100 000 вече са за масовото бягство от училище

Националният ден за „чупка от даскало” е 3.01.2011 година
Обновена: 7 ное 2010 14:19 | 7 ное 2010 14:17,
178
100 000 вече са за масовото бягство от училище
Снимка: Facebook

Вече близо 100 000 ученици подкрепят готвеното масово бягство от българските училища. Причина за това е протестът на младежите срещу кратката зимна ваканция, която започва на 24 декември тази година и продължава до 2 януари догодина включително.

Още по темата
Мнения по темата подрастващите разменят в социалната мрежа Facebook, чрез която организират голямото бягство.

„3 януари 2011 г. ще бъде неприсъствен ден за тези, които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция", гласи призивът.

Организаторите на ученическия протест са обявили датата 3 януари 2011 година за „Ден за Национално Бягство от училище”. Това наименование носи и страницата във „Фейсбук”, в която дебатът по

„Какви са тия ваканции по 5 дни?!?!?! Кога ще си починем, като ще ни набъкат с домашни?! ИСКАМЕ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ И НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА!”, коментира Милена Трифонова. „are hoim nekade da piim :)”, пише Иван Димов.

„Не е честно политиците, които не правят нищо по цяла година, да почиват два пъти повече от нас!!!”, пък е мнението на Петя Стойкова.

Организаторите на ученическия протест обясняват действията си от страницата в социалната мрежа.

„Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище !”

„3 януари е посочен за първи учебен ден от Новата година, тъй като се пада в понеделник, затова е логично занятията да започнат в началото на седмицата, каквато е била практиката досега”, коментираха от образователното министерство.

„Темата ще я коментирам на 3 януари, сега не ме занимавайте с това”, заяви пред Dnes.bg премиерът Бойко Борисов.

Към момента 50 хиляди ученици са заявили категорично, че ще се включат в Националния ден за бягство. Още толкова все още се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имат Април - 10 дни, лятото - 3 месеца.....
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Децата масово цъкат за бягството ,но голямата част няма да избягат гарантирам го! Иначе и аз като родител мисля ,че поне този ден можеше да им го дадат .
160
4
 
8
 
! Отговори
родител преди 13 години
Дъщеря ми сподели, че повечето от съучениците й не желаели да стачкуват, но класната им ги агитирала много усилено да го направят, защото ваканцията им била много малка. Въпросът е кой всъщност стачкува?!
159
2
 
1
 
! Отговори
bau6i преди 13 години
i4ko e do praktika i prespektiva kvi obrazovaniq kvi 5 leva tva vi6e da ne vi vadi hlqba sme6nici toaletno 4ista4i i magazineri tapi da si zavrete vi6eto otzad
158
7
 
11
 
! Отговори
боклука преди 13 години
ТЕЗИ ПОСЛЕ ПЪЛНЯТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ....!? КОЙТО НЕ ИСКА ДА ПОЛУЧИ ОБРАЗОВАНИЕ ДА ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ. ОЧЕВИДНО ТОВА Е НАЙ - СТРАШНИЯ РЕЗУЛТАТ НА ПРЕХОДА. ГОСПОЖИЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДЕЦА В ИМЕТО НА КАРИЕРАТА СИ ТЕЗИ ПЪК НЕ ИСКАТ "ДАСКАЛО" СРУГИТЕ НАКВАСИХА МОРЕТО С БЕТОНЕНИ ТОРТИ И ПОСТРОИХА НЕЗАКОННИ СЕЛИЩА С ПАРИТЕ ОТ СЪСИПАНИТЕ ЗАВОДИ....!?. АМИ ТОВА Е ПРОСТО РУХВАЩА ДЪРЖАВНОСТ....!?
157
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не се връзва. Нали има учебен план - еди колко си урока, за еди колко си часа, по еди кой предмет за този и този клас. Миналата година е бил същия. Как часовете стават повече от миналата година и ваканциите - по кратки.
156
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди почивахме до десети януари ,а сега доста съхратиха ваканцията на учениците.Мине ли Нова година и хоп първият понеделник на училище.Трябва да се започва поне на 5,6-ти.Догодина на 2 януари ли ще започват?
155
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали само половината са мързеливи :). Бе то и ние едно време в даскалото задавахме въпроси от рода на "това къде ще ми трябва в живота" и т.н. обаче си учихме. Веднъж бяхме направили едно колективно бягство и след това освен отсъствията, викаха и родителите ни, и също така ни караха на лист да напишем защо сме избягали. Голям цирк беше. А нямаше фейсбук тогава :)
154
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Ами супер - значи 100 000 калпака с пълно основание биха могли да имат по 5-6 неизвинени в рамките на 1 ден. Още една такава инициатива и можете да прекратите учението и няма да има нужда изобщо да ходите на училище. Съгласни ?
153
4
 
