2/3 от опитите за депортиране на търсещи убежище в Германия се провалят

Най-често те не могат да бъдат открити
52
2/3 от опитите за депортиране на търсещи убежище в Германия се провалят
Снимка: БГНЕС

Около две трети от опитите за депортиране на търсещи убежище в Германия чужденци се провалят, показват правителствени данни, а причините варират от отменени полети до невъзможност да бъде открито лицето в деня на отпътуване, предаде ДПА.

Държави от целия Европейски съюз се опитват да увеличат броя на депортираните като средство за справяне с нелегалната миграция. От години усилията в тази посока постигат скромен успех, отбелязва агенцията..

Според федералното правителство, миналата година се извършени 12 945 репатрирания, но други 23 337 души така и не са били депортирани.

Германия е в разгара на най-сериозната мигрантска криза от 2016 г. насам, каза за в. „Билд ам зонтаг“ консервативният говорител по вътрешнополитически въпроси Александър Тром. Той изтъкна, чуе политиката по репатриране на чужденци трябва да е приоритет.

Тром обвини управляващата коалиция на канцлера Олаф Шолц, че не е осъществила нищо от планираната „офанзива по репатриране“.

Коалиционното споразумение, сключено между социалдемократите на Шолц, „Зелените“ и свободните демократи гласи: „Не всеки, който дойде, може да остане. Започваме офанзива по репатриране, за да го прилагаме по-последователно, особено депортирането на престъпници и на хора, които представляват заплаха“.

Към 31 декември 2022 г. в централния регистър на чужденци, подлежащи на принудително напускане на Германия, са били вписани  общо 304 308 души. Процедурата по депортиране на 248 145 души е била временно спряна./ БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Германиядепортиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професор Чуков за тези емигранти казва.Това са строителите на новия Истамбул.В Турция има 800 хил емигранти които са планирали да заминат за Германия.Германия се нуждае от строители и всичките тези емигранти са учили занаята 3-5 години в Турция.До края на годината минимум 400.хил следва да са в Германия .Кой има полза.Германия разбира се.Ниски надници и заплати понеже не са редовни работници.Ще се спестят милиарди от Робския труд.Така че всичко е пунтове и прах в очите на общественноста
33
5
 
8
 
! Отговори
xxaaxax преди 1 година
Единствено може да се спаси Германия ,ако Путин я превземе и изчисти, защото Хитлер не успя. Цяла Европа трябва да бъде изчистена. Ако ние не се изчитим тар***мбуките със сцепени пи6ки ще изчистят нас. В УК вече няма Англичани sys силна кръв или са под 5 %
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друга сметка си прави Шолц - скоро могат да дотрябват войници за Укрия. Но това е бошлаф работа, инженерите поначало са тарикати и ще скатаят, пък и от тях не стават войници, най-много да мародерстват, докато местните ги очистят.
31
1
 
13
 
! Отговори
Как точно преди 1 година
ще се оправи афроамериканската колония Германистан, бате Чико? Ако имаш идеи, сподели ги. Не пиши само лозунги и пожелания.
30
0
 
28
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Не знам дете, родено от мигранти, получава ли немско гражданство. Щото ако да, жална им майка просто след 30 години. Ще образуват партия и в парламента ще диктуват правилата, а обединени с турците...а 2050 последното християнско село ще издигне паметник на Брайвик
29
2
 
25
 
! Отговори
До бате Чико преди 1 година
Къде видя злорадство? Германците няма за кога да се оправят, защото вече ги оправиха. Сега е ред на останалата част от Европа. Та за това ревем, защото и ние сме в кюпа. Германия копае европейския гроб с любезното съдействие на своите "стратегически партньори" и НПО-тата, спонсорирани от същите партньори.
28
17
 
7
 
! Отговори
Бате Чико преди 1 година
Не ревете на чужд гроб и не злорадствайте. Германците ще се оправят, ние да му мислим, че с тоя манталитет накъде, народе...?
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невъзможност да бъде открито лицето в деня на отпътуването. Ще издам на германците една тайна. Ако отворят вратите на затворите, престъпниците сами ще влязат в тях.
26
2
 
26
 
! Отговори
Няма по-тьпо преди 1 година
изказване от това: Не всеки, който дойде, може да остане. Започваме офанзива по репатриране". ----------------- Значи първо елате, па после ще видим кой ще си ходи обратно... Е, направо ударихте брюкселските зелки в земята с вашта тьпотия. Даже и те не могат да ви конкурират с глупостите си. Ще ги репатрирате, ама друг път. Те лежат и се размножават, докато вие ги храните - как се изпуска такъв гювеч?
25
1
 
24
 
! Отговори
Нали Меркел преди 1 година
Искаше да си ги отглеждат,е да заповядат тогава,*** му фашистки! Всеки един бежанец неработещ е проблем за държавата в,която обитава и е редно по закон да се депортира от там ,от където е тръгнал.Не да им строите лагери за млиарди и помощи,на нас никой нищо даром не ни е дал,а само ни взимат!Ако започнете да ги връщате,и те ще спрът да си дават парите за трафик през границите.Защото все пак и тук да ги хванат пак са си достигнали целта въпреки,че повечето са за Западна Европа.
24
4
 
29
 
! Отговори
да преди 1 година
скоро ще ревнат и от украинците - те са специалисти по обири и мокри поръчки! ще разберат защо путин ги чисти!
23
1
 
30
 
! Отговори
факт преди 1 година
на снимката виждате бъдещите граждани на Европа .
22
1
 
30
 
! Отговори
меркел преди 1 година
е що ги депортират ?! това са добре дошлите , те са лекари , учители , учени ,,,,,все полезни за Германия и Европа .
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, колко ядрени физици наснимали
20
0
 
41
 
! Отговори
Мигрантската криза преди 1 година
Меркел я предизвика, но и германците, докато прегръщаха плюшени мечета, ревяха за толерантност. Пък сега се чудят кой им се е изходил в бельото.
19
1
 
30
 
! Отговори
изпуснахме коня в преди 1 година
реката или късно чадо. Ама никой от тези умни тикви на запада че вместо да харчат милиарди за тях не се е сетил че могат да им разглеждат исковете за убежище в центрове в турция, мароко, тунис откъдето е отправната им точка, а не когато цъфнат при тях. и тогава няма да се оправдават с трафикантите и старите лодки дето се давят
18
1
 
41
 
! Отговори
Приемате ги на кило преди 1 година
без документи, само на честна дума кои са, откъде са, на колко са години, давате им социални помощи, пък после се оплаквате, че не можете да ги откриете за депортиране. Защо въобще ги приемате?! Защо НПО-тата ги "спасяват" край бреговете на Европа, пък после се сещате, че те представляват заплаха?
17
3
 
32
 
! Отговори
Трънчо преди 1 година
До 20 години, ЕС ще бъде преименуван в Европейски Емирати! -))))
16
11
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Някои хора може дс се окажат нечивеци в човешка кожа,зашото да се вярва на немци е все едно дс се вярва в нищото.Германия и Турция са едно и също нещо.Австрия също.Просто до Вторста Световна Война все още имаше келти в Германия и последната,чрез евреинът,тоест ромът Хитлер ги екстерминира.Вече няма Келти там.Има цънгъри.Е точно тези цънгари Германия никога няма да депортира,защото германците са роми турци ! Ноля,посетете Немция и сами се убедете.Не го депортират,а ги пренасочват.Ромско нашествие
15
4
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
И за това е виновен Путин сигурно ;) ?!?!