ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново

Арестуваха кмета и учител, проповядвал и заставял деца да ходат забрадени на училище
16 мар 2009 09:14,
170
ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново
Забрадени ученички в Рибново. Снимка: БГНЕС

Антимафиоти от ДАНС са арестували кмета на община Рибново Ахмед Башев и учителя по радикален ислямизъм в селото Мурат Бошнак.

Срещу двамата има образувана прокурорска преписка за изповядване на религия и подбуждане на национална вражда и религиозна омраза.

Името на кмета Ахмед Башев беше изнесено от Комисията по досиетата при публикуването на сътрудниците на службите, кандидати за кметове и общински съветници.

Башев е роден на 22 януари 1964 г. и е вербуван от ст. лейтенант Владимир Трендафилов на 26 май 1988г. (в разгара на възродителния процес - бел. ред.) за секретен агент с псевдоним Манол.

Съществуват документи за донесения с неговия подпис.

В началото на март Dnes.bg ви съобщи за потресаващи случки в благоевградски селища, където живеят българомохамедани.

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него, вместо с господин, с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Помаците в България да се определят с кого са! С турците, с арабите или с българите!!!! А вие дето пак намесихте Русия и колко лоша била сте жалки. Има една поговорка за вас - Къде го чукаш, къде се пука. Ако не беше "лошата" Русия и до 600 години турско робство щяхме да изкараме, защото беше ясно, че сами не можем да се освободим. Проблема не е в това, престанете да спорите за произход на българите, татари и незнам си какво, най-малкото това ни е важно сега!!!!!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Помаците в България да се определят с кого са! С турците, а арабите или с българите!!!! А вие дето пак намесихте Русия и колко лоша била сте жалки. Има една поговорка за вас - Къде го чукаш, къде се пука. Ако не беше "лошата" Русия и до 600 години турско робство щяхме да изкараме, защото беше ясно, че сами не можем да се освободим. Проблема не е в това, престанете да спорите за произход на българите, татари и незнам си какво, най-малкото това ни е важно сега!!!!!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Значи Дунавските българи сме запазили името си, но силно сме повлияни от насажданите от векове пропагандни клишета. Странно защо бързате да ми отговаряте, без да сте порочели това-онова поне в интернет, информация има предостатъчно. Поне за историята на Волжска българия, която наистина през Х век приема исляма и която присъществува до ХV век, когато е завладяна от Иван Грозни, който се е водил цар на русите и българите. Думата татар в руския има широк обхват, но специално за волжските българи това е наложено от победителите руснаци на косвеното основание, че монголите, най-успешно на които са се противопоставили българите, оставят при изтеглянето си някаква своя малка част, която се смесва с нашите българи. Но какво ли съм тръгнал да Ви ограмотявам за елементарни неща, явно Вие просто не искате да четете, мислите и търсите истината. А и сте много по-зле от Тома неверни - той повярвал, като видял възскръсналия Иисус, но макар че се е съмнявал преди това, той е вярвал и търсел истината. А на Вас явно са Ви достатъчни юдейско фарисейско талмудистките заблуди.
128
0
 
0
 
! Отговори
tazz преди 15 години
Браво 127, кажи им го, че голяма част от тия дето пишат са доста заблудени!
127
0
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 15 години
Събудете се българи!Турците чрез ДПС ни превземат от вътре-икономически и политически! Толкова са се наяли с власт, че вече няма на къде! Това най-добре го знаем ние, дето живеем в смесените региони! В Търговище например съм виждала да се разходат жени по центъра със забрадки, шалвари и чехли. Като седнеш на барче от всякъде турска реч! като идеш при областния трябва да му говориш на турски, иначе няма да ти обърне внимание! Опомнете се и вижте какво става под носа Ви!
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти да не си някакъв луд? Татарите и Българите нямат нищо общо! Руските историци лансиращи теорията и скриващи факти за потеклото на Българите още след 1989г. бяха доказано-фашизуидни. Първо ,че родината на Пра-българите се оказа в днешен Афганистан а не Алтай. И второ тюркския и татарски произход няма нищо общо с Индо-иранските ни корени. Религията никога не е била Ислям на Пра-Българите а са вярвали и почитали ТАНГРА. То и няма как да е друго, защото исляма се е зародил малко преди Аспарух да стъпи в днешните земи на България. И накрая всички разкопки от преди 1400г. в днешна Русия и Украйна(където е била и Аспаруховата столица и в момента там е и неговия гроб ,нещо жестоко крито от България столетия наред. ) Та откритите черепи показват, че пра-Българина е същия като сега. С европеиден череп, нямащ нищо общо с монголоидните черти описани в учебниците ни по История. Както и Кубрат изобщо не е бил с обръсната глава с опашка и знамената му не са били колове с конски опашки. Напротив Кубрат е бил завършил Магнаурската школа в Константинопол ,изповядвал е Християнството и е почитал само и единствено Иисус Христос. На всичкото отгоре жена му е славянка . Така ,че тъпотиите ги оставете на страна.
125
0
 
