Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България

Учени са го разработвали още през лятото
16 окт 2022 14:05, Росен Стойчев
259
Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България
Снимка: БГНЕС/EPA

Турски експерти са разработили плана за превръщането на страната в газов хъб още през лятото, съобщи Yeni Safak.

Работата се е реализирала още преди планът да бъде обявен. Това стана след среща между руския държавен глава Владимир Путин и Реджеп Ердоган.

Още по темата

Руският представител обяви, че планира да направи турската страна водещо място за пренос на газ към Европа. Част от трасето ще минава и през България.

Учените настоява, че програмата ще укрепи братството между страните.

През следващите дни ще започнат преговорите между Турция и Русия за трасето, през което ще могат да се прекарват 75 млрд. кубически метра газ. Учени от университета Гюмушане са подготвили авторска дисертация, като са обещали подкрепа при стартиране на идеята и планират три различни маршрута през Тракия.

Южният клон ще гарантира доставки за Италия, а северният за Румъния, Словения, Унгария и вероятно Германия. Средният клон ще направи доставки за Сърбия, като ще преминава през България, Косово, Албания и Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: РусияТурцияплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
8
 
! Отговори
Mustafa преди 1 година
До Анонимен 162Африка е мястото с най-много ресурси, не за забялязвам да са напреднали. Междувременно има една единствена фирма изобщо която произвежда машините които чертаят чипове- Холандска и една единствена която прави оптика за тях - немската Цайс. Спрат ли тези фирми - компютри , телефони, тайванци, китайци и т.н.
164
9
 
8
 
! Отговори
естествено преди 1 година
че имат план, ама не е за газта. Само чакат копейкин и сие да ви изкарат от европа и натои ще разберете какъв им е плана
163
25
 
46
 
! Отговори
Алфонз преди 1 година
В Европа дали искат руска газ? Ами питайте ги януари 2023!!!Нима не знаяте че, 80% от газохранилишата и сега са пълни с руска газ? Продават им я за азерска!!! Горките бг ***, за да използват думичката "диверсификация" плащат 30% по скъпо за същата... руска газ.Азерите ще продават своята, за толкова колкото кажат Газпром, официално той притежава 35 % от производството и отвеждането(тръбопроводите) на азерска газ.
162
146
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето не разбра ли не му искат газта в европа?
161
1
 
21
 
! Отговори
Сникерс преди 1 година
Кире, Киреее, не си ти, когато си ***😂
160
101
 
41
 
! Отговори
Киро жокера преди 1 година
Всички европейски държави трябва да скъсат с всякакви отношения с въшлива русия това е държава терорист номер 1с население-мъже алкохолици и жени *** русия е изолирана от цивилизованите държави никакви подновявания на договори и отношения можем без тях те са изверги
159
90
 
37
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Вече никой няма да рискува с руския газ, от терористи!
158
74
 
171
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на Тодор Живков, България си е изнасяла стоките за Русия и е печелила много...хората не са били гладни, не са били на улицата, не са били без работа....а сега глад и мизерия навсякъде....
157
33
 
84
 
! Отговори
До 161 преди 1 година
Младото поколение в България е за русия? Цитат....странно е само,че отива да живее и работи в ЕС? Защо така,бе джанъм?
156
40
 
55
 
! Отговори
Реалността е друга преди 1 година
За да илюстрирам,че тези блянове на путин и ердоган са много съмнителни...ще припомня нещо....,ердоган говори в парламента,като атакува вербално САЩ.....още докато говори и лирата падна с процент и нещо. Нима някой мисли, че турция може да направи нещо,което САЩ няма да одобрят?
155
55
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова ли сте про3ти, че все още не стопляте-путлерските ла.йнари само лъжат и мажат. Нямат нито един спазен договор, обаче знаят, че винаги се намират лапнишарани!!! *** народ.
154
26
 
36
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 1 година
И тая тръба ще аварира, споко!
153
26
 
75
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Явно Ердоган може да слуша мнооого внимателно кой какво приказва. Чул е добре Макрон - "Лесното свърши!". Чул еимного добре Олаф Шолц - "Просперитета на Европа се дължеше на евтините руски суровини и енергоносители!" . И когато ЕС се отказа от просперитета по заръка на Вашингтон, Ердоган въоПще не се замисли и каза - " Щом като нещете, то няма проблем! Будали !" И гепна евтината руска газ ! И всички потоци от Азия към Европа ще минат през Истанбул! А в България - на гол евротумбак, чефте хуьове
152
19
 
11
 
! Отговори
Така кажете преди 1 година
Можеше през лятото да ходим за *** и потури.Това е бял кахър,кво ще правим с Шипка е по интересно?Бригадири ли ще събарят върха?Бойко с Нинова ли ще водят?
151
54
 
34
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Неслучайно народа тук търпи космически цени инфлации и такива неща толкова време , за да се върне обратно в изходна позиция. Това би било най-голямата грешка която можем да направим. Страшното ще мине, руснаците увисват, няма на кой да продават и се мъчат чрез Ердоган и нз си кой. Ми няма да стане.
150
51
 
37
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Да нека имаме добри отнишения с Турция, все пак си остават съседи, но да не се опитват да ни набутват руски газ. България рано или късно ще скъса московските окови и ще продължи напред за добро или лошо. Искаме независимост!!!!!!!!
149
13
 
35
 
! Отговори
Озъбен преди 1 година
Ердо ще си направи инфраструктурата, джуджака дотогава ще е тотал щета и турчинът ще се закачи за Азербайджан. Стара лисица е той....
148
1
 
24
 
! Отговори
Газолюбител преди 1 година
Такова нещо не им ли строихме вече?
147
34
 
48
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
Братство с турци и руснаци? Аз такова братство не искам!
146
3
 
33
 
! Отговори
Паисий преди 1 година
А кръчмарят какво казва?