Учителите преизбраха Янка Такева! Тя: Ще продължавам…

Неин заместник остава Красимир Попов, решиха делегатите на конгреса
Обновена: 1 юли 2017 17:30 | 1 юли 2017 17:21,
52
Учителите преизбраха Янка Такева! Тя: Ще продължавам…
Снимка: архив "Булфото"

Синдикатът на българските учители преизбра начело дългогодишната си лидерка Янка Такева. За нея гласуваха 312 от делегатите на конгреса на СБУ, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Такева е председател на синдиката от 1994 година, припомня БТА.

"Благодаря ви за голямото доверие. Ще продължавам да работя всеотдайно, за да мога да оправдая Вашето доверие. И се моля Господ да ми даде здраве, за да мога да изпълня обещанията си", обяви Такева пред делегатите на конгреса.

Тя припомни и, че СБУ е най-големият синдикат в България с около 72 000 членове и е изразила надежда в скоро време той да достигне 100 000.

За заместник-председател на СБУ е преизбран Красимир Попов, а за председател на Централната контролно-ревизионна комисия - Диана Иванова.

От 1995 г. досега Янка Такева е и председател на Националната комисия за работа с жените, младежите, децата и семейството към КНСБ. Член е и на Националния съвет за закрила на детето към Държавната агенция за закрила на детето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 6 години
Червените изкопаеми и десеченгета са се окопали в образоанието .Всички правят школи и колежи и продават дипломи и цицат европари по различни програми .Няма частен колеж , който да не е на сътрудник или офицер от десе. Е кого да изберат "делегатите" като собствениците и работодателите ще ги уволнят.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След стачката,по известна като "седенката" ,не членувам в никакъв синдикат.Единственото,за което полага усилия тази организация,е да събира членски внос."Купува" си членовете чрез допълнителните 8 дни отпуска,която им се полага,ако са в синдикат.Просто и порочно.
42
1
 
9
 
! Отговори
лупи преди 6 години
Каквито даскалите, такива и синдикатите им
41
0
 
19
 
! Отговори
Като Цола Драгойчева преди 6 години
Човек трябва да има морал и лична, критична самооценка за да не влиза в комично, жалък персонаж. Тази женица очаква да я величаят до 100 и повече години, мисли се за низменна и незаменима. Май очакват, тя и оня комикс на туризма, след тях и край. Жалка картинка на гротескно боядисани пенсионери взели се за вся и всьо, а работата...
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им намали членсият доброзорен внос?
39
0
 
9
 
! Отговори
Таков преди 6 години
Браво, да си и берат срама!
38
0
 
20
 
! Отговори
iva преди 6 години
Та тя е на 70 години!!! Какво става в тази държава?
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, в бройката влизат и детските учителки, чистачките и лилките, огнярите и пр.-
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя припомни и, че СБУ е най-големият синдикат в България с около 72 000 членове и е изразила надежда в скоро време той да достигне 100 000.Какво? 100 000 учители в България? Според МОН са 64 000.....Такева, Четвърти километър те зове!
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителите преизбраха Янка Такева!Стига бе....има три учителски синдиката, тази е на г ъзолизо-блюдолизкия....Защо пишете, че всички са я избрали?
34
0
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Това е олицетворение на българската образователна система....тия хора там се възпроизвеждат като визия ,интелект и поведение...
33
1
 
6
 
! Отговори
Ikvo преди 6 години
Christianski teroristi zakriliat tosi sindikalen reptil.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименщото вероятно е масон - за тва
31
3
 
10
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Бай Тошовото ви наследство! И вие напълно го заслужавате!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ви е наследството на комунизма !А тоя тамплиер на картината за Такева що дири там ...?!
29
1
 
7
 
! Отговори
Бивш учител преди 6 години
До Зелен конь у умен даИ даскалицата, която на времето те учеше да сричаш, и ти държа ръката, докато се учеше да пишеш лулички и ченгелчета , не беше умна? Защото според теб, умни даскали и зелени коне няма?Или просто те е съжалила, и те е пусналазда продължиш нагоре, че за 3-та година в първи клас е малко странно..
28
0
 
6
 
! Отговори
Hlit преди 6 години
Tasi teroristka e za besilkata.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази дебела лелка е послушница на Рапона от Банкя. Избрал я е Рапона, едва ли учителите са гласували за тазидърта кокошка.
26
0
 
14
 
! Отговори
Бивш учител преди 6 години
До Пери. За съжаление, всичко в тая държава вече е пари и далавера.Няма утре, има днес.Няма да се учудя, яко се приеме закон, докато са живи, да не се махат от държавни или профсъюзни длъжности. Нови, млади и кадърни лица, току виж, дали някоя нова идея, разбили статуквото и нарушили някоя далавера.За съжаление-така е навсякъде -образование, здравеопазване, МВР, Армия, и къде ли не.Воинствуваща посредственост на всякъде..
25
0
 
15
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
Аз не съм гласувал и не са ме питали,ЯВНО НЕ СЪЩЕСТВУВАМ, НО..............МНОГО КОЛЕГИ СЪЩО НЕ СА ПИТАНИ, БОЖЕ БИ НЯМА ДАСКАЛИ....... ИМА СИНДИКАТИ ХА ХА ХА ЖАЛКО.!!!