Вторият ден на протест

Сборното място и този път е площадът пред парламента, а часът - 11,00
15 яну 2009 07:00,
201
Вторият ден на протест
Снимка: Dnes.bg

За 11 ч. днес е насрочен вторият ден на протест, обявиха част от организаторите на протеста - Сдружение за развитие и обществен контрол СРОКСОС.

Сборното място и този път е площадът пред Народното събрание.

Исканията на студенти, учители, родители, природозащитници, полицаи, млекопроизводители, животновъди, спортни организации са: ред, законност и цялостна промяна на системата в страната.

На мястото на планирания протест вече има много автобуси с полицаи. Служителите на реда този път са вързали загражденията с тел.

Движението в района все още не е спряно.

Засега МВР не съобщава за безредици през изминалата нощ, след като една малка част от протестиращите в сряда се заканиха, че ще палят и чупят из София.

В сряда гражданският протест пред сградата на Народното събрание преля в тотален хаос.

Полицаите бяха замервани със снежни топки, бирени бутилки, метални пръчки, бомбички и пиратки.

Протестиращи счупиха стъкло на парламента, потрошиха полицейски коли.

Сред ранените 30 души имаше и протестиращи, и полицаи. Само 19 от тях обаче са потърсили помощ в болница.

Шестима полицаи и жандармеристи също са пострадали по време на сблъсъците.

154-ма души са задържанитe в полицейските управления в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Аз пък вчера не бях на протест. И знаете ли защо? Не че не смятам, че нещата трябва да се променят, че ни лъжат и ограбват,че ни стрижат и доят. Абсолютно се съгласявам с протестиращите. Само че аз бях на работа. И знаете ли още какво? Човек, който има амбиции и е къдърен винаги ще успее да се реализира и да постигне това,което цели. Щом хората нямат работа - нека ходят да висят по цял ден на протести. На мен никой нищо не ми е взел защото си изкарвам всичко със собствени усилия. Затова и не ми дреме нито за политиците,нито за крадците,нито кой колко пари има и кой колко е забогатял.ПРавилно казаха някои по-надолу - нека протестиращите оставят един камък, да създадат нещо със собствени усилия и тогава да ходят да протестират. Ама е много по-лесно да рушиш вместо да изграждаш. Да не говорим,че накрая ще се окаже,че пак някой използва тълпите, за да дойде на власт и да почне да граби наново...
159
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Шайка организирани *** продали и съвест, и морал и народ - ограбват безжалостно всички ни - може ли някой да ни обвини, че искаме справедливостта да възтържествува?Кое е против стремежа на народа към щастие и благополучие!Червеното гестапо на *** отнеха всички шансове на младите за истински живот тук - в Родината ни - а ни лъжеха с "равенстарт"!ИМАШЕ ЛИ РАВЕН СТАРТ ПРЕЗ 1989 ГОД ! КОЙ УПРАВЛЯВА ТАЗИ ЧЕНГЕСАРСКА *** ИЗЗАД ДЕКОРА!ХОРА - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИ - СЕГА Е МОМЕНТАДА ГИ ПОРИНЕМ - БАРАБАР С КЕЛЯВАТА УЖ ОПОЗИЦИЯ.ЗАКОНА МОЖЕ ДА НИ ОСЪДИ - ИСТОРИЯТА ЩЕ НИ ОПРАВДАЕ!ОГРАБИХА НАРОДА, КАКТО КЪРДЖАЛИИТЕ НЕ СА ГО ГРАБИЛИ!СВОБОДАТА, ХЛЯБА И ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ -ЗА ТЯХ СЕ ЛЕЕ КРЪВ, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НАРОДА!ДОРИ ТАНКОВЕТЕ ДА ДАЙДАТ!ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ - НЕ СА ЖИВЯЛИ НАПРАЗНО!Всяко човешко същество има право да се бори за щастието си свсякаккви средства - щом му отнемат правото да живее нормално!Така се получи, че един свестен водач няма за да поведе хорото!
158
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 15 години
Да,има недоволство,но защо ли,защото когато е трябвало да се гласува тези,които са сега на протеста мнозинство от тях не са си направили труда да идат до урните и така неподадените им гласове са отишли там ,където не сиката самите те и сега са против тези ,от които са недоволни!Формата на протест ,като вчерашния и днешния да се отиде на площата и да се изказва недоволстово ,но по цивилизован начин трябваше да бъде ясен от самите организатори в Интернет!!!!Много беше важно това да е ясно , да е ясно цивилизоваността на поведение там на площада!Какво се случи вчера там,случи се това,че отидоха и тези без самочувствие да си избиват комлексите ,чрез провокация към насилие!!!!!!!!Ноооооо........комлексарите са плод на това Общество...нашето ..порочното....!!!!Нашите деца!!!!Жалко ,много жалко!!!!Призив към организаторите -ВАЖНО!!!!! Призовете всички българи ПЪРВО да гласуват,че именно ,чрез ВОТА си най-добре народа ще покаже ВОЛЯТА си за това,което иска и които иска!!!Да гласуват по съвест ако искат ПРОМЯНА!Чрез ВОТА си бълагрите да определят тези,на които ВЯРВАТ!!!Да не гласуват за тези ,които искат сега да ги свалят щом не ги искат!Изборите са мястото,където се изразява ВОЛЯТА НАРОДНА!ОРГАНИЗАТОРИТЕ дошло е време не зрелища да се организират , а едно изключително ВЪЗПИТАНИЕ в хората за цивилизованост ,а именно да се отиде и да се ГЛАСУВА всеки за този ,който прецени по СЪВЕСТ ако искате наистина пълна промяна ,заради НАС САМИТЕ И ДЕЦАТА НИ!С ум и доброта ,с цялата си отговорност да се запазим,като НАЦИЯ!
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХАЙДЕ ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА,ДНЕС ОТНОВО ИМА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ
156
0
 
