Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка

Според агенция УНИАН близо 1000 са в плен
21 фев 2024 09:20, Петър Бойчев
182
Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка
Снимка БГНЕС

Стотици украински войници може би са безследно изчезнали или попаднали в плен след отстъплението от Авдеевка, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

Агенцията цитира висши чиновници от западни държави, които допускат, че близо 1000 военнослужещи може да са попаднали в плен, съобщава БНР.

По-рано днес президентът на Русия Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да продължи настъплението, западно от Авдеевка.

Снощи руските сили отново атакуваха Донецка област, съобщи началникът на областната военна администрация Вадим Филашкин. По думите му са нанесени удари в индустриалната зона, както и по жилищни сгради.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
23
 
! Отговори
Пу преди 2 месеца
Амииии......тъй ще е!
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Навални знаят всичко!
9
36
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! АВДЕЕВКА Е ЕДНО МАЛКО ГРАДЧЕ С 3000 ПОСТРОЙКИ! ИЗДАДЕ ЛИ СЕ ЗАПОВЕД ЗА НАПУСКАНЕ ДА 1 ЧАС Е НАПУСНАТ!НАЛИ ТОЧНО ЗА ДА НЕ СА В ПЛЕН ГО НАПУСНАХА!! АМАН ОТ ПРОПАГАНДА!
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как така изчезнали и пленени!? Завчера казахте че са отстъпили организирано и по план нанасяйки ужасни поражения на руснаците. Леко съм объркан, а така разчитам че тук няма фалшиви новини!
7
2
 
48
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 месеца
Какво значи безследно изчезнали? Има 3 варианта: 1 . Загинали - трябва да има тела2 . В плен - 3 . - ранени - и в двата случая са налице. Зелените укропитеци ги пишат безследно изчезнали за да не плащат обезщетения на роднините!
6
1
 
38
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 месеца
Никой не изчезва. Ясно е къде са. След войната ще се приберат. Защото тогава имат шанс да живеят.
5
1
 
57
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Всъщност тези украински войници имат късмет, сега ще ги изкъпят, нахранят и най-важното, няма да умрат да защитават интересите на американските корпорации.
4
1
 
55
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Е те снощи ги даваха тия изчезналите. Даже се смееха, че са ги пленили и спасили от смърт. Други нямаха тоя късмет и с термокамери снимаха как артилерията ги нацелва докато бягат. Та там са изчезналите. Нищо чудно да има и наистина дезертирали някъде из горите.
3
1
 
55
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Руснаците заявиха че са пленили доста заблудени войници на които им е било съобщено че огромни подкрепления пътуват към тях и с тяхна помощ ще отблъснат Руснаците чак до Москва !
2
1
 
57
 
! Отговори
бл преди 2 месеца
Ех сега изчезнали... Всички западни медии знаят че са изядени от гладуващите руски войници. Тези, които не са били изядени веднага, са били затворени в консерви и са пуснати в търговската мрежа като "Украинско варено".
1
2
 
55
 
! Отговори
ЕДИН преди 2 месеца
Както е тръгнало скоро цялата укрия ще изчезне от картата на света.