и ръчни противотанкови оръжия. Явно е достатъно да противопоставят на руската армия. Ако беше някоя нормално въоръжена държаав, руснаците досега отдавна да са натикани в миша дупка.
26
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни чкджии се оказаха от рашистан. "Военните" им постижения се изчерпват до момента с унищожаване на инфраструктура с примитивна артилерия, терор, избиване на цивилни, изнасилвания включително и на деца, мародерства от домовете на хората. За сметка на това вчера честваха 40000 убити, а 1/3 от танкоете им ги няма, останаха реликвите т-62, т-5х. Самолети не ползват. Дива работа. 0pки.
25
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна обстрелва ключовия Антоновски мост".. как сте го написали, все едно стреляли сватбарската като рашистите. Изстреляни са 7 ракети, които са поразили моста на точно определени места да го направят неизползваем. Радиуса на попаденията е 17 метра, точко колкото да блокират моста. Забравили сте да напишете, че същото се е случило и със съседния ЖП мост, но с по-малко ракети. 8 камиона с ръкети обърнаха "магуачя" в "стратегическо" отстъпление.
24
0
 
8
 
! Отговори
однако преди 1 година
"Областите Мелитопол и Запорожие? Аз ли нещо не знам правилно или това е административно една област" ______________________________________________ Прав си. Дпоснали са грешка, но и те не са далеч от истината. Запорожска област географски е разделена на две - северна част с главен град Запорожие и южна част, наречена Приазовие, с главен град Мелитополь. Интересно за нас е, че източно от Мелитополь - Приморск, Бердянск - е пълно със села с българско население.
23
0
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
До вчера Зе се хвалеше, че бавно напредва и ще си върне териториите до 6 седмици.Между другото, преди 6 седмици пак си представяше до август да си върне териториите.Някой познава ли психиатъра на тоя човек?
22
10
 
2
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Смешните руснаци,завзели топлоцентралата -. голям праз. Смелите украинци ,надупчиха цял мост,е не можаха да го съборят и по него още се минава,ама само с леки коли,за камион не става. Явно е ,кой е с по-мощна армия,те руснаците само се отбраняват горките. А силните украинци,нападат ,само че ,тактиката им е друга,сега нападат от към Полша
21
2
 
23
 
! Отговори
Сириус преди 1 година
Явно че е започнало вече пълното унищожаване на страната ни, с помощта на платени краварски шпиони /Банкяра и Кирчо/ по върховете на власта.Започна се с газа, ще продължи с електроенергията, водата и храната. На финала - продадохме и братятна си в Македония.Съсипахме и дългогодишните си братски отношения с Русия.И когато местното ни население бъде изтребено или прогонено, ще могат спокойно да дойдат тук джалатите от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР за да си основат . . .новата държава !Защото от старата им, няма да има и помен !?ДА ЖИВЕЕ ВЪЗРАЖДАНЕ !!!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погледнете картата. Русия изпраща сили в областите Мелитопол, Запорожие и Херсон. Това означава, че освен атаката на отбранителната линия Северск, Соледар, Бахмут, предстоят две големи руски атаки - едната на север-запад към линията Славинск, Краматорск, а другата на юг-запад по направление Николаев, Одеса.
19
0
 
21
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 1 година
Значи отново и отново, ние губим териториите, но все пак сме в настъпление ОМG. Украинското настъпление най доброто настъпление това е мантрата сега
18
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали украинците щяха да правят велика контра атака с някви си тан модерни американски ракети и до 2 месеца щяха да са до Москва хахаха
17
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е "новина" от преди 3 дни. Руснаците го обявиха преди 4.
16
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В същност всичко , направено и построено в Украйна , като промишлени и енергийни мощности, се е случило по време на СССР и е собственост на СССР. Как да го преглътне Путин, нормално, иска да го върне в границите на Русия. Това си е държавна собственост - цялата енергетика, цялата промишленост - заводи, фабрики, машини - всичко, което определя напредъка на една страна. Всичко е на СССР.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, вчера писахте, че е първата по големина. Добре, че има по-информирани от вас за да се поправите.
14
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koкаиновото джудже за какъв ток се пъне, че ще изнася?
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в отбрана пък малко напредвали, пък Украйна губи по 30 войника дневно, пък четвърта вълна мобилизация.работата отива към капитулация...
12
2
 
18
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Областите Мелитопол и Запорожие? Аз ли нещо не знам правилно или това е административно една област.
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали вчера урките ревяха,че са ги отблъснали ,колко моста взривили и колко села освободили,и как Хаймарша направо разрушил руската армия...а то какво се оказа,че май обратното е станало...