Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!

Дават 7 дни за изпълнение на исканията им, иначе отново протести
19 яну 2009 17:28,
242
Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!
Снимка: Булфото

Гражданските организации, инициатори на протестите пред парламента, поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков.

Настояването им е "заради непрофесионализъм и нарушаване на закона при опазване на обществения ред по време на протестите в София 14-17 януари".

Протестиращите настояват още и за намаляване на изискуемите прагове за свикване на национални и местни референдуми чрез гражданска подписка, както и задължително участие на организации с нестопанска цел при вземане на решения от административните органи.

Под декларацията са се подписали обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения.

Протестиращите дават седем дни на институциите да ги изпълнят или да започнат изпълнението им.

„Ако това не се случи, ще призовем към мирно гражданско неподчинение и обща политическа стачка“, заяви Росица Букова от организацията на българските майки.

„Не ни е страх да дойдем с тракторите“, допълни Албена Симеонова, представител на протестиращите фермери.

Исканията ще бъдат огласени на обединен протест в сряда - 21 януари, на пл. "Народно събрание" от 15 часа.

Оттогава започва да тече и седемдневният срок за изпълнението им. Резултатите ще бъдат отчетени на митинг на 28 януари.

Протестиращите приветстват депутатите от опозицията, които се присъединиха към тях на втория ден от протеста.

„Те дойдоха като граждани и затова не виждаме опит за политизация на нашите действия“, коментира Борислав Сандов, представител на студентски организации (СРОКСОС).

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мамантос , тая вечер нема ли на кого да въртиш дудуци, та си се лепнал на НЕТ-о ?
220
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Страх ли ни е от ИЗВЕРГИТЕ?!
219
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
ще ви се връща, ИЗВЕРГИ мръсни!!!
218
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Ченгетата са *** и злобни ИЗВЕРГИ!
217
0
 
0
 
! Отговори
cuky преди 15 години
Връй на село там в обора не искат обществено мнение и обществена позиция
216
0
 
