Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!

Дават 7 дни за изпълнение на исканията им, иначе отново протести
19 яну 2009 17:28,
242
Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!
Снимка: Булфото

Гражданските организации, инициатори на протестите пред парламента, поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков.

Настояването им е "заради непрофесионализъм и нарушаване на закона при опазване на обществения ред по време на протестите в София 14-17 януари".

Протестиращите настояват още и за намаляване на изискуемите прагове за свикване на национални и местни референдуми чрез гражданска подписка, както и задължително участие на организации с нестопанска цел при вземане на решения от административните органи.

Под декларацията са се подписали обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения.

Протестиращите дават седем дни на институциите да ги изпълнят или да започнат изпълнението им.

„Ако това не се случи, ще призовем към мирно гражданско неподчинение и обща политическа стачка“, заяви Росица Букова от организацията на българските майки.

„Не ни е страх да дойдем с тракторите“, допълни Албена Симеонова, представител на протестиращите фермери.

Исканията ще бъдат огласени на обединен протест в сряда - 21 януари, на пл. "Народно събрание" от 15 часа.

Оттогава започва да тече и седемдневният срок за изпълнението им. Резултатите ще бъдат отчетени на митинг на 28 януари.

Протестиращите приветстват депутатите от опозицията, които се присъединиха към тях на втория ден от протеста.

„Те дойдоха като граждани и затова не виждаме опит за политизация на нашите действия“, коментира Борислав Сандов, представител на студентски организации (СРОКСОС).

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Няма нужда от мислещи хора, които да променят статуквото. така сме си добре - плащаме си солени сметки, трепем се по пътищата, крадат ни, бият ни, убиват и изнасилват децата, без да се разкриват престъпленията. Нас не ни трябват умни хора, трябват ни послушни.Гражданско Овчество сме ние
200
0
 
0
 
! Отговори
El Commandante преди 15 години
Видяхме ви колко струвате, продажни ***. По- добре не се излагайте отново. Времето за протести беше преди година и половина, сега е след дъвд качулка.
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Напред протестиращи ,не се плашете мафията е с вас .
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DOIDE VRME DA POGREBEM BANDITITE OT PRAVITELSTVOTO,21:01:2009
197
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИСКАМЕ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЕС С ПРЯК КОНТРОЛ ОТ БРЮКСЕЛ НЕ ИСКАМЕ БЪЛГАРИ В УПРАВЛЕНИЕТО! ИНАЧЕ КОЛЕЛОТО КОЛКТО И ДА СЕ ВЪРТИ ВСЕ ЩЕ СМЕ ОТДОЛУ ВЪН ТРОЯНСКИТЕ КОНЕ НА МОСКВА!
196
0
 
0
 
! Отговори
нико преди 15 години
Като чете човек писаниците на "демократ","българин" ,"анти комунист" ,"анонимни" се разбира как болшевишкото мислене е пуснало доста дълбоки корени.Който не споделя тяхното мислене е *** ,комунистическо и т. н..Демокрацията изисква да се изслушва мнението на другите.Демокрацията ни е криминална защото така наричаните /само определили си / демократични сили в определени моменти използват криминални елементи.Нито един от демократите не се изказа срещу провокаторите ,което ми навежда на мисълта че провокацията бяха замислени от тях.Никой от студентите не възропта против мафията в студентският град,защо ли?
195
0
 
0
 
! Отговори
аа преди 15 години
193, нали си смел! Ела утре пред парламента и го кажи на тълпата! мишок
194
0
 
0
 
! Отговори
Д. Димов преди 15 години
мисля, че тези скин хедс по-скоро са вреда отколкото допринасят с нещо за България. Блгария няяма нужда от пияни и дрогирани хулигани, лесни за евтина манипулация поради жалката им култура. Незнам дали осъзнават че се превръщат в провокатори и са вреда. Това пиша във еръзка с клипчетата от протеста в youtube - bulgarian youn nazi... какво да кажа повече...п.п. Позволявам си да повторя казаното и тук.
193
0
 
