Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай

Ще се карантина локално – един ученик, един клас, едно училище
Обновена: 18 авг 2021 13:11 | 18 авг 2021 12:20, Камелия Цветанова
151
Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай
Снимка: БГНЕС

След 2 тежки години в условията на пандемията, МОН прави всичко възможно да осигури най-качествено обучение с възможно най-малък риск. Анализът на МОН за дистанционното обучение показа сериозни образователни дефицити за големи групи ученици и заради това нашата цел е максимално присъствено обучение, увери просветният министър Николай Денков.

Той обясни, че съгласно разработения план от МОН ще се преминава към онлайн обучение само в краен случай при тъмночервено ниво на заболеваемост.

Още по темата
Денков допълни, че при нужда ще се следва локален принцип за преминаване към дистанционно обучение - отделен клас, отделно училище.

"При зелен сценарий и при жълтия образователните институции ще работят. И при двата варианта при единични случай на болни деца и учители директорът карантинира цялата паралелка и се преминава на онлайн обучение. Ако само един ученик е заразен, само той минава на дистанционно обучение", каза просветният министър.

При много нива на заболеваемост от 8 до 12 клас първо ще преминат на онлайн обучение, след това тези от 5 до 8 клас, а най-малките от 1 до 4 клас само в краен случай ще се премине на дистанционно обучение.

Образователните институции в цялата страна ще бъдат затваряни само при крайна необходимост - когато заболелите са над 500 на 100 000 души за последните 14 дни.  

Остава възможността за електронно обучение при нужда за всеки ученик, както и при желание на родителите.

Детските градини няма да спират да работят.

Според Денков обаче е притеснително, че едва 30% от учителите и 40% от директорите са ваксинирани срещу коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
15
 
! Отговори
Поет Сатирик преди 2 години
Вчера в Детската Градина Делтата Удари поне 5-***. Две Дечица със Ваксина, Делтата не ги Подмина... Две шимпанзета в Лабораторията си говорят през решетките на клетките си: - Биха ли ти вече КОВИД Ваксина? - Не, бе! Как?! Нали още тестването й върху Хората не е Приключило!
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъмно кърваво червено. Това означава. У.мрели половинато от суинската кучина и останали само такива сеяндурчета като тези от снимката. А аз си мислех че по зле от Пинчера нема а то се оказа че има още по зле. Кво ще чакате да пламне целото училище бе сеяндурчета. Вие за Превантивни мерки чували ли сте. Или вие не сте от тука и сте само за малко. Колкото да нопълните гушката и да си одите на село при кравите.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е един от хората, които получават инструкции по телефона. Пишман професор.
13
1
 
25
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
" Ако само един ученик е заразен, само той минава на дистанционно обучение", каза просветният министър."======================================================Просветния министър иска да каже, че след като учителите са си изкарали часовете, след това ще водят и индувидуално дистанционно обучение, " доброволно ", разбира се. Ей, така за спорта.
12
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При условие, че новият ВАРИАНТ засяга ДЕЦА и млади хора-РОДИТЕЛИТЕ, тези УМНИ учени и загрижени УПРАВНИЦИ ще изпъкнат ,като бъдат различни от предишните УПРАВЛЯВАЩИ! Имате ли умението за ориентир при ситуацията! Безмозъчни тъпотии на изчегъртвачки!
11
5
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 10 много ясно, че познаваш. Все познавате :D
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay - всичките, които си биха ваксина, станаха пишман, познавам бая такива, които след първа се отказаха за други дози.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз го разбирам така-връщат лентата 80 години назад, когато хората масово са се образовали до 4-ти клас, колкото да четат и пишат горе-долу и само единици са продължавали образованието си в по-горните класове, повечето макс до 8-ми клас и супер рядко висше образование. Схващате ли идеята-да може да работиш на електронно устройство, но да си лесен за манипулация през някокото оскъдни канала, които ползваш. Глупавия човек не търси информация и развитие, той е една манипулируема маса.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков да поговори с Анастас Герджиков, нищо, че висшите училища са автономни, че Герджиков направи така че в СУ "Св. Климент Охридски" да влизат във всички специалности с ДЗИ, които са задължителни, за да завършиш средно образование.
7
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква пандемия няма, само родните мисирко-смрадове психясват и зомбират хората. Да се види колко са *** и оскотяли и готови ли са за робството.
6
7
 
8
 
! Отговори
Boyan преди 2 години
Браво!
5
31
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
глуповатите учители, които не искат да се ваксинират, а са на възраст ще страдат ..
4
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибергов още не е споделил неговия план, според който децата не са толкова важни, колкото заведенията. Аз предлагам нещо средно - деца да учат в ресторанти.
3
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям мерак да загубят и малкото си учителски персонал.
2
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата учебна година епидемията помете 80 учители. Тази година престъпниците от МОН се канят да станат повече!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайнирай само в краен случай.