Танев отсече: Часовете по физическо остават!

Според него нашите университети не отстъпват на чуждите
Обновена: 11 ное 2015 12:23 | 11 ное 2015 12:12, Веселина Йорданова
11
Танев отсече: Часовете по физическо остават!
Снимка: архив Bulphoto

Часовете по физическо възпитание няма да се намаляват. Това обяви просветният министър Тодор Танев в присъствието на спортния министър Красен Кралев.

Танев заяви, че личното му желание е те да бъдат увеличени, като се аргументира с това, че българските деца затлъстяват.

По думите му сега няма да има достатъчно време, но догодина ще може те да се увеличат. "Да има здраво поколение зависи единствено от нас", посочи министърът.

Танев отрече твърдения, че намаляването на часове би довело до ограничаване на зрелостниците да кандидатстват в университети в чужбина. Министърът каза, че не е против едно такова решение, но изтъкна, че нашите университети не отстъпват на тези в чужбина.

Когато има рекламни кампании за кандидатстване в чужди университети, ще имаме готовност на подобно място и наблизо да правим кампания на българските университети, допълни той.

Танев даде пример, че университетите с висок рейтинг в Русия се субсидират, а това не се прави у нас, но все пак "ние плуваме на повърхността и добре се задържаме на нея".

Министърът обясни също, че по редица предмети часовете не само не се намаляват, но има увеличение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и на запад ли продават оценки ?? и там ли половината от професорите са некадърни пияници
8
0
 
2
 
! Отговори
хатака преди 8 години
Има ли нещо предвидимо при нас, особено при образованието.Ту се въвежда нещо, ту отпада, ту малките ще са до 4.клас, ту отпада, ту ще има повтарачи, ту няма да има...абе големи мишки са тия в министерството, а за Танев да не говорим - като те погледне, прилича на току-що излязла от дупката си къртица; иначе изглежда много любознателен човек.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам този тип - Танев, ми става ясно защо образованието ни е на това дередже.Щом такъв екземпляр може да стане професор и да е министър, нататък няма какво повече...Сега пък заявява, че нашите Университети били като чуждите?!?Ами какво ще каже за феодалния университет в Свищов?Той сигурно не знае, че "образованието" ни се е превърнало в гнездо на корупция, в което се продават и купуват оценки от изпити, дипломи и професорски титли?Нищо чудно и той да е купил неговата.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започна се. На никого не му пука за децата. Става въпрос за едни пари. Преди време един се изцепи, че политиците зависят от спорта. И си е така! Танов бързо даде заден...
5
0
 
4
 
! Отговори
az tam преди 8 години
Тоя трябва да си отиде незабавно. Бодряшкото изказване е като да си сложиш розови очила и да не виждаш разрухата и корупцията в тая сфера, третираща хората като касичка.Замисля ли се Танов как така има 40000 завършващи годишно и 70000 места в университетите. ... всъщност замислил се е - миналата зима университети за бабички щеше да отваря.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе егати държавата брат!!!!!абе за НАС работят уж,а нищо в НАША ПОЛЗА!!!!еййй ние НЕ искаме физическо насред нищото,нито залите зали,нито ДУШОВЕ ИМА,нито е нормално да тичкаш после *** в другия час и учи,ТЪПОТИЯ БРАТ В ТАЯ ДЪРЖАВА,АБЕ Я СЕ РАЗКАРАЙТЕ
3
2
 
10
 
! Отговори
спортист преди 8 години
За мен часовете по физическо "възпитание" са пълна безумица. За 45 минути детето трябва да се съблече, да тренира, ДА СЕ ИЗКЪПЕ и да се облече. От това полза никаква, дори да се пропусне къпането, от което ще свикне да мирише на порче. Вместо това всички деца след училище трябва да практикуват спорт според възможностите и интересите си.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старческа деменция
1
0
 
7
 
! Отговори
СТИГА преди 8 години
реформаторите нямат по-голям фен от мен. Ама нещо хората са им.....Това ОГРОМНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ от къде го изкопахте бе братлета?