100 000 вече са за масовото бягство от училище

Националният ден за „чупка от даскало” е 3.01.2011 година
Обновена: 7 ное 2010 14:19 | 7 ное 2010 14:17,
178
100 000 вече са за масовото бягство от училище
Снимка: Facebook

Вече близо 100 000 ученици подкрепят готвеното масово бягство от българските училища. Причина за това е протестът на младежите срещу кратката зимна ваканция, която започва на 24 декември тази година и продължава до 2 януари догодина включително.

Още по темата
Мнения по темата подрастващите разменят в социалната мрежа Facebook, чрез която организират голямото бягство.

„3 януари 2011 г. ще бъде неприсъствен ден за тези, които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция", гласи призивът.

Организаторите на ученическия протест са обявили датата 3 януари 2011 година за „Ден за Национално Бягство от училище”. Това наименование носи и страницата във „Фейсбук”, в която дебатът по

„Какви са тия ваканции по 5 дни?!?!?! Кога ще си починем, като ще ни набъкат с домашни?! ИСКАМЕ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ И НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА!”, коментира Милена Трифонова. „are hoim nekade da piim :)”, пише Иван Димов.

„Не е честно политиците, които не правят нищо по цяла година, да почиват два пъти повече от нас!!!”, пък е мнението на Петя Стойкова.

Организаторите на ученическия протест обясняват действията си от страницата в социалната мрежа.

„Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище !”

„3 януари е посочен за първи учебен ден от Новата година, тъй като се пада в понеделник, затова е логично занятията да започнат в началото на седмицата, каквато е била практиката досега”, коментираха от образователното министерство.

„Темата ще я коментирам на 3 януари, сега не ме занимавайте с това”, заяви пред Dnes.bg премиерът Бойко Борисов.

Към момента 50 хиляди ученици са заявили категорично, че ще се включат в Националния ден за бягство. Още толкова все още се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от #97Момче, отговарям ти защото си далече от истината и се оттеглям от този *** форум защото си имам други задължения.Ама учете се да четете, елементарен текст без никакви научни термини не можете да възприемате.Писах, че по закон ОТПУСКАТА в щатите е 2 седмици, отпуска получават работещите, а не учещите.Това значи, че голяма част от работещите имат символична отпуска, естествено много компании добавят повече. И това е в период, когато имаш семейство, задължения и т.н..Абе, малки егоистчета, научете се малко да гледате от друга гледна точка. Аз ви писах миналата седмица и повече няма да се занимавам да отварям очите на инфантили, женчовци и превзети к*рвета.Никой в света няма да ви обръща внимание.Има два милиарда китайци и индийци, за които е чест да се учат и след 20 години ще бъдете аутсайдери на света.Завърших университет зад океана - без събота, неделя, бачкане и учене; с периоди на хронично недоспиване. Имах много състуденти китайци и ще ви кажа, че ще ви изядат с парцалите.Давам ви пример един изпит по инженерна икономика - незначителен за бъдещ инженер; след като бях убеден, че правя повече от 90% се успокоих и последните десет минути оформях технически работата си докато китайците около мене думкаха по калкулаторите до момента, в който квестора обяви края на изпита. Та, такива работи - правете каквото искате, чао!
121
0
 
6
 
! Отговори
Az преди 13 години
"Виж ся нема одите на шибаното даскало...раZабрахти ли бе Caisарковци зубарчета и мамини синченца. На 3-ти нема да оdите!!!! " Такива ученици не могат да си позволят да пропуснат и 1 час по български език!!!! ..... "аре одиме да пиеме".....ЗА БОГА!
120
3
 
3
 
! Отговори
zori преди 13 години
и на мен не ми харесва кратката ваканция, но с изцепки като ... НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА! нищо няма да постигнем.. :дд аз ще отида.. не ме претиснява кратката ваканция колкото лошото време което предстои, и ако е лошо и не учим, цялата тази дандания ще е безмислена...
119
0
 
6
 
! Отговори
морал преди 13 години
След завършването на училище, класът на сина ми всяка година си правеха среща - всеки си разказваше как протича живота му / това беше в началотона 90-те/ ---- Малко след това , след последния чебен ден дъщеря ми се върна с много подути от плач очи - целият клас е плакал, че се разделят ------ Какво стана по- късно, че на децата не им е толкова добре в училище / не говоря за моментната им проява, а по принцип / ---- Що се отнася до ваканцията - те са в правото си
118
2
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
За какво ходите изобщо на училище малки глупачета, нали после така или иначе ще станете продавачки, серитьорки и чистачки.Вървете да пиете направо от сега :)
117
2
 
4
 
! Отговори
viktor преди 13 години
барам си *** :) , вече съм 12 клас и сега само ме вълнува кандидатстването във ВУЗ ;)
116
7
 
0
 
! Отговори
W-gangsta Hooligan преди 13 години
Виж ся нема одите на шибаното даскало...раZабрахти ли бе Caisарковци зубарчета и мамини синченца. На 3-ти нема да оdите!!!!
115
1
 
2
 
! Отговори
Ученичка преди 13 години
До АНиЗа знания ли говориме сега?Защото от 3-ти януари до 10 ануари няма да изпуснем много материял,и няма да натрупаме кой знае колко знания.
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ми е ясно защо протестират. Ами ваканцията е 9 дни. Може би искат да си починат от празниците?!
113
0
 
11
 
! Отговори
АНи преди 13 години
И да ходят и да не ходят на училище все тая-80 процента не получават нужните знания, а за възпитание да не говорим.За 20 години успяха те да диктуват правилата и пред учители и пред родители.ПОЛУЧАВАНЕТО на знания и умения не става като се озъбиш на учителя ,че знаеш повече от него.а в същото време преписването стана основен метод на проверка даже в университета.Вярвайте това ви го казвам от опит и много ме боли,но се успокоявам с онези 20 процента с които се гордеем
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
are hoim nekade da piim :), пише Иван Димов.mi are da piim la!
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да попитам друго.В България на Великден се почива малко.Трябва от Разпети Петък до Светли Вторник да се почива (като в Сърбия).Да не говорим пък за Гърция където цялата Страстна Седмица и Светлата Седмица не се работи.
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борете се за правата си.Ако е нужно комуникирайте с министъра на образованието.Въпроса е обаче да има диалог.Кажете какво мислите.
109
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, спортуват- вдигане на чашка и цигарка!!!
108
1
 
12
 
! Отговори
ПВВ преди 13 години
Каквито родителите - такива децата. Ще ни се бяга ли, ако всичко беше наред??? От хубавото никой не бяга.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ама започваха на 31 декеври
106
3
 
1
 
! Отговори
до 105 преди 13 години
Да си дойдеме на думата.
105
4
 
16
 
! Отговори
Ученичка преди 13 години
До всички които наричат сегашните ученици наркомани и т.нВие май нямате деца?Или имате и говорите точно за своето!За ваканцията:От къде на къде ще ни я съкращават?Каква е причината,предишните години да е била до 10 януари(горе-долу до 10 или 9..)а сега до 3-ти?10-ти е понеделник ;)
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най обичам да се ям с другите.А, каква беше темата?Училищата не могат да смогнат да си вземат матряла (тука един говореше за грамотност, та реших да цитирам най-грамотният човек в държавата - ББ)."Училищата не могат, пък учениците не искат" революционна ситуация - едно време го учехме.Какъв е законовият начин да им се попречи (и на децата и на училищата)?Как да стане така, че да има комуникация (м/у учениците и училищата)?
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми че те учениците ходят ли на даскало иначе? Те и сега си седат и си пият по кафетата. Да ви е честито :)

Спонсорирани публикации