Почина още една иранска гимназистка след месец в кома

Тя бе задържана заради неправилно носене на хиджаб
28 окт 2023 11:22, Александър Попов
49
Почина още една иранска гимназистка след месец в кома
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранската гимназистка Армита Гараванд, която изпадна в кома при спорни обстоятелства в началото на октомври в метрото на Техеран, почина в събота, съобщава Франс прес, като цитира местни медии.

"Армита Гараванд, ученичка в Техеран, почина преди час след интензивно лечение и 28-дневен престой в болница в отделение за специални грижи", съобщи агенция "Борна", свързана с иранското министерство на младежта и спорта.

Съобщаваше се, че Армита Гараванд е изпаднала в кома, след като била задържана от полицията заради неправилно носене на хиджаб, припомня Ройтерс. Иранските власти вече отхвърлиха твърденията на правозащитни групи, че 16-годишното момиче е пострадало след конфронтация на 1 октомври със служители, налагащи задължителния ислямски дрескод в метрото на Техеран.

Новината, че Армита Гараванд е в мозъчна смърт, може да съживи общонационалните протести, предизвикани от смъртта на 22-годишната иранска кюрдка Махса Амини, починала в ареста през септември миналата година, след като била задържана от нравствената полиция, също за неспазване на ислямските правила за обличане, отбелязва Ройтерс. 16-годишната Армита Гараванд също е с кюрдски произход./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Ориана Фалачи преди 6 месеца
Яппния няма проблеми с ислям и с ислямисти.
38
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Иран беше напредничава държава, преди в Лондон да изфабрикуват панислямизма. Факт.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво виждаме от постовете под такива статии. Русофилите оправдават изцяло издевателствата на ислямистите в Техеран. Това са непоправими хора. Колкото по кървав е един режим толкова повече се харесва на мракобесите русофили.
36
2
 
6
 
! Отговори
DAV преди 6 месеца
Гадни чаршафи, Слава на Израел!!!
35
1
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 6 месеца
До така и се пада - какво търсиш тук,, бе ......? Я марш там, че да видиш какво ще ти се случи, ще слугуваш и на мъже, и на жени, че свят ще ти се завие и ще ревеш за феминистките.....
34
5
 
8
 
! Отговори
ЖЕНАТА преди 6 месеца
в някои страни се използва само за размножаване. И да не се оплакват, това го правят техните бащи, съпрузи и синове, които те самите са възпитали така. За това да ходят омотани като ***.
33
21
 
6
 
! Отговори
Така й се пада преди 6 месеца
В Ислямския свят женската наглост и гавра с мъжкия облик се наказват подобаващо, и никоя женска несправедливост срещу мъжете не остава ненаказана. Крайно време е мюсюлманите да дойдат и тук в България, и да наложат и тук шериатските си закони със сила, като избият всички феминистки и жени, поставени на високи политически постове и съдийки, вкарали невинни мъже взатвора, без да им дадат възможност да доказват невинността си. Само така ще се нормализира обществото ни.
32
3
 
17
 
! Отговори
Роза преди 6 месеца
Може БГ да не е идеално място за живеене,но поне никой не заповядва на жените как да се обличат!Може някои да прекаляват с неподходящо облекло,но това си е за тяхна сметка,защото изглеждат като живи карикатури и много хора им се присмиват!През целия си живот не помня някой да ми е нареждал как да се обличам!Така и трябва да бъде!
31
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Ромчетата , поне повечето от тях, са натъпкани по пет в стая, и при родителите си също. Каквото виждат, това и правят. Интересно е, че някои искат и ние така да живеем, само и само да сме имали деца, да, ама не.
30
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Тъпчете ги тук, за да ви нареждат лека полека как да живеете, а по-късно, ай сте гъкнали, ще ви се случи такава случка....
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На кой му пука за третият свят!
28
16
 
5
 
! Отговори
Почнаха статиите преди 6 месеца
за Иран. Които да подготвят обществото и да насочат общественото мнение в правилната посока. Защото САЩ се готвят за конфликт директен със Сирия и Иран. Та е важно утре като захвърчат ракетите към тези две държави, образът в главата на средностатистическия Българин да е на репресорски режими, които си заслужават ракетите. По-задълбочено не е нужно да се разсъждава.
27
7
 
3
 
! Отговори
малка подробност преди 6 месеца
Американската пропаганда забравя, че има интернет "Must-See Location West of Tehran!"
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Иран е България Ромчетата по цял ден пеят за секс, само това им е в главата.
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин инструктира руските въздушно-космически сили да упражняват "оръжеен контрол" върху случващото се в Средиземно море чрез постоянно патрулиране на МиГ-31 с хиперзвукови системи "Кинжал", от които американците нямат спасение. Две попадения от Кинжал и самолетоносач няма да има, а за разрушител ще е достатъчен един. Техните цели не са украински лодки в Черно море, а две ударни групи от самолетоносачи, изпратени от Съединените щати до бреговете на Израел. Разбира се самолетоносачите нямат работа в Израел да се бият с Хамас, целта е Иран.
24
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китай заявил, что поддержит Иран в случае возможной интервенции.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До bl И как точно най-обичания разпространител на разврата Андрю Тейт прие исляма, нещо като апотеоз на идеята за хиджапа у жените
22
8
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Иран беше напредничава държава, преди в Лондон да разработят теориите за панислямизма.
21
14
 
2
 
! Отговори
bl преди 6 месеца
Нещата не са само в черно и бяло. Да кажем че това е твърде много. Преди няколко десетилетия нашата милиция също арестуваше за неподходящо облекло - и мъже и жени (равенство, видиш ли?) и беше и може и при нас да е имало нещастни случаи. Но .. сега това го няма, няма дисциплина, има разврат и отврат в обществото, за който всички се съгласяват, че унищожава поколенията. И сега въпросът е, знаейки предишното лошо и сегашното зло, къде и кога бихте теглили чертата?
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълни глупости - "Fiery days in the north of Tehran! Popular places in Iran 2023"