0
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ преди 15 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ВИДЯ КОЛКО СТРУВАТЕ ***! РАЗБИВКА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: 1000 ЧОВЕКА- 200 ЕКОЛОЗИ( ПОКЛОН ПРЕД ТЯХ, ЕДИНСТВЕНИТЕ С КАУЗА И ЦЕЛ НА МИТИНГА, ХОРАТА ПОСТИГНАХА СПИРАНЕ НА РЕСТИТУЦИЯТА И ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ, ХОРАТА, КОИТО МУТРИТЕ БИЯТ И ТОРМОЗЯТ НА МЕСТА КАТО ИРАКЛИ И НИКОЙ НЕ ЧУВА ЗА ТЯХ..), 300 ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ВМЕСТО ЗА ВОДА НА ГОРНА БАНЯ СА ОТИШЛИ МАЛКО ДА ПОВИКАТ ВМЕСТО В АВТОБУС 260- НА ПЛОЩАДА, 400 СТУДЕНТЧЕТА ДЕТО НЕЗНАЙНО ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, А НЕ ПРЕД СО ( КОЯТО Е ОТГОВОРНА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В ПОДОПЕЧНИЯ Й РАЙОН- ЩУТГАРТ), КОИТО ОСВЕН ТОВА НА ВЪПРОСА "СРЕЩУ КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ" ОТГОВАРЯХА " МИ, НИ ЗНАИМ, ТЬЕ ТАМ НЬЕЩО СА ОРГАНИЗИРАЛИ..." И 100 ЧОВЕКА ОТ НАЙ-ДОЛНАТА ФУТБОЛНО ФЕНСКА ***, КОИТО ПО ОТДЕЛНО СА ПО-НИСКИ ОТ ТРЕВАТА, ХОРА БЕЗ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ, КОИТО ЖИВЕЯТ С МАМА И ТАТЕ, НО ПОД ПРИКРИТИЕТО НА ТЪЛПАТА СИ ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИТЕ ЗА МАЛОЦЕННОСТ...БИХ ДОБАВИЛ ........ ЧЕ ПРЕОБЛАДАВАХА ОЗЛОБЕНИТЕ И НАХЪСАНИ ПЕНСИОНЕРИ .....и ......ПИЯНИ УЧЕНИЦИ ...... нормални немаше ............ А КАТО СВЪРШАТ ПРОТЕСТИТЕ ..........селяците ЗА СПОМЕН ПО ЕДНА БАЛА С *** ДА СИ ВЗЕМАТ .......да си НОСЯТ ......
192
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
май иде ред на 21 да си изхвърлим старите обувки и други *** пред парламента,да го превърнем в депо за сметища,това трябва вече
191
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
добре де ама за 1000 човека що изкарахте над 4000 да ги бият,ами ако излязат 10 000?и как така от 1000 арестуваните са 200,а битите 999,къде е логиката бе другарю *** дето магарето ти е изяло букварчето ,та за това си станал милиционер,понеже друго освен да биеш деца ти не можеш,на връзано куче хлеб не можеш да дадеш
190
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия Протестиращи ........ Кога ще си ХОДЯТ ДА СИ ЯДАТ ПАРИТЕ ......НА СЕЛО
189
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си умстевно изостанал! Хората на площада избивали комплекси, а ти сипеш омраза зад клавиатурата. Ти си по-долен и от политиците и от полицаите, един мазен турчин. Виновни са ти и еколози и лекари, и студенти и възрастни. Само ти си прав, един мишок гнусен, който е напълно незапознат и се влияе само от медиите.
188
0
 
