Учебната година да приключи от вкъщи? МОН не го изключва

Дистанционното обучение върви, всеки се оправя както може
135
Учебната година да приключи от вкъщи? МОН не го изключва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Просветното министерство явно не изключва варианта, при който учениците ще трябва да завършат година без да се върнат в класните стаи. От 13 март, с влизането в сила на извънредното положение, децата си останаха вкъщи. Това ще продължи до 13 май, а не е изключено и   по-дълго, ако властите решат да го удължат.

Още по темата

МОН работи изключително ангажирано върху проблемите, свързани с начините на оценяване на учебните резултати с оглед завършване на учебната година в условия на евентуално продължена в определен вариант неприсъствена форма, обяснява просветният министър Красимир Вълчев в писмен отговор на въпрос на депутат, след като се наложи много бързо учебният процес на мине на дистанционен режим.

Той допълва, че разработването на софтуерна платформа за дистанционно обучение е дълъг и трудоемък процес, като разходите за проектиране, изграждане и поддържане и бъдещето развитие на такова решение са изключително високи.

Според него обаче и сега има достатъчно готови решени, така че учениците да не изпускат материал, докато си стоят вкъщи.

Има и възможности, които осигуряват дистанционно изпитване, отчитане на присъствие, изпълнение на поставените задачи и контрол на времето,прекарано от учениците онлайн.

Политиката на МОН в периода на извънредното положение е да осигурява възможности, а не задължения, посочва Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
12
 
! Отговори
до 79 преди 4 години
Но дистанционно гледане на деца няма и за персонала в детските градини трябва да важат правилата както за всички други хора, но на практика не е така, какви са тия фиктивни привиквания на работните им места без да има деца за да им останела отпуска и за лятната ваканция, но това не ми изглежда справедливо спрямо другите работещи хора.
71
0
 
5
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
До Анонимена не нещо си се объркал изборите ги печелиме ние не вие!ясно!затова полицаите са пред вратата ми да ме пазят!
70
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОН,ако не удължите годината ,ще загубите изборите !
69
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата не са рискови групи за коронавирус. И сега са си с родителите. Ако родителите ходят на работа и донесат зараза вкъщи, оттам да се пренесе към децата, е можело да стане и сега. Преди ден казаха, че в страната има 12 000 деца с варицела. Някой да се впрегна? Да се затъжи и покруси?
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко дела има заведени срещу правителството и безумните им мерки .... Бая има да плащат.
67
6
 
20
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
Изобщо не искам да ми гледат детето ! Въпросът е,че то е ангажирано в училище и занималня,което дава възможност и на двамата родителя да работят.Ами децата на сами родители ? Как ще работи родителя ?
66
7
 
47
 
! Отговори
до анонимен 46 преди 4 години
"А децата до 3 клас кой ще ги гледа бе,умници ?" - с това ти изречение видях колко разбираш от тази професия. Айде да се научите вече, че учителите не са, за да ви ГЛЕДАТ децата, без значение дали в училище или детска градина. ГЛЕДАНЕТО е ваша работа. На учителите е друга.
65
3
 
32
 
! Отговори
до анонимен 49 преди 4 години
*** стани даскал, като ти се вижда толкоз лесно... Аман от "разбирачи".
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай, стига с твойта Англия! От въпросната Англия ходят и сбират от света де що има баламо и платежоспособно още преди да е завършило средно. Улави винаги има.
63
4
 
6
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
ама така кажете бе хора,то извънредното положение е рахат работа...искам да продължава още поне година.полицай стои пред вратата ми и аз му свиркам-ела тука бе, на ти тая торба да ми донесеш ядене!а сега искам бойко борисов личен бодигард да ми става а пък данчето фандъкова лична слугиня!те сега ще падне голямо лежане и *** дома с полицай пред вратата!Бог да му дава здраве и живот на Бойко!
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кина, тетатри,концерти няма .... Май нищо няма да има вече ...Само робия,мизерия и сутрин продажните медии ще ни налагат да гледаме "генералите"....
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста по-спокойно е с военно положение и няма толкова престъпност а МВР може да се съкрати.
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде нека децата си останат с шестиците от предадени домашни работи онлайн - сресът и без това им идва много.
59
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато никой нищо не знае, защото нищо не зависи от нас, бъдете доволни и на това, което се прави. Стига негативизъм. Тази криза ще ни научи да бъдем по-смирени, по-скромни, и да ценим труда на другите.
58
7
 
7
 
! Отговори
Гинеколог преди 4 години
Няма лошо в онлайна. Аз така преглеждам и диагностицирам пациентките си пред монитора - разкрачват се и готово.
57
11
 
18
 
! Отговори
До Елемаг 22 преди 4 години
И за какво да повтарят, все едно нещо важно ще научат от така чудесната ни образователна системаИли нямате деца, или сте завършили преди 30 години и не знаете за каква пародия на образование става въпросучебници писани на килограм, сгрешени задачи, учителки на 50 +, които нямат представа как да задържат интереса на деца, които в пети клас вече пушат и правят секс...Обикновенният режим на учене е като сегашния = кръгла 0. Умните деца все някак ще оправят, а тъпите ще "бачкат здраво" и това е.
56
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му е на онлайн обучението. Хората завършват университети онлайн, та някакви си класове.
55
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две извънредни грипни, сега короната. Те са учили общо един срок!Нулева година и от 1-ви септември на даскало. Няма друг чалъм.
54
5
 
16
 
! Отговори
Марто преди 4 години
До АнонименРазбирам го и спазвам стриктно, но просто не може да продължи за безкрайно дълго време. Неоснователни ми се виждат намеренията да стоим вкъщи половин година, като това няма да накара вирусът да изчезне, а само ще отложи неизбежното.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Домашен бял с роднини.