0
 
! Отговори
tazz преди 15 години
ДО 124: Не знам от къде си, но като човек, който е израстнал в смесен район-североизточна България, мога да ти заявя, че много от хората не виьдат реално ситуацията, лесно то от нета да правите коментари по сайтовте! Колкото и да са мирни мюсюлманите, то по време на избори пак си гласуват под натиск или не за ДПС, а може през др време да ги плюят, така че не ми говори за ДПС, владеят цяла България, осякоха я турските фирми, завладяха и унищожиха курортите ни! Така, че не ми защитавай ДПС моля те! И мога да и кажа, че реално АТАКА и Яне Янев в момента знаят какво говорят по тези теми!
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BULGARIA predi vsi4ko nemogat da se gavrqt s nas v sobstvenata ni durjava tova e nedopustimo i neprostimo a nqkoi "hora" dori smeqt da gi za6titqt takiva su6testva bih gi ubil bez da mi migne okoto i da vi kaja 6te se po4ustvam po-dobre! BRATQ BULGARI VIJTE DOKADE SME STIGNALI SUVZEMETE SE NEMOJE V BULGARSKO SELI6TE DA SE GOVORI SAMO TURSKI!?!?!?! Nqma takava durjava v sveta s nacionalen efir kato na6iq-*** na turski?! Molq vi se suvzemete se dokade dokarahme velika BULGARIA pradedite ni ako vidqt kakvo sme pri4inili na na6ata durjava 6te se oburnat v groba si tamun 3 pati nai malko :XMOLQ VI SE OT VSE SURCE SUVZEMETE SE!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
Карина преди 15 години
"До феновете на АТАКА : Спрете да насаждате етническа омраза към всички мюсюлмани ...Да ,борете се против ДПС ,твърдо съм ЗА ,но не свързвайте ДПС само с мюсюлманите .В редиците на ДПС има компрометирани хора като Данчо Ментата,Христо Бисеров,Камен Костадинов,Росен Владимиров ....Какво са ви виновни за тях обикновените мюсюлмани...90 % от тези хора са кротки и трудолюбиви,не са агресивни .Не споделят идеите на ислямския фундаментализъм...Голяма част от хората няма да гласуват за ДПС ,защото разбраха и видяха че за 20 години няма хаир за тях.От друга страна твърдо заявявам,че синята коалиция ДСБ СДС няма да допусне издевателства над мирните мюсюлмани от когото и да е !!!! Те са граждани на България !"
122
0
 
0
 
! Отговори
Карина преди 15 години
РЕАГИРАЙКИ ПЪРВОСИГНАЛНО НАСАЖДАТЕ ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА И ВЪРШИТЕ ДОБРА УСЛУГА НА ДПС
121
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Тук не става въпрос за правото и дали там има или нема такова животно, като радикален! Тука става въпрос за Българско държавно училище, което се води по правилника на министерството на образованието! Който иска да си изучава Исляма, радикален или не да си направи частно училище и да си го узакони по првилата и там да си възпитава децата както си иска! В противен случай това е България и законите са такива. Ако не му харесва да върви другаде, например в Пакистан. Там медресета бол, с лопата да ги ринеш! Самите пакистанци не могат да се оправят с тях и с последвалите от това бомбени атаки! В противен случай в българските държавни училища може да се изучава религия, като свободно избираем предмет, засега, с което аз лично не съм много съгласен. Мисля, че задължително трябва да се изучава религия, но под това аз разбирам религията като наука-Теология, където да се изучават всички съвременни религии, начело с хиндуизма, будизма и т.н. не само християнството или мохамеданизма и да се прави паралела между тях. Това мисля на крехката детска възраст е най-подходящият начин, както и да се изучат основите на философията, така и да се поставят основите на един здрав морал. Това би било много полезно и практично и би укрепило нацията, вместо да я руши, както става сега. Толкова по въпрос от мен.
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво 115 точно това е правилното обяснение
119
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 15 години
ВИНАГИ ПРЕД ИЗБОРИ ГОВОРИТЕ С ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА ! ЯНЕ Е КОМПЛЕКСАР И *** , А НЕГОВИЯ ПАЖ АБАЖДИЕВ СЕ БЕШЕ УВЪРТЯЛ ДОСТА В СЛАДКИ ДАЛАВЕРИ ПО ВРЕМЕТО НА СДС !
118
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
До феновете на АТАКА : Спрете да насаждате етническа омраза към всички мюсюлмани ...Да ,борете се против ДПС ,твърдо съм ЗА ,но не свързвайте ДПС само с мюсюлманите .В редиците на ДПС има компрометирани хора като Данчо Ментата,Христо Бисеров,Камен Костадинов,Росен Владимиров ....Какво са ви виновни за тях обикновените мюсюлмани...90 % от тези хора са кротки и трудолюбиви,не са агресивни .Не споделят идеите на ислямския фундаментализъм...Голяма част от хората няма да гласуват за ДПС ,защото разбраха и видяха че за 20 години няма хаир за тях.От друга страна твърдо заявявам,че синята коалиция ДСБ СДС няма да допусне издевателства над мирните мюсюлмани от когото и да е !!!! Те са граждани на България !
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Братята" ти в Татарстан говорят на тюркски и се молят в джамии
116
0
 