0
 
! Отговори
АА преди 15 години
Който смята, че живее добре и всички останали българи живеят добре и не сме за подигравка по целия свят, нека си остане у дома на топло. Всички други имат пълното право да протестират и подчертавам ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК ИМА ПРАВОТО да протестира за каквото си иска. Нито един от форумните герои не може да държи сметка на онези, които са недоволни и имат какво да кажат. Нито един от плъхчетата зад клавиатурите не може да говори за 14ти, защото просто не сте били там. Някакви големи мислители се навъдиха тук ( навярно са малолетни) и осъждат желанието на хората да живеят добре. И защо? Защото се правят на мъже в интернет а иначе са пълни ***. Като не искаш да помагаш на хората, които живеят зле - мирувай, но да критикуваш стремежа на българите ( дали са студенти, пенсионери, еколози, лекари - все са българи) да имат по-добър живот - това те прави човек с реална полза от зверствата в България - т.е. ти си вреден!Пак ще се смеете, че били излезли малко хора, като си толкова активен излез и ти, но застани срещу тълпата и викай ДПС ДПС, нали сте много смели....
187
0
 
0
 
! Отговори
aa преди 15 години
Ти си умстевно изостанал! Хората на площада избивали комплекси, а ти сипеш омраза зад клавиатурата. Ти си по-долен и от политиците и от полицаите, един мазен турчин. Виновни са ти и еколози и лекари, и студенти и възрастни. Само ти си прав, един мишок гнусен, който е напълно незапознат и се влияе само от медиите.
186
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спрете със тези безмислено протести нищо градивно няма да постигнете със искане на оставки.Колко се изродиха тези студенти......вместо да поискат промени и подобряване на образователната система те глупости само искат,затова и ще си останем зле дори и протестите ни са безсмислени и плоски.
185
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
' Десните не харесаха коалицията на КостовПроектът са създаване на дясна коалиция за европейските и парламентарните избори, разпратен от ДСБ на лидерите на СДС, БНД, РЗС и Обединените земеделци на Мозер, разбуни дясното пространство вчера.Първо, заради идеята, че след определяне на местата за всяка от партиите в общи листи, ще се реши каква сума за кампанията трябва да даде тя, а ако не може - ще се намаляват местата й.И, второ - заради участието на БНД и РЗС. СДС и хората на Яне Янев скочиха срещу включването на БНД в дясната коалиция, защото доскоро са били част от тройната коалиция.Шефът на РЗС Яне Янев пък обяви проекта на ДСБ за бюджет и коалиция за циничен. Депутатът пратил писмо с поправки до Иван Костов, но не го оповести. И обяви, че БНД не може да са претърпели такава метаморфоза, че да станат част от дясното.'хора, които вече са доказали своята нелоялност към данъкоплатците /БГА, БТК/, не трябва отново да бъдат на власт !
184
0
 
0
 
! Отговори
педагог преди 15 години
СЪОБЩЕНИЕ на пресцентъра на МС на РБВъв връзка с газовата криза, за която вина носи Иван Костов,лично,и поради отрязването ни от европейските фондове за финансиране и подпомагане на българската икономика, както и тежката световна финансова криза /за последните две - също виновен Иван Костов/ - цялото правителствмо, депутатите и президента, както и политическите им съвети и кабинети и сътруедници - СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ И ПЪТНИТЕ И ДНЕВНИ ПАРИ ЗА ЦЯЛАТА 2 009 ГОД.ОЧАКВАНИЯТА СА - ПРИХОДИТЕ ДА НАДВИШАТ РАЗХОДИТЕ В БЮДЖЕТА - ОКОЛО 35 %.БЮДЖЕТНИЯТ ИЗЛИШЪК ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛИ НА ВСЯКО ДЕТЕ ДО 18 ГОД - ПО РАВНО!ЗА СТУДЕНТИТЕ НЯМА - ЩОТО СТАЧКУВАХА!Решението е взето днес на извънредно заседание на МС и влизe веднага в сила!
183
0
 
0
 
! Отговори
e преди 15 години
защо не изберете събота-неделя? в работен ден е много неудобно за работещите.Не всички сме студенти
182
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
бях на 14 преди 15 години.Знам за кво става дума.Турбоселянин съм!