18
 
! Отговори
Ученичка преди 13 години
Това, че половината ученици са мързеливи и безотговорни не значи, че всички са такива!Аз лично съм от тези, които знаят защо са в училище и не знам в тази "ваканция" да празнувам ли или да се готвя за класни.Вярно е- ваканцията е малка, но не е това начинът за протест. С един глупав сайт нищо не може да се постигне! Нека първо докажем,че "ставаме на матрял" и тогава може някой да ни чуе!!!
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако си лягаш два часа по-рано - може да спиш по 8 часа :)
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да прочетат някоя смислена книга през ваканцията :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
150
13
 
14
 
! Отговори
Бивша ученичка преди 13 години
Уважаеми малки пи*кли и малки пи*кл*вци - сядайте си на д-тата и учете!!! Какви са тия глупости с бягане от училище - това няма да реши проблемите ви с неграмотността!!! Тези от вас, които не искат да учат - защо изобщо ходите? Никой не ви задължава насила. Стига лиготии!!!
149
2
 
10
 
! Отговори
М преди 13 години
...ето затова никой не взима учениците на сериозно! Защото винаги всички сме под общ знаменател...не са минали и 2 месеца от началото на учебната година, а аз спя по максимум 6 часа на вечер, защото учителите не се интересуват, че завършвам...може твойте ученически години да са били прекарани в шляене и пиене на бира, но не всички ученици са еднакви! На протест ще отида, ако трябва, защото да ни оставят толкова малка коледна ваканция си е направо гавра! Ехооо и ние сме хора!!!!!
148
0
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Едно един *** със комунистически акъл!Докато ви има вас тая държава няма да се оправи!
147
0
 
20
 
! Отговори
Владко преди 13 години
Нека да почиват сега, че после цял живот ще ги експлоатират, е, поне 95% от тях.
146
1
 
15
 
! Отговори
Do 97 преди 13 години
Вярно е, че някои работещи в Америка имат три дни отпуска,също така за раждане се полагат две седмици, но не смятам, че това е нещо похвално. Липсата на адекватна почивка води до невъзможност за възприемане, това е физиологичен факт. Учениците не са възрастни индивиди и имат нужда от повече почивка от работещите. През ваканцията могат да прочетат и някоя смислена книга, вместо да се занимават с безумните си учебници, в които подробностите унищожават всяка логическа мисъл!
145
0
 
7
 
! Отговори
Стл преди 13 години
айде бе,и ние сме били ученици навремето г-нчо 145,така че това сравнение е много неуместно.Колегата отдолу е прав - ученическите години са най-лекия и приятен период от живота,радвай се че още не са свършили,че ще дойде времето на сметки/разходи/наеми и тогава ще го разбереш
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 143, 141, 139 и т.н. умници - На чужд гръб и сто тояги са малко.
143
8
 
8
 
! Отговори
*** преди 13 години
"Уюва глава чака само тате да кихне, харчи всичко за к*рвенца и плява". Мързеливи, безполезни, мислещи се за холяма работа пишлемета. 133 е прав. Живота не е фейсбук и тате носи, мама меси. Мотиката ви трябва.

Спонсорирани публикации