Вторият ден на протест

Сборното място и този път е площадът пред парламента, а часът - 11,00
15 яну 2009 07:00,
201
Вторият ден на протест
Снимка: Dnes.bg

За 11 ч. днес е насрочен вторият ден на протест, обявиха част от организаторите на протеста - Сдружение за развитие и обществен контрол СРОКСОС.

Сборното място и този път е площадът пред Народното събрание.

Исканията на студенти, учители, родители, природозащитници, полицаи, млекопроизводители, животновъди, спортни организации са: ред, законност и цялостна промяна на системата в страната.

На мястото на планирания протест вече има много автобуси с полицаи. Служителите на реда този път са вързали загражденията с тел.

Движението в района все още не е спряно.

Засега МВР не съобщава за безредици през изминалата нощ, след като една малка част от протестиращите в сряда се заканиха, че ще палят и чупят из София.

В сряда гражданският протест пред сградата на Народното събрание преля в тотален хаос.

Полицаите бяха замервани със снежни топки, бирени бутилки, метални пръчки, бомбички и пиратки.

Протестиращи счупиха стъкло на парламента, потрошиха полицейски коли.

Сред ранените 30 души имаше и протестиращи, и полицаи. Само 19 от тях обаче са потърсили помощ в болница.

Шестима полицаи и жандармеристи също са пострадали по време на сблъсъците.

154-ма души са задържанитe в полицейските управления в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пише, че полицаите също имали искания....а питам аз защо тогава са от грешната страна на барикадата.Защо не вземат именно днес да поизпушат по една цигара и да пийнат по едно кафенце....Не ви стиска, уважаеми полицаи...Пъчите се, само пред обикновенният български народ, но не смеете да погледнете злото в очите, защото именно то ви храни.
179
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TOVA S MIRNI PROTESTI SAMO POKAZVA NA UPRAVLQVA6TITE 4E STE GLUPAVI I NE ZASLUJAVATE DA JIVEETE DOBAR JIVOT,HORA GLUPAVI STE O6TE
178
0
 
0
 
! Отговори
в дивия ? преди 15 години
ЦЯЛ ЖИВОТ НА РЪЧНА !!!!
177
0
 
0
 
! Отговори
нако преди 15 години
СРОКСОС - Сдружение за развитие и обществен контрол на Столичният Общински Съвет. До 150 - Онлайн на площада!
176
0
 
0
 
! Отговори
MIren Grajdanin преди 15 години
TE NE SA VINOVNI.Prosto var6at tova koeto sa im naredili!!ina4e sa ot gube6tata strana.vqrno e 4e i ne sa pravi..
175
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да може да не сме били (поне аз) но това не оправдава вандалщината която беше, нито "след като една малка част от протестиращите в сряда се заканиха, че ще палят и чупят из София."На всички им е прделно ясно че освен с мирно протестиращите са докарани специлано какви ли не футбулни хулигани, гамени и т.н. които са били насъсквани от специални хора. Че е имало провокатори това е без всякакво съмнение.Лошото в случея, е че един мирен протест няма да промени абсолютно нищо. ще дойде мине и замине а онея *** в парламента ще си продължат по старата схема. Ако едно такова нещо стане в някоя европейска страна, ще завалят уставки от министри, и други за да не се излагат повече. Но ние се намираме в България.
174
0
 
0
 
! Отговори
daniela преди 15 години
Aз си имам работа и днес ще работя. Няма да ходя на никакви протести. С протести само бедна държава се получава.
173
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Успех с твоите амбиции. Когато и днес ги преследваш, помни, че може да те срещне мутра или група пияни в един мол или на улицата и да те пребият до смърт и да отидат да си пият кафето. Тогава вече няма да си амбициозен, тогава ще си мъртъв. А тях никой няма да ги закача. С ръка на сърцето си, ти пожелавам това ДА се случи.
172
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Можете ли да си говорите без да се обиждате ?
171
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bbt predavat
170
0
 