0
 
! Отговори
s преди 15 години
Ei imate nujda ot psihiatar!!!!
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обърнете внимание, става въпрос за Българо-мохамедани, които говорят само Български или са по известни с прозвището ПОМАЦИ. Обаче какво е ***? Това е другото име на еничаря. Може някой да каже ,че нямат нищо общо двете неща но ако се замислим малко ще видим ,че всъщност разликите са съвсем малко и то в полза на Еничаря. Първо ,че за Еничари са събирани 2-годишни деца от семейства на "неверници", които няма как да го правят по-собствена воля. Освен това тези деца израстват в мюсулманска страна и с промити мозъци. Докато Помака е един вид предател. Той по-собствена воля приема исляма(собствена воля е силна дума ,когато сменяш вярата пред дръвника). Но все пак след освобождението не пречи да хвърлиш чалмата. Освен това Помака не знае бъкел Турски език но се припознава като Турчин. А когато такива предатели на собствения си корен и род почнат да се радикализират и да подготвят Турцизация и на Народа , вече виждаме ,колко ниско могат да стигнат предателите и колко подли могат да бъдат. Турците по-малко се турчеят от Помаците. От помака по-противно нещо няма. И те го доказват всеки ден. Както го доказва и тази статия.
114
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 15 години
От вчера ДАНС си има нов началник - ЯНЕ ЯНЕВ !
113
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Хей, братя българи, трябва още по-единно и категорично да се противопоставим на опитите за обезбългаряване. Русия и особенно безродите комунисти обезбългаряваха Волжска България, комунистите обезбългаряваха Македония, сега т.н. "демократи" обезбългаряват и Дунавска България. И не просто заради нас, българите и защото сме дали като цяло не нещо, а много на света. А защото в цялата си история българите сме били навсякъде най-големите и ефективни противници и на робството, и на неравенството, и на етническото и верското противопоставяне. Знаем как е тук у нас, в християнска Дунавска България. Така е и във ислямската Волжска България, т.е. т.н. Татарстан, силно обезбългарен от комунистите като Македония, така е и където има тн.н. "татари" в РФ и не само в нея - запознайте се с вековните взаимоотношения в Беларуския град Ивье, където има татари от нашите. Та затова, ако има нас, българите, света ще бъде по-добър и поносим, но това не устройва моментните властимащи, които са наш антипод и градят действията си на юдейския фарисейски талмудизъм.А този вариант на исляма, който се насажда в отделни наши региони е враг и на самия нормален ислям и е добре и мюсюлманите у нас да се замислят по този въпрос. А какво е нормален ислям - вижте Татарстан, т.е. остатъка от Волжска България.А за да се замислим за нашата съдба и предназначение, отнова ще повторя една ода на татарски поет отпреди комунистическата револяция на Гали Чокрый Аль Булгари:Ода РодинеЭй, братья, слушайте меня-Те, кто под дланию царя!Известно ведь яснее дня,Что имя сей страны - ***!Седьмая часть Земли: она-И есть Булгарская страна.Ей кличка "Русия" дана,Меж тем как имя ей - ***!В том нет ошибки, о друзья:Россия - есть БулгарияСибирь, Европа, Азия -В твоих границах, мой ***!Пределы же страны БулгарОбширны; это - Бога дар!Народ ее - и млад и старНеисчислим в стране ***!Приверженцы ислама здесьЖивут везде: что град, что весь.Муслимов и неверных смесь -Жизнь такова в стране ***!О булгарах пишу я стих,В Уфе, Самаре много их.Ну, а Казань среди другихСветлейший град в стране ***!Все сознают, сомненья нет:Струит *** имперский свет!Казань же - зеркало примет,И тайну их хранит ***!Градам, селеньям несть числа,Земля *** не помнит злаПрекрасней розы расцвелаКазань-столица, о ***!Наук сосредоточье - в ней!Высоких дум стремленье - в ней!Казань - под всполохом огнейКолосса, что зовут ***!
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Fakt e za jalost no te ne sa istinski Bulgarki su6to kakto i pomacite v BG tova sa psevdo hora bez posoka i vqra v jivota koito se opravdavat s "etni4eska tolerantnost/lubovta nqma cvqt i vqra" i tempodobni prostotii kotio mogat da 6tuknat v glavata na edna ! No ne se pritesnqvai nie 6ibame tehnite su6to!S Ataka ne mislq 4e 6te ima nqkakva razlika ako pitate men dokato ne se iz4isti parlamenta ot doganovci rezani pindi6pani i tn se 6te sme si preebani nai jalkoto e 4e i edin protest nemojahme da napravim kato horata i v tova otno6enie sam mn razo4arovan ot samite nas...

Спонсорирани публикации