Уволниха учител по физическо, издърпал ухото на ученик

Направил му няколко пъти забележка
Обновена: 24 яну 2024 10:56 | 24 яну 2024 10:09, Петър Бойчев
206
Уволниха учител по физическо, издърпал ухото на ученик
Снимка Пиксабей

Учител е бил уволнен, след като е издърпал ухото на четвъртокласник в час по физическо в столичното 131 училище, става ясно от зрителски сигнал до БНТ.

"В петък, когато си взех сина, детето сподели, че в час по физическо го е заболял корема и е поискал да седне в страни. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. При което минава покрай него г-н Десподов, който не е неговия преподавател по физическо, хваща го за ухото и го кара да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата.

Детето не е било предупредено за забраната от своя учител и е нямало как да знае. Детето се разплаква, учителят го бута и главата му се удря в стената. Детето сяда на пейката с червено ухо и това става пред три класа, които карат час по физическо едновременно. Никой от учителите не ме е уведомил за инцидента", разказа Десислав Краев, баща на Деян.

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ужулвания. В понеделник отидохме в съдебна медицина.

"Въпросният учител беше отстранен вчера. Има неточности, за които моля да ги изясним. В час по спортни дейности се случва инцидентът. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, действал е под стрес, не оправдавам спонтанната му реакция. От вчера са прекратени трудовите правоотношения с него", каза Таня Монева - директор на 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
19
 
! Отговори
Ддд преди 3 месеца
Защото нямат елементарна култура, децата ви става *** и след като пораснат, стават наркомани и убиват родителите си!
110
1
 
30
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 месеца
А едно време на нас не ни дърпаха ушите а ни налагаха с дървените показалки по главите. Кът та изшие един път с показалката и тя се счупи у главата ти.След туй трябваше на бегом да изтърчиш до учителската стая за нова показалка. Не знам да имаше уволнен учител ама бая ученици имаше изключени от даскалото за "добро" поведение.
109
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работата с деца е трудна но въпросния учител не е трябвало да действа така.
108
1
 
37
 
! Отговори
В нашето училище преди 3 месеца
дете обвини колежка, че го БИЕЛА, т.е. системно го насилвала... А тя с пръст не е пипнала нито него, нито друго дете. В чудо се видя жената как да докаже, че няма сестра. Уж се изясни, че нищо такова не е имало и родителите мирясаха, но детето продължаваше да се държи нагло и враждебно към нея. Тя толкова се отврати от обвиненията, че напусна. И без това беше пенсионерка, беше й дошло до гуша от тормоза над учителите. Каза: от пари имам нужда, но от унижение повече нямам нужда!
107
1
 
47
 
! Отговори
Морален преди 3 месеца
Евала, отново поредният родител, който смята, че неговото детенце е Ангел. Та даже на медиите пише, имам въпрос към писаното яйце на татко. Бил ли е виновен някога малкият *** за нещо? Това е причината да е пълно с *** навсякъде, защото понеже МОН плаща на глава на ученик, като *** за най-малкото провинение гонят учителя, а не наказват ученика...
106
1
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Не си струва да си учител.Тези пари може да се изкарат в далеч по-спокойна атмосфера,вместо да се занимамаваш с разглезени и невъзпитани деца.
105
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
първо, някой дето го боли корема не се люлее на крушата. Второ - какво значи "не е предупредено" след като има табела? От един четвъртокласник се очаква да може да чете. Едно време ядяхме яко шамари и никой нищо не казваше.
104
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно време как беше. Напердашат те в училище, пишат ти забележка в бележника. Прибереш се в къщи,айде още малко шамари и после слушаш.
103
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 104 "Много шамари,обиди и бой особено в ранна детска възраст могат да травмират едно дете" Много, да. Ама на това определено са му малко!
102
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не одобрявам физическото насилие, НО: в този случай ученикът се оттегля от спортни занимания, защото го болял коремът, въпросната болка обаче не му е попречила да се похендри на боксовата круша и да се люлее. Обяснението на бащата "това са деца" издиша в случая, защото синът му е в училище и там е ученик,а за да се случват нещата в училище, трябва ПЪРВО да има дисциплина. Уволнението на учителя ще окрили "децата" да бъдат още по-нагли и по-арогантни с учителите си.Наказание за "детето" има ли?
101
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много шамари,обиди и бой особено в ранна детска възраст могат да травмират едно дете, да го комплексират или пък да провокират злоба и омраза в него, които родителите му ще усетят по-късно и ще има да се чудят откъде им е дошло, нали уж го били "възпитавали"
100
0
 
27
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
прочие, първото поколение свободно отглеждани са към двайсетака вече, след 10тина години техните деца ще са на първа линия. тогава ще видите кон боб яде ли
99
1
 
14
 
! Отговори
eal преди 3 месеца
"Той боят изгражда, не да разгражда" - Камен Донев
98
9
 
7
 
! Отговори
Извод преди 3 месеца
Добре де, виждал съм и случаи, където след много шамари децата почват да крият все повече и повече от техните. Мама и тате си мислят, че са го възпитали, ама то продължава да прави глупости скришно. Истината винаги излиза наяве, но тя трябва постоянно да е наяве. Между родител и едно дете трябва да има уважение, а не авторитаризъм.
97
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Официално боят в училище трябва да бъде разрешен и масово практикуван, както беше по време на соца. Иначе малките лекенца ще станат големи лаJна.------------------------------------------------------------------------Запиши си децата в някоя соц.страна тогава или направо в Индия, там учителката ако не я изкефи нещо, може да скъса ушите на детето ти или да го ошамари добре - клипчета в Ютюб колкото искаш - и няма значение детето на 5 ли е или на 18.
96
14
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До опетковбоя по времето на соца никога не е бил разрешен. ако си даскал и разбера че си ми бил детето, нема да има "Сигнал до медиите", щото в тоя случай явно се търси неква показност. директора на училището ще пъшка в инспектората, а ти ще ми купиш къща, е така как си герестак един път. 2024е, ако не можеш да се интегрираш в обществото, заминавай директно в махалата, от която си дошъл.
95
1
 
64
 
! Отговори
Възпитавайте децата преди 3 месеца
си у дома още от малки, за да не ревете след години! Днес децата ви се гаврят с учителите, а вие ги защитавате, вместо да им теглите един як пердах! Но утре децата ви ще правят същото с вас и тогава няма кой да ви защити! Не училището дава възпитание, а семейството! Пълно е с мамини синчета и момиченца на тати, които после стават наркомани, престъпници и компаньонки!
94
3
 
21
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До IQ 3.14 Точно Финландия не може да ни бъде добър пример за подражание. Там живеят други хора. Официално боят в училище трябва да бъде разрешен и масово практикуван, както беше по време на соца. Иначе малките лекенца ще станат големи лаJна.
93
2
 
56
 
! Отговори
Тъпо ! преди 3 месеца
Децата нестига , че са станали супер нахакани и се гаврят с учителите, ми сега и едно дърпане на ухо е проблем ... тц-тц
92
0
 
11
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Анонимен93 желязна дисциплина е необходима там, където на ниво община се кадруват учители, паралелки, децата в тях и учебните програми. има едно училище за добронадеждни, за тия които няма място са А-класовете, за останалите - техникуми и желязна дисциплина, да излезнат еднакво *** и много послушни. финландия е изключително добър модел за подражание, но това ще означава край на кадруването и билет за село за повечето от "добрите" учители и целия ри на мон