Грета Тунберг бе атакувана от активист

Това се случи след пропалестински възгласи
Обновена: 13 ное 2023 07:57 | 13 ное 2023 07:50, Нели Христова
44
Грета Тунберг бе атакувана от активист
Снимка: БГНЕС

Мъж грабна микрофона на Грета Тунберг след пропалестински възгласи по време на митинг за климата в Амстердам.

Речта на Грета Тунберг на голям протест за климата в Амстердам беше прекъсната от нападател на сцената вчера. Мъжът заяви, че е "дошъл тук за демонстрация на климата, а не за политически възгледи", докато се опитваше да издърпа микрофона от ръцете на Грета Тунберг.

Малко преди инцидента от тълпата се чуха скандирания "Палестина ще бъде свободна".

По-рано по време на митинга организаторите прекъснаха речта на една активистка, след като тя използва фразата "От реката до морето - Палестина ще бъде свободна", съобщиха световните информационни агенции.

Много еврейски групи твърдят, че този лозунг, използван на демонстрации по целия свят, е призив за унищожаване на Израел. Пропалестинските активисти твърдят, че повечето хора, които го използват, призовават за прекратяване на израелската окупация на Западния бряг и блокадата на Газа, а не за премахване на самия Израел.

След като мъжът беше отстранен от сцената, Грета Тунберг се присъедини към тълпата, която скандираше "няма климатично правосъдие върху окупирана земя".

Миналия месец шведската активистка за климата попадна под обстрел, след като сподели пропалестински послания в социалните медии, като някои я обвиниха, че не показва подкрепа за израелските жертви на атаките на Хамас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я да впряга цялата зелена свита да садят дървета, да гледат преживен ***, пилци и др., и плодове и зеленчуци, за да може събратята и да се хранят, и да спре зелени глупости да ръси.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дано посегнеш ти!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агитирала за Хамас и затова и хакнали два туката.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Косата й не е мита от доста време. Това вероятно се прави в името на опазването на природата.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За това чове ко подо бно психиатрия няма ли ?!!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За това *** психиатрия няма ли?!!
28
2
 
8
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
Добре де, защо думата М-у-н-ч-о е цензурирана?
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
най-страшен грозофил
26
1
 
12
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
Тъй като аутизмът се характеризира точно с "различно" социално и емоционално развитие, един аутист никога не би казал "Вие откраднахте моето детство". Тази, просто е със занижено умствено развитие (може би лека форма на Даун или нещо подобно). Пишат й речите, изкарват я под светлината на прожекторите като луд на панаир а тя не разбира какво става но се радва на вниманието. Нашият *** поне е протестирал правилно.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Kaтo цялo, нoвaтa noлитичecka kлaca oт нeoлибepaли rлoбaлиcти ca вce тakивa нepegoвни и тokcични инgивиgи...
24
17
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 5 месеца
Грета няма психически проблеми, само защото е аутистка с Аспергер! Просто мозъкът й функционира по по-различен начин от т.нар. нормален, но това не означава, че е луда и не трябва да се занимава с това на което се е посветила!. Напротив- ако й забранят или се отнасят с нея като болна, тогава ще се влоши, може даже да посегне и на живота си .
23
0
 
11
 
! Отговори
до Христо Христов преди 5 месеца
Вярно е, много тпа нация са, аз когато минавам от там първо се идентифицирам с българския си паспорт, естествено започва едно гледане под лупа, едни циркове - редовно го правят за да унижават българите, после след 15 минути циркове на гишето си вадя канадския паспорт и оня докато прави справка си вадя и британския и му казвам на майтап - ако не са достатъчни ще изкарам още. Един митничар ме пита веднъж защо вадя българския - ами защото съм у дома - в Европа му викам.
22
2
 
9
 
! Отговори
/ преди 5 месеца
23...................." Палестина ще бъде свободна" - и защо да не е свободна, след като има резолюция на ООН да има такава държава?
21
3
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
" Палестина ще бъде свободна" - и защо да не е свободна, след като има резолюция на ООН да има такава държава? Холандците както винаги подкрепят терористите и убийците. Холандците са едни от последните провеждащи геноцид в колониите си, изгаряйки цели села в Индонезия. Още има живи убийци, които смятат себе си за герои. Съд и очерняне името на холандските окупатори!
20
6
 
7
 
! Отговори
Мнения преди 5 месеца
Всичко е свързано с политиката. Включително и танците до забрава на арабите при вести за отрязани глави на еврейски деца....Когато за първи път видят танцуващи араби при вести за смърт... разбрах,че тези хора да застанали в средновековието,а който ги харесва....интересно,че не иска да живее с тях,а с гадните ислямофобия. Защо така, бе грета?
19
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Холандците са роби на Израел. Има си договор подписан преди около 80 години за това. По-про'с'т и неграмотен от холандеца може да бъде единствено балканският му панелен фен.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая само мукаря ще е оправи )
17
3
 
33
 
! Отговори
Майната ви преди 5 месеца
Не съм срещу онези които защитават природата. Но, Грета е човек със сериозни психически проблеми като последствие на генетичното заболяване с което е родена - синдром на Аспергер. Нейната сестра е също с генетично заболяване с последствия върху психиката. Това показва, че и нейните родители са с проблеми. И ако хора с психически проблеми трябва да водят борбата за защитата на природата значи наистина като общество сме много зле.
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прекрасна е! Неграмотна, недоучила(няма основно), баща и пише речите и избира екипа и, слабоумна, не е работила и един час в живота си да види какво е, не е изкарала и една крона, но за сметка на това с мнение, с поучителен тон към всички.
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този път не горете евреите в газовите камери, че ще замърсите въздуха и климата с глобално еврейско разтопяване. Най-добре ги направете на храна за кучета и котки.