Хартиеният дневник в историята, само ако учителите искат

Всяко училище ще избира между него и електронния дневник
Обновена: 10 авг 2017 10:09 | 10 авг 2017 10:07, Петя Славова
19

Хартиеният дневник да остане в историята за училищата от 2018 г. предвиждат промените на Министерството на образованието. Директорите ще могат да използват само електронен дневник, без да се налага паралелно с него да прехвърлят информацията и към хартиения такъв.
Още по темата

Столичното 51-о училище работи с електронен дневник още от 2012 г. Такива вече са разпространени в няколко учебни заведения.

"До този момент се използва както хартиеният, така и електронният дневник, което води до недоволство на учителите, защото работата се помества и на двете места", обясни помощник-директорът Ива Асенова пред Bulgaria ON AIR.

Докато представител на фирмата, разработила новия вид дневник демонстрира чрез лаптоп как работи той, Асенова разказа как идеята на учебното заведение от началото на втория срок на тази учебна година още е да се замени хартиеният дневник с електронен такъв, но в случай че учителите са готови за тази крачка.

Към този момент всяко учебно заведение може да избира какъв вид дневник иска да използва, а ако се установят някакви технически проблеми с електронния такъв, съответното училище ще може да записва своята информация отново на хартиения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако продължавате така, ръцете ви ще се превърнат в щипци- едни пръст за копчета, два- за пликче с чипс.А че отдавна нямате мозъци е факт, който се доказва лесно с милиардите печалби на знате кои.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е начин да се вземат пари от училищата-разбирай държавния бюджет.МОН ще задължи всички училища/около 2 хил./да сключат договор с някоя фирма,която е разработила е-дневник/сега има и безплатни,но ще ги премахнат да не пречат на бизнеса/,след това договор за подържане и така 100-200 лв. мес. от бюджета на училището в 2-3 фирми близки до МОН и политици.Тези пари ще се вземат от делегиранити бюджети и ще пълнят джоба на когото трябва.Радвай се народе-увеличават заплатите на учителите
14
3
 
4
 
! Отговори
Тройкаджията преди 6 години
Ехаааа!По електронен път, бол възможности за корекции на оценките и за извинение на отсъствията!!!А хартиения дневник трябва да го крадеш, което не е лесна работа. После да го изгориш, което пък все ще го забележи някой ...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 - Дано само, не наемат пълните *** да го направят, че сърцето ми прокървява всеки път, когато се спомене openSSL...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ВЕЧЕ ОНИЯ ОТ МААЛАТА СА МНОЗИНСТВО!ТРЯБВА ТЕОРЕТИЧЕСКИ И С МАНИПУЛАЦИИ ДА ГИ ИЗТИКАМЕ С НЯКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ!ХАРТИЕНИЯ ДНЕВНИК МАЛКО ТРУДНО СЕ ПОДПРАВЯ!ИНАЧЕ КАК ЩЕ СЕ СКРИЕ ОТ СВЕТА ЧЕ 70%ОТ НАСЕЛЕВИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ КАМО ЛИ ДА ПИШЕ И ЧЕТЕ!ВСИЧКО Е ЗАРАДИ БАЙ ..ИНДИЕЦ!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да вкарват данните електронно, а после да ги принтват.така, ще имат и двата дневника без да пишат двойно, и без да ги е страх от хакване и манипулация на бележките.
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще попълват електронните дневници учителите като голяма част от тях не могат да работят с компютър ????????? Наравете заплатите им и 3000 лева, само че на какво основание???????
9
1
 
6
 
! Отговори
практичен преди 6 години
поредната зависимост /глупост/
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И типично по нашенски, ще бъде поето по най-кривия начин. Нали съм виждал, с какво се работи в училищата - ***, които не знам, откъде може и да си ги купиш. Системите им са по-скапани, от това, което ще ви направят във 2 семестър по информатика (от личен опит ви го казвам). Никой не отделя време за обучение, всичко е само, за да се изкача държавната пара. Защо, това да е по-различно.
7
1
 
11
 
! Отговори
хакерче преди 6 години
Да се разсея малко далскалицата и да си насвяткам едни 6'тици електронно. Няма гумичка, няма химикал, няма следи.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До проклятиеВинаги, когато ни идваха гости си показвахме бележниците.Личните ни дневници тайно се четяха от родителите и дрехите ни се обискираха..
5
4
 
6
 
! Отговори
късно е чадо преди 6 години
Късно е вече за учители в напреднала въздраст....
4
7
 
4
 
! Отговори
Lora преди 6 години
И как ще стане тая работа с електронния дневник? Училището на дъщеря ми има и електронен дневник и електронна дъска и какво ли не, но никой от шреподавателите не може да работи на тях. Класната им е безнадеждна. Освен химикалка и тефтер друго не познава. Средната възраст на учителите е 50 г вероятно. Не мога да си ги предтсвя електронно грамотни да станат тепърва.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
иии само си представям, даскалката влиза с един таблет и те изпитва, пише ти двойка, баща ти получава смс и ти получаваш снимка с кацна със зеле с надпис "вечерта спиш там!!!" :))Не мисля че дневника е точно голямата занимавка на учителите. К'во ще разнасят учениците из стаите и какво ще се опитат да гепят?? :))
2
3
 
3
 
! Отговори
проклятие преди 6 години
Хартиения ми дневник до днес е оплискан с кръв!Всяка забележка в него се наказваше с побой у дома и оправдаваше с нея!
1
7
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Пишете в нормалния "хартиен" дневник. Написаното остава, а електронният запис е примамка за хакери. Може да има и публикувано електронно копие, но никой не може да гарантира за сигурността на написаното.