0
 
! Отговори
нормален преди 15 години
Накрая лъсна истината. Отново седесари, реститути, които си изхарчиха парите, а искат още провокират безредици . Иска им се да се върне кликата на СДС, но народа помни.
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sostin,прав си братле.Не може ние да играем по правилата,а те не.Само бой ще ги оправи,а не безмислено скандиране и плакати.
154
0
 
0
 
! Отговори
Пако преди 15 години
Ай отивайте ве, мишки .. отивайте на протест да ви строшат главите. Кво ми седите по форумите и се пънете. Аре де .. или майките ви не ви разрешиха да излизате днес, аа дечица малки сладки.Мишки и смешници сте само. Аай
153
0
 
0
 
! Отговори
do 149 преди 15 години
taka e.. tozi prostest beshe naso4en s/u MVR.. i dosta se otkloni ot zamisala mu.. Prosto beshe Manipuliran .. vsi4ki tezi "BITKADJII".. beshe im plateno da provalqt protesta!
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MNOGO DOBRE 143 DOBRE SI GO NAPISAL.PAVO CHUPJAT I RUSHAT A POSLE PLACHAT
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tolkova po-losho za teb shtom muja ti e chenge. Da ne mu e oprql nqkoi pistolet v glavata i nasila go e napravil ? Policiqta v bulgaria e *** i ti go znaesh, ako mojeh s edno kopche da gi izbiq vsichkite...Deistviqta im vchera bqha bezobrazni, kak she go otrechesh tova che bieha nai slabite, vkliuchitelno i jeni i maloletni.
150
0
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 15 години
Вчера гледах онлайн канал 3, но сега няма излъчване. Някой знае ли къде в нета мога да гледам развоя на нещата?
149
0
 
0
 
! Отговори
D.P. преди 15 години
Отговори ми на въпроса: Има ли държава без полиция? Аз съм жена на полицай и също така вчера бях на протеста,защото съм съпричастна на това, което се случва с нас и държавата "нашата мила и родна страна".Мъжът ми беше с униформа ,а аз бях в тълпата.Не си мислете ,че полицаите са против народа, та и те са част от него....просто са на работа.Едва ли има някой съгласен с , който се наричат""управляващи". "Смърт за правителството",а не "Смърт за МВР".
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
скапан комунистически режим,нека жсички заедно се отарвем от тези крадлижи *** ,да ги изхжърлим с взлом,нека света днес отрази нетарпимоста на българинат към корумпираното комунисти4еско правителство
147
0
 
0
 
! Отговори
М. преди 15 години
заради такива долни мазни овце като теб сме на тоя хал,като не си 15 годишно хлапе що не си вдигнеш продажния и да отидеш да протестираш бе ?Стой си на топло и тъни в мизерия,щото такива като теб го заслужават.КАТО ИСКАТЕ ПРОМЯНА,ВДИГАЙТЕ СЕ НА БУНТайде отивам на протеста,добре дошли всички,които имат гражданска позиция
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който иска единствено да се бие - само бой и ще получи, дано е в повече
145
0
 
0
 
! Отговори
Milicioner преди 15 години
tuk mai provokatorite sa oshte poveche sigurno se e zaredil po forumite cql otrqd ot zamministri i sekretarkite im pritihnali ot ujash che raqta im shte svurshi
144
0
 
0
 
! Отговори
Radi преди 15 години
Няма да ходя, видях вчера що за "протест" беше - пълна глупост
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
смешници .. 15-годишни пубери, които искат единствено да се бият. Само бой и ще получите, но после да не плачат майчиците ви ууууууу що го биха мойто мило момченце
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, 127 ти работи. Но да знаеш, колкото и да работиш все ще живееш в една държава описана като тоалетна, ако не разбереш, че ти си този, от който зависи нещо тук. Но и този господин е прав, който казва,че познава системата на управление на държавата и затова не би отишъл на протест. Аха. Затова и всички избягаха от тук, защото знаеха, че и да викат и да не викат все тая. Може и да е прав човека.
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те полицаите в България от години са само за окраса и колорит! Не очаквайте от тях мисъл. Пък жандаремеристите са най-тъпите, тия дето нищо не става от тях отиват в жандармерията! Това е служба дето събира най-големите *** и ги изправя срещу народа или да висят пред посолства и КПП-та. Щото човек с малко мозък в главата няма да го направи!