ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново

Арестуваха кмета и учител, проповядвал и заставял деца да ходат забрадени на училище
16 мар 2009 09:14,
170
ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново
Забрадени ученички в Рибново. Снимка: БГНЕС

Антимафиоти от ДАНС са арестували кмета на община Рибново Ахмед Башев и учителя по радикален ислямизъм в селото Мурат Бошнак.

Срещу двамата има образувана прокурорска преписка за изповядване на религия и подбуждане на национална вражда и религиозна омраза.

Името на кмета Ахмед Башев беше изнесено от Комисията по досиетата при публикуването на сътрудниците на службите, кандидати за кметове и общински съветници.

Башев е роден на 22 януари 1964 г. и е вербуван от ст. лейтенант Владимир Трендафилов на 26 май 1988г. (в разгара на възродителния процес - бел. ред.) за секретен агент с псевдоним Манол.

Съществуват документи за донесения с неговия подпис.

В началото на март Dnes.bg ви съобщи за потресаващи случки в благоевградски селища, където живеят българомохамедани.

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него, вместо с господин, с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Разсъждаваш плитко. Религията е политика. Религията е начин за налагане на влияние върху маси от хора, съответно и върху прилежащи територии и блага. Няма нищо демократично в това, да се налага на група хора да ходят облечени по определен начин. Това е висша форма на манипулация, а в нашия случай и инвазия в културните български ценности. Няма лошо всеки да води живота си според религиозни принципи по лично убеждение. Може би помниш, чий принцип беше унифицирането на хората и лишаването им от идентичност и личен облик. А демокрацията сама по себе си е илюзия. Това че си избираш от 2-3 варианта, които едни хора ти предлагат е прах в очите на народа. Неслучайно във всяка държава има изградени партийни структури, в които попадат само подходящите за съответните цели хора.Хора, събудете се и погледнете света извън кутийката. Не е толкова трудно, само трябва да не те е страх да мислиш.
150
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 15 години
не се поддавайте на повокации!омраза се насажда ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ! КОГАТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СПАСЯВА ЕДИНСТВЕН В СВЕТА ЕВРЕИТЕ СИ , ПОСЛАНИКА НА ГЕРМАНИЯ ПИШЕ БЕКЕРЛЕ ДО ХИТЛЕР-"ТОВА Е НАРОД,КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ АРИЙСКИТЕ ЗАКОНИ, ТЕ /БЪЛГАРИТЕ/ЖИВЕЯТ В РАЗРИРАТЕЛСТВО ЗАЕДНО С ЕВРЕИ ,ТУРЦИ И *** .ГОРДЕЯ СЕ ,ЧЕ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ В БЛИЗОСТ СА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА,КАТОЛИЧЕСКИ ХРАМ,ДЖАМИЯ И СИНАГОГА.С ТОВА СЕ ГОРДЕЕМ ВСИЧСИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ.КОМПЛЕКСАРИТЕ ЖАДУВАТ КРЪВ,НЯМА ДА Я ПОЛУЧАТ!
149
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 15 години
ако някои поради неграмотност или липса на собствено мнение иска да ходи със ЗАБРАДКА да иде в ИРАН ИРАК И Т.Н. да живее мизерно вместо къща в колиба да, обикаля пустинята а не да живее сред природа, да чака ОНН да му дадът 2 филии да се нахрани да е от всякъде изолиран от света да живее ден за ден ДА ХОДИ НИКОИ НЕ ГО СПИРА мисля че нашата страна предлага добри условия за всички МАИ НА НИКОИ НЕ МУ СЕ ХОДИ ТАМ АА мислете малко с главите си НЕКАДЪРНИЦИ ходете в ирак де
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нямало фундаментализъм:) Къде няма? Във София, Варна, Бургас,Пловдив и другите по-големи градове също има, но не се забелязва. Но България не е само тези градове.България(ВСЕ ОЩЕ) са и други градове и села, махали и т.н. , в които да живееш нормално ако не си мюсюлманин е невъзможно.Те турците си го казват: То тука вече не е българско.Няма кои да ни отвори очите за това, което наистина се случва ако ние самите не се заинтересуваме от бъдещето си, от това което се случва в смесените райони и в тези райони,които вече не са смесени(?) Я обясни на дядото, който иска да пътува до града с градския транспорт,за да види внучетата си, а е изгонен като куче. Защото те са "толерантни" колкото нас и не пускат *** да се возят с тях.никаква толерантност!!!
147
0
 