0
 
! Отговори
cuky преди 15 години
А ти къде забрави и порочните *** от СДС ОДС И ДСБ ????
215
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ХЕЙ РОДНИ *** ОТ БСП, ДПС И НДСВ ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ ДА СЛУШАТЕ ПЪРВАТА РЕЧ НА ОБАМА :ИЗБРАХМЕ НАДЕЖДАТА ПРЕД СТРАХА......ПИТАМ ОБАМВА ДАЛИ НЕ МОЖЕ ЗАДОЧНО ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ. ОТ ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ ИМАМЕ НУЖДА
214
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако бяха излезли 20 000 души нямаше да е смешно,защото тогава протеста щеше да е смислен и да е вдъхновил всички тези хора,но този протест е далеч от такъв успех,защото няма да постигне нищо градивно!Няма да направи заплатите повече от 380лв.Протестите са много важно нещо и аз бих подкрепил всеки един значим такъв.Този протест не показва нищо друго освен гняв на хората към беднотията и корупцията,само че да излезеш на протест само,защото си ядосан няма да промени ситуацията.(Подкрепям само природозащитниците!Браво на вас!)
213
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Благодаря. Аз утре няма да работя.
212
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДИН ЧОВЕК ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ И ДОСТОЕН ДА СЕ НАРЕЧЕ БЪЛГАРИН !ШАПКА ВИ СВАЛЯМ ГОСПОДИНЕ ИЛИ ГОСПОЖО.МОЯ ПОЗНАТА СИ ВЗЕ НЕПЛАТЕН ОТПУСК ЗА ДА ПРИСЪСТВА УТРЕ ОТ 15.00 ЧАСА НА ПЛОЩАДА.
211
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ЗА ПЛОСЪК ПРОТЕСТ, МОГАТ ДА ГОВОРЯТ САМО ТЕЗИ, КОИТО ИМ СЕ СТРУВА МАЛКО ПЛОСКИЯТ ДАНЪК - ДАНО ДА ВИ ГО НАПРВЯТ ОТ 10% НА 50%, НО ДА ОБЛОЖАТ И ПЕНСИЯТА НА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ С ТОЗИ ПЛОСЪК ДАНЪК ЗА ДА ВИСНАТ НА РЪЦЕТЕ ВИ.НЯМА ДА Е ДАЛЕЧЕ И ТОЗИ МОМЕНТ. ТАКА КАКТО И СЕГА СЕ НАЛАГА ДА СИ СЛАГАТЕ ПЛОСКИ ПАМПЕРСИ ЕВЕНТУАЛНО ДА УСПЕЕТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ.ПИТАМ ВСИЧКИ СЕГА КОИТО ПИШАТ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ, ЗА ТОВА ЛИ ВИ ПЛАЩАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, ДА ПЪЛНИТЕ НЕТА С ПРОСТОТИИТЕ СИ.ОСТАВЕТЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И СИ ПОГЛЕДНЕТЕ ВАШИТЕ ПРАЗНИ КАНЧЕТА, КОИТО СЛУЖАТ САМО ЗА РАВНОВЕСИЕ, А ДОРИ И ЗА КРАСОТА НЕ СТАВАТ ИМАЙКИ ВПРЕД ВИД ДРАСКАНИЦИТЕ ВИ ПРОТИВ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.ЗАЩО ТАКА НЕ ОПЛЮХТЕ ПРОТЕСТА НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, НА ЛЕКАРИТЕ, ЗА АЕЦ
210
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Прочетох много призиви за протест в столицата, но аз предлагам друго- в София има достатъчно народ за да излязат поне 50 000 души. Целта е да станем всички, навсякъде, да спрем да работим на тоя ден-- в цяла България, и да излезем на улицата, да блокираме държавата за ден,два и нещата ще потръгнат.Не да сваляме правителства--всички са едни и същи--а да искаме по добър живот--на мен ми писна да мизерствам с 380лв. заплата,сигурен съм че много хора знаят как се живее с тия пари.Писна ми от бюрокрация,от беззаконие--снощи гледах как в едно село хората спят с вилите и лопатите след няколко поредни обира и едно убииство--в много села е така.Ае стига - всякакви ни оправят без никакви последици--депутати,чиновници,ченгета,лихвари,цига ни и всякакъв башибозук правят каквото си искат без никакъв страх, и лошото е че 20 гд. никой ,нищо не направи.Време е да питаме защо. НА 21.01.--ВСИЧКИ И НА ВСЯКЪДЕ.До тук протестите са смешни, Сергей говори за професионализма на МВР - ако бяха излезли над 20 000 души щеше да е много забавно.
209
0
 
