Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България

Учени са го разработвали още през лятото
16 окт 2022 14:05, Росен Стойчев
259
Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България
Снимка: БГНЕС/EPA

Турски експерти са разработили плана за превръщането на страната в газов хъб още през лятото, съобщи Yeni Safak.

Работата се е реализирала още преди планът да бъде обявен. Това стана след среща между руския държавен глава Владимир Путин и Реджеп Ердоган.

Още по темата

Руският представител обяви, че планира да направи турската страна водещо място за пренос на газ към Европа. Част от трасето ще минава и през България.

Учените настоява, че програмата ще укрепи братството между страните.

През следващите дни ще започнат преговорите между Турция и Русия за трасето, през което ще могат да се прекарват 75 млрд. кубически метра газ. Учени от университета Гюмушане са подготвили авторска дисертация, като са обещали подкрепа при стартиране на идеята и планират три различни маршрута през Тракия.

Южният клон ще гарантира доставки за Италия, а северният за Румъния, Словения, Унгария и вероятно Германия. Средният клон ще направи доставки за Сърбия, като ще преминава през България, Косово, Албания и Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: РусияТурцияплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Дедо държи ръката на внуче,да не падне.
104
0
 
3
 
! Отговори
Бебе Ястреб преди 1 година
До ДдНе бъди толкова сигурен
103
11
 
11
 
! Отговори
ДО 113 преди 1 година
Ну ,ну , оооочен горошо ! Никак не ни и трябва . От твоите уста в божиите уши ! Газта си я вземаме от цял свят . Евросъюза ни е забранил да купуваме каквото и да е от Русия ! Най- после !
102
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук пишат руски тро,лове с цел да обезверят българина и българското общество Да го тласнат към неродолюбие.Да го направят апатичен и без дух. ..Защото колко по лесно би било да превземеш една страна ако липсва съпротива.България е оцеляла защото се е противостояла на нашественици.България е страшна за всеки когато е обединена.Това го знаят руснаците от личен опит .Те няма да нападнат България ако не са сигурни че тук няма сили.
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия закри посовлството в Киев от съображения за сигурност на служителите.
100
13
 
12
 
! Отговори
до 122 преди 1 година
пак ще гладуваш но ще си роб на бай дън и лоЙ остин ,честито
99
5
 
10
 
! Отговори
Закво преди 1 година
е този газ? Той почти не ползва за битови нужди!
98
21
 
25
 
! Отговори
Свободен българин преди 1 година
По добре да гладувам, отколкото да бъда роб на путин и на русия.
97
14
 
15
 
! Отговори
до 110 преди 1 година
защо ползваш азерски газ тогава? нали азерите също са агреори- нападнаха арменците? стой на студено,не ползвай азерски газ,или еуроатлантическите ти началници не мерят с еднакъв аршин?
96
13
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ако зимата танкерите с втечнена газ започнат по неизвестни причини да потъват или да се взривяват насред океана, и цената на газта експлодира, ЕС ще мине на безплатни възобновяеми енергии от соларни панели и вятърни електроцентрали.
95
0
 
4
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Важното е да не си повярваш, оттам нататък психиатрите казвали че няма връщане назад, можеш само да се развиаш, от 6 на 7, 8, 9 хиляди....и т.н.
94
9
 
17
 
! Отговори
до 110 преди 1 година
че като си смениш началника от руски на американски си с по голям суверенитет и не си предател ли? че като си нарязахме ракети и танкове за да сме в нато не е предателство и сега ни искат оръжие- ами да вземат нарязаното.,че като ползваш прекупен но пак руски газ е по различно ли?или че като купуваш от другия край на света втечнен газ на незнайна цена си независим? пак си зависим но от другия ти началник
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на джава - 14К.
92
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека кажа и аз.Понеже тук спорят да се противим ли , или просто да се предадем.Зс да сме на топло и с храна.Впросът за нас стои така.Заслужсваме нас , да ни тресне една война както е в Украйна.И тогава и бедни и богати да се обединим в една идея...Оцеляване Тогава крадеца , Неминуемо и без уговорки ще бъде раз,стрелян.Няма кражби.Нямаизмами и лична изгода Всички търпим едно.Всипки сме под един знаменател.Победа или смърт.
91
1
 
17
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 1 година
Както виждате нас никога никой за нищо не ни е питал . Руско-турското мнение е че ние не можем да им се противопоставим или няма как да сме несъгласни . Все пак сме руска държава или поне турска . Така е според много народ у нас . Така че няма да ни питат а ми ще ни поставят пред свършен факт ! Б.Б. знае как ! Той е готов ! Главното е че Америка и Европа са съгласни както беше и преди с турски поток . Жалко за нас !!!!!!!!!!!
90
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 112пиша си от мака за 6000 лв и си гледам как гуспата пада на фермата и се кефя, че ми се връзваш, щот си БЕДНЯК!
89
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кедми: "Последняя надежда ушла. США сообщили Европе: "Дорогие европейские союзники! У нас для вас газа нет и не будет. Желаем вам счастливой зимы". Все, официально заявили нету газа! Европа газ не получит ни по какой цене нет в Соединенных Штатах этого ресурса для Европы. И в Катаре нет, и в Алжире нет просто нет столько газа в мире"
88
3
 
10
 
! Отговори
До 112 преди 1 година
Ти ако имаш доходи няма да киснеш в сайтове за безделници като нас , дето за нищо не ставаме за разлика от теб
87
14
 
12
 
! Отговори
пръц преди 1 година
До до 107достатъчно голяма е, че да не ме интересува инфлацията, която е в цял свят, а не само в България както обичат да твърдят русофилите. Интересното е, че неуспелите бедняци в страната ни, винаги са анти-европа, сякаш тя им е виновна, че за нищо не стават.
86
6
 
10
 
! Отговори
Сигурност преди 1 година
С този проект Путин иска да каже: Черно море е руско море и сигурността на газопровода е гарантирана. А Атлантическия океан с танкерите могат да се случват всякакви инциденти.