0
 
! Отговори
levski преди 15 години
до всички осъзнати българи турци *** помаци и т.н. които знаят за какво става върос и не се подават на провокации докато се делим те ще имат власт те от тва си праят електората не се делете а се обединете мислете по глобално а пак които иска да ходи със забрадки да иде в ирак да живее в някоя колиба и да язди камила а не да кара кола да водим там как ше го посрещнат с рози или с калашник
146
0
 
0
 
! Отговори
българин-християнин преди 15 години
Е КАКВО ПРЕЧИ ЧЕ СЕ ОБЛИЧАТ КАКТО ИСКАТ? МИ НЕКА СЕ ЗАБУЛВАТ ЩОМ ИМ ХАРЕСВА. ЗАТУЙ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ СЕГА. ВСЕКИ ДА СЕ ОБЛИЧА КАКТО ИСКА. МЮСЮЛМАНИТЕ СА МНОГО НАБОЖНИ В КОЕТО НЯМА НИЩО ЛОШО. ДОРИ Е ПОХВАЛНО ЧЕ ТЪРСЯТ ПЪТЯ КЪМ БОГА И СПАЗВАТ БОЖИТЕ ЗАПОВЕДИ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС ХРИСТИЯНИТЕ. НА ОНЯ СВЯТ В РАЯ САМО МЮСЮЛМАНИ ЩЕ ИМА МАЙ,ХАХАХА.НЯМА НИКАКЪВ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ ТУК. НИЩО ПОДОБНО. ПРОСТО ХОРАТА СИ ИЗПОВЯДВАТ РЕЛИГИЯТА, А ВСИЧКИ ВИЕ ИЗОБЩО НЕ СЕ СЕЩАТЕ ЗА ВЯРАТА СИ. БРАВО НА ИСЛЯМСКОТО РЕЛИГИОЗНО УСЪРДИЕ! ТЕ СА ПРИМЕР ЗА ВСИЧКИ НАС.
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВЪН АРАБСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ И ДПС ОТ РОДОПИТЕ, НАЙ-ХУБАВАТА БЪЛГАРСКА ПЛАНИНА!ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИЗПОВЯДВА СВОЯТА РЕЛИГИЯ, НО ЩОМ СЕ УЧИ НА НЕТЪРПИМОСТ И СЕ ЦЕЛИ РАЗРУШАВАНЕТО НА СВЕТСКИЯ РЕД НА СТРАНАТА - В ЗАТВОРА.
144
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
127. - 12:44 -От: ИлиянаСъбудете се българи!Турците чрез ДПС ни превземат от вътре-икономически и политически!------------------------------------ ----------------------------------------------То чно обратното! ДПС, чрез вероизповеданието на една група българи насажда омраза, религиозен сепаратизъм и външни интереси в нашата държава! За съжаление българо-мохамеданите по родопските села са твърде слабо образовани и твърде бедни. Така те стават лесна плячка за манипулиращите мафиоти от ДПС. Всички вие, които плюете срещу турците, хвърляте дърва в печката на Доган. Явно и българите не сме особено образовани, щом един *** (не турчин) успява така да ни манипулира вече 20 години! Трябва твърда и безкомпромисна политическа линия по отношение на ДПС и икономическото му влияние в определени региони в България. Включително и медиите, които вместо да търсят евтини сензации в заглавията, трябва да се погрижат да тушират това зародило се междуентическо напрежение, което само вреди на държавата и народа и кара българо-мохамеданите да се отдалечават от обществото ни в посока ТУРЦИЯ! Най-лошото е, че за тези 20 години ДПС си отгледа и изучи едно цяло турчеещо се поколение. Вреда, която адски трудно ще бъде поправена.
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ги вкарат в панделата дано - лично аз бих ги обезглавил !!!Нямам нищо против свестните турци и помаци - повечето са и такива - но с насажданият между тях войнствен ислям, ще си имаме големи проблеми.
142
0
 