0
 
! Отговори
edin razgneven ba6ta преди 15 години
Вчера мирният пртест прерастна в бунт... Бунт насочен не само към "политическия елит" но и към полицейския произвол , защото да пребиеш една вена и да изритах детската количка в което има бебе не може да бъде нищо друго освен произвол ... Вчера господа полицаите биха жените и децата ни , докато ние бяхме на работа за да можем посредством данъците си да им платим заплатите ... Днес няма да работим , днес и ние ще сме на площада и ще сме много повече и сме много по-озлобени ... Служителите на МВР като цяло сринаха доверието и уважението на обществото в тях и днес няма да представляват нищо повече от последната преграда на обществото пред постигането целта му , а именно - ПРОМЯНА ... А нали знаете какво се случва на преградите пред обществото - обречени са да бъдат пометени ... Вчера бихте детето ми , бихте и жена ми , а нес ..., днес е ден за разплата !
169
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 15 години
Във всяка една цивилизована държава трябва да има респект към полицията, глупендър такъв.. И аз протестирам, ама не искам някакви изверги на протестите, дето мерят полицията с камъни, трошат и подпалват.. това не е протест, поне не и такъв в които искам да участвам.Точно затова няма да отида на този на протест.. не искам и аз да съм част от онези малумници тръгнали само да правят хаос.Нека ги бият полицаите.. малко им е !Аз съм готов да протестирам за повече власт на полицията.И да кажа нямам абсолютно никаква връзка с полицията, но за моите 24 години. Когато съм имал нужда от полиция, те са се отнасяли коректно. Не мисля че заслужават да бъдат замервани с камъни.. Пак казвам - ТОВА НЕ Е ПРОСТЕСТ какъвто трябва да бъде !
168
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 15 години
Явно тук не пишат хората които вчера бяхме там. Искам да ви кажа, че съм твърдо против вандалщината, която стана, но тя беше промокирана от около 30 души, всички останали после, когато полицаите нахлуха, бяха бити на принципа който ми падне.Пред иха възрастни хора, имаше случаи на орлов мост когато биха случайни минаващи.Който не вярва всичко го има на запис излъчен снощи по канал 3. Така че не говорете на изуст, а Миков да си ходи, защото такива глупости наговори, че не е истина.Днес отново на МИРЕН протест!
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХАЙДЕ ИЗЛИЗАЙТЕ АЗ ОТИВАМ
166
0
 
0
 
! Отговори
D.P. преди 15 години
естествено.че всяко стадо си има черни овци.Не можем да слагаме всички под един знаменател.Както между гражданите има ***,така й в МВР, така и навсякъде. Никой не отрича ,че има такива,които действат неправомерно,но те също ще си понесат отговорността.Трябва да има бунт от страна на хората(защото явно друг начин няма в тази държава) ,но ако няма вандалщина,тогава няма да има проблеми с органите на реда.
165
0
 
0
 
! Отговори
Mitaka преди 15 години
policiqta ne vi e vinovna ... da vidim nqkoi ako stane policai i go nakarat da otide pred parlamenta kakvo 6te pravi ... sled kato 2 deca go 4akat v ky6ti i nakraq na meseca iskat pari4ki imat nujda ot hrana ot u4ebnici ... te si vyr6at rabotata ... tova 4e nqkoi ot tqh sa prosti kat gybeno seme e drug vypros ... verno e 4e nqma dyrjava bez policiq ... no syto e verno i 4e v bylgarskata policiq otivat dosta umnstveno izostanyli mom4eta ... bratov4ed mi e policai instruktor v shkolite na mvr po tai box ... no i policai koito patrulira ... ne poznavam po razgneven 4ovek ot nego na tova pravitelstvo i po veren fen na ataka .... no v kraq na meseca nqma da si ostavi gladni decata samo za6toto go karat da ohranqva miren protest ... nali tova be6e ideqta miren protest ... koito se bie se deli ot protesta sledovatelno nqma pravata na protestira6t .. sledovatelno e posegnalo na uniformen ... koeto navsqkade se znaete kak se nakazva ....
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отивайте да ви натрошат главите заради кефа на Бойко Борисов! Айде бързайте, че да влезете в новините и после в ГЕРБ!
163
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, толква ли не може да рфазберете, че жената на полицая е права. Разделяй и владей. Ами полицаите служат на властта. Ами ти си излезнал не срещу полицая, а срещу управляващите. Стига сте плюли по наемниците. Миков ги похвали за добре свършена работа. Що не викате по него. Ама той си стои на топло и настройва полицаи срещу народ. Hajde stiga.
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си права! На някои тук пишещи все някой друг им е виновен. Толкова прости хора на едно място рядко се събират! А до оня *** дето иска да убива хора с копче - спри *** и анимацията с насилие!
161
0
 
0
 
! Отговори
Йорданов-Ямбол преди 15 години
Българите са овце.Още когато турците са ни превзели са ни казали "Рая"(стадо овце).Българите ги е страх.Страх ги е от полиция,това се вижда и се знае от векове затова управниците пускат полицията срещу народа.Това е жалката истина.Срам ме е че съм балгарин.