Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България

Учени са го разработвали още през лятото
16 окт 2022 14:05, Росен Стойчев
259
Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България
Снимка: БГНЕС/EPA

Турски експерти са разработили плана за превръщането на страната в газов хъб още през лятото, съобщи Yeni Safak.

Работата се е реализирала още преди планът да бъде обявен. Това стана след среща между руския държавен глава Владимир Путин и Реджеп Ердоган.

Още по темата

Руският представител обяви, че планира да направи турската страна водещо място за пренос на газ към Европа. Част от трасето ще минава и през България.

Учените настоява, че програмата ще укрепи братството между страните.

През следващите дни ще започнат преговорите между Турция и Русия за трасето, през което ще могат да се прекарват 75 млрд. кубически метра газ. Учени от университета Гюмушане са подготвили авторска дисертация, като са обещали подкрепа при стартиране на идеята и планират три различни маршрута през Тракия.

Южният клон ще гарантира доставки за Италия, а северният за Румъния, Словения, Унгария и вероятно Германия. Средният клон ще направи доставки за Сърбия, като ще преминава през България, Косово, Албания и Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: РусияТурцияплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
10
 
37
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Така-така, на Борисов трябва да му издигнат паметник в Истанбул за това че отказа "Южен поток" и го направи "Турски Поток".
124
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Преди 2 дена 146 - да, ама ако говореше бабката на турски веднага щяха да наредят на служителката да й попълни документите. така е за жалост-същото е и с нашите неграмотни по-*** сънародници - служителите веднага им попълват документите, а на нашите старци и бабички - "НАМЕРЕТИ СИ НЯКОЙ ДА ВИ ГИ ПОПЪЛНИ"!
123
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
122
35
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На европейците им бе по удобно да внасят 60% от газта от Путинова Русия, като си мислеха, че и Путин като подпише договор ще го спазва. Да, ама не. Сега всички разбраха, че комуниста може а бъде само ЛAЙHO и нищо друго. Да се надяваме, че поумняха. Сега ГАЗПРОМ тежи в Европа под 20% и Европа не е фалирала за разлика от мечтите на Путиновите памперси. Колкото по скоро изхвърлят крмълското джудже от сцената толкова по малко ще плащат. БЕЗ РЕПАРАЦИИ НЯМА ДА МИНАТ. Поняли?
121
12
 
49
 
! Отговори
Преди 2 дена преди 1 година
Някаква ошмулена руска бабка искаше да я обслужват на руски език в община Варна, местни данъци и такси.Служителката учтиво и обясни че обслужването се извършва по закон на български език.Бабето ръсеше, не понимаю, не понимаю.. .Служителката и гледаше документите и и каза че живее в България от 25 години и не може да не знае поне малко български.Бабето пак, и жената и каза да си наеме преводач.Те знаят български, но умишлено не го говорят за да покажат демонстративно превъзходство!
120
8
 
23
 
! Отговори
ДЕМОКРАТИЧНИ БЪЛГАРИ преди 1 година
Тея хора как така си правят сметки за България без да са питали началството от Козяк 16! Нагли безсрамници!
119
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези които не вярват в България ...нека припомня за нашето минало....Калоян...Когато кръстоносната армия на Балдуин , под благословията на Папата тръгват и превземат Цариград и опустошават Византия.Тогава е било въпрос на време да тръгнат към току що закрепналата България и Асеновци .Калоян разбива армията им Пленява императора .И за два месеца освобождава и прогонва непобедимата Латинска империя от Балканите.Освобождава и гърците Латините бягат и никога не се завръщат.
118
27
 
15
 
! Отговори
володя преди 1 година
Народа е за Турция, така че нашето бъдеще е гарантирано!
117
5
 
17
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Е са се върнах от Витоша.Сядаме с приятели с 3 шишета узо и 40 Хайнекена и започва маратона:):):)Ман Юнайтед-НюкасълБарса-Реал МадридЛивърпул-Ман Сити
116
8
 
15
 
! Отговори
Не моа преди 1 година
Си представя как ще света без Разия то това ще е рай!?!
115
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 135...ние българите вярваме в себе си .Кой мислиш ни е запазил от външните врагове 1300 години Имаме безброй войни с Византия .Кой ни е пазил ?????Америка или Русия.Преди сто години сме подчинили с военните ни успехи такива свръх империи като Турция и Русия .И пред нас са капитулирали.Никой не е мислил тогава като тебе за топло и уютно.Камо ли за газ
114
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осем страни закриха посолствата си в Киев от съображения за сигурност.
113
12
 
13
 
! Отговори
До "до 123" преди 1 година
Няма газ,няма Русия. Глад,мизерия и смърт. А работа ще има докато сме живи, производство също. Можем без газ, но без ВАС.
112
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 113...ние българите вярваме в себе си .Кой мислиш ни е запазил от външните врагове 1300 години Имаме безброй войни с Византия .Кой ни е пазил Америка или Русия.
111
15
 
15
 
! Отговори
ДО 131 преди 1 година
Закво ти е храна от торове,ако си мъж да ти пораснат цици ли? Ти си русофил, на вас ви трябва одеколон за пиене!
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бас ловя, че 99% от драскачите тук дори не са прочели статията, а само заглавието
109
12
 
10
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ние българите сме родолюбиви вярващи евроатлантици, руските *** не могат да ни обезверят. Ние българите вярваме беззаветно в ЕС и НАТО.
108
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 118...къде виждаш нарушен суверинитет от страна на американците.????...В противовес бих ти посочил руснаците които не веднъж са ни владели и обезличавали като народ,култура и история Примерите са много От Кирил и Методи и писмеността ни до Македонския въпрос през нашия изконен враг Сърбия.
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воздушная тревога объявлена почти по всей Украине
106
12
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
въобще не ползвам газ, да го спират или да му вдигат цената 2 пъти.....въобще не ме интересува!