0
 
! Отговори
fyut преди 15 години
Помашки БЪЛГАРИ НЯМА БЕ !!!!!!!!!! Поради простият факт, че българи определили се като такива , за да извлекат дивиденти в кризисни за държавата моменти, живеят в България, а не обратното. Както няма и помашки гърци. Я *** там и кажи, че в северна Гърция живеят помашки гърци, гарантирам ти че освен жесток бой, то и никога по -вече няма дастъпиш там. Защото гърците имат държава и национално самосъзнание.
141
0
 
0
 
! Отговори
merkator.blog.bg преди 15 години
Омраза между турци, помаци и българи не трябва да има! Не се поддавайте на внушения и пропаганда! П.П. Ахмед Башев трябва да бъде съден и пратен в затвора...той е зло!!!
140
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Сега и помаците ли намесвате в омразата си?! Точно заради тази омраза продължаваме да се делим и на наш гръб някой друг печели, но не и България.Да сте чували за Боян Саръев? Този човек избра пътя на доброто, за да проповядва християнството в Родопите и да покръства помаците. Но го прави с думи и никога с насилие. Не бъркайте наглостта на ДПС с обикновените хора. Трябва да има силна държава и силни закони, които всички да спазват.
139
0
 
0
 
! Отговори
sema преди 15 години
образованите мюсюлмани дори на погребение не отиват облечени така.е да,бабите ни се обличат по този начин,но на тях им отива.а на господина,който ни припомни за Батак ще кажа-бъдещето е по-ведро от миналото.по тази логика японците никога не бива да простят на американците за атомната бомба.не живей в миналото,изгради си бъдеще-за теб и за децата ти.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ти знаеш ли какво точно означава "башибозук" на турски?"Баш" значи "глава", а "бозук" е "развален" "повреден", или луд, побъркан и т.н.Така че в превод би означавало нещо като луд главатар или побъркани глави, болни мозъци. Самите турци са ги наричали така.
137
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Някой гледал ли е в неделя предаването "БТВ репортерите"?В него изнасят факти за никому неизвестен досега у нас учител на Бин Ладен - Абдулах Азам! Потресаващи факти! Имали сме голям късмет че е бил утрепан, защото именно той е имал безумни идеи да вкара муджахедините в България, и промива мозъците на неграмотните мюсюлмани, че ние, съвременните българи сме се появили с руснаците едва след освобождението ни от турско робство, и че истинските българи - прабългарите, като тюркски народ (който до голяма степен е вероятно да е такъв, независимо дали ни се иска или не), са обитавали нашите земи и са съжителствали със съвременните турци (което е безумна измислица). Това още веднъж наклонява везните на съмнението че радикалният ислям в България се насажда от арабските страни.В случая Турция, както местните български турци са само жертви на този радикален ислям, както всички нас. Абе, в резюме - простотията ходи по хората. Интелигентни и образовани хора не се поддават на такива провокации.
136
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 15 години
доган не може да преглътне , че кмета на гърмен НЕ Е ОТ ДПС ! ЯНЕ Е ГОВОРИТЕЛ НА ДОГАН ! ТЯХ ГИ ДЪРЖИ НА ВЛАСТ САМО ОМРАЗАТА И РАЗДЕЛЕНИЕТО !
135
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Купчините кости и реките от кръв в Батак са дело на помаци - смръдлив башибозук.Няма място за предатели в България.
134
0
 
0
 
! Отговори
sema преди 15 години
досега се деляхме на българи,турци и ***.от днес вече се делим и на помаци.хайде да ви е честито-материал за приказки.делете се,делете се.България никога не е била единна.много жалко.рибата се вмирисва винаги от главата.правите "им" безплатна услуга
133
0
 
0
 
! Отговори
tazz преди 15 години
вече не ми важи поста, дано онова дьонме, към което бе отправен поста да е прочел моето пожелание към него!
132
0
 
0
 
! Отговори
tazz преди 15 години
131 дьонме мърляво, само за дръвника си ти, тумор гаден! Мри вееееее!

Спонсорирани публикации