0
 
! Отговори
говоритил на МС преди 15 години
СЪОБЩЕНИЕ на пресцентъра на МС на РБВъв връзка с газовата криза, за която вина носи Иван Костов,лично,и поради отрязването ни от европейските фондове за финансиране и подпомагане на българската икономика, както и тежката световна финансова криза /за последните две - също виновен Иван Костов/ - цялото правителствмо, депутатите и президента, както и политическите им съвети и кабинети и сътруедници - СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ И ПЪТНИТЕ И ДНЕВНИ ПАРИ ЗА ЦЯЛАТА 2 009 ГОД.ОЧАКВАНИЯТА СА - ПРИХОДИТЕ ДА НАДВИШАТ РАЗХОДИТЕ В БЮДЖЕТА - ОКОЛО 35 %.БЮДЖЕТНИЯТ ИЗЛИШЪК ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛИ НА ВСЯКО ДЕТЕ ДО 18 ГОД - ПО РАВНО!ЗА СТУДЕНТИТЕ НЯМА - ЩОТО СТАЧКУВАХА и продължават!Решението е взето днес на извънредно заседание на МС и влизe веднага в сила!
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе смешни сте с тоя протест не го ли разбирате никой здраво мислещт човек няма да ви подкрепи.Да така е живеем лошо България не е държавата,която искаме да е,но този плосък протест с някакви смешни искания,които няма да помогнат по никакъв начин на страната ни не заслужава никакво внимание.И то няма и да има голямо внимание.Ходете да въртите гюбеци и да хвърляте бомбички пред парламента и да се биете с полицаите,защото само това ще постигнете
207
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
А колкото до определенията - кой каквото иска да използва...КАКВА И ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ЗА ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ:КОЯТО ВЕЧЕ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОСЪЗНАХА И СЕ БОРЯТ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ ЧОВЕШКИ ПРАВА..."ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"..."Член 25: Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " Синдикатите бяха честни и обявиха, че;- "Жизненият минимум" е 180лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Е И..., какво от това, ЗА ДА ПОПРАВИ ОБЩЕСТВЕНОТО ЗЛО..., ПАРЛАМЕНТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО НАПРАВИ ЛИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...Отговора е НЕ!!! С което ТО узакони АХМЕД ДОГАНОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аз мисля да си поканим бившите еврокомисари те хората не крадат , а спестяват от командировки има няма около 30 милиона евро .А може да поканим и Бившият еврокомисар Питър Манделсън и настоящ министър в британското правителство с чиято помощ Олег Дерипаска, Лакшми Митал и Диело Делла Вале са спестили някой и друг милион от мита след като им бил на гости на яхтите им или на гости на остров Капри.Така ,че избор имаме.
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като ви чете човек просто си възхищава на високият интелект който блика от вас .Чудя се как човек с такова високо ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО обръща внимание на не съгласните с него,и губи от ценното си време за разни недоразвити индивиди.
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аз мисля да си поканим бившите еврокомисари те хората не крадат , а спестяват от командировки има няма около 30 милиона евро .А може да поканим и Бившият еврокомисар Питър Манделсън и настоящ министър в британското правителство с чиято помощ Олег Дерипаска, Лакшми Митал и Диело Делла Вале са спестили някой и друг милион от мета след като им бил на гости на яхтите им или на гости на остров Капри.Така ,че избор имаме.
203
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ С ЛОШО НА ХОРАТА С ПО-НИСКО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО ОТ НАШЕТО /протестиращите/.НО КАГОТО НЯКОЙ ВАШ БЛИЗЪК ВИ СЕ ОПЛАЧЕ, ОТГОВОРЕТЕ МУ, ЧЕ СИ ГО Е ЗАСЛУЖИЛ И ДАЖЕ МУ Е МАЛКО ТОВА КОЕТО Е В МОМЕНТА.ТАКИВА ХОРА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДОРИ ДА СЕ ИЗПЛЮЕМ ВЪРХУ ТЯХ, КАМО ЛИ ДА ИМ ЧЕТЕМ ПРОСТОТИИТЕ.С ДРУГИ ДУМИ ТОВА СА ХОРА ТЪПКАНИ, ТЪПКАНИ, УНИЖАВАНИ, УНИЖАВАНИ ОТ ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ЩОМ МИСЛЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН.ТОВА СА ХОРАТА КОИТО НИКОГА НЕ СА ГИ ОСТАВЯЛИ САМИ ДА СЕ БОРЯТ В ЖИВОТА И ДА ПОСТИГАТ ТОВА КОЕТО СА ИСКАЛИ САМИ.ТОВА СЕ КАЗВА - ПРОМИТИ МОЗЪЦИ
202
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
195, БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ТОЗИ 193 ГО Е СТРАХ ДА ОСЪМНЕ В КЪЩИ САМ, КАМО ЛИ ДА ДОЙДЕ УТРЕ НА ПРОТЕСТА И ДА ГО КАЖЕ ТОВА ОТ ТРИБУНАТА.СТРАХЛИВ ПЛЪХ, ЗНАЕШ САМО В ЧАТА ДА СЕ ЕЖИШ.СЪЩО КАТО ПЕТЕЛ - ЕЖИШ СЕ САМО ПРЕД КОКОШКИТЕ В КУРНИКА