Политическа баня за ромите в Пазарджик

Донори наляха 20 бона в касите на ВиК, 300 семейства празнуват
29 юни 2009 12:26,
97
Политическа баня за ромите в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик се е самосезирала и започва проверка по повод на твърденията в местни медии, че неизвестно лице е платило над 20 хиляди лева за сметки за вода на длъжници от ромския квартал "Изток".

"Предвид факта, че след няколко дни предстоят избори за български парламент, това може да бъде тълкувано като опит за купуване на гласове и затова е разпоредена проверка по случая", обяви новоназначеният окръжен прокурор Димитрия Ганчева.

Само преди три дни на касите на местното ВиК дружеството се появили няколко души, които преброили хилядарките за сметките на около 300 домакинства, живеещи на две улици в Пазарджик.

Оказало се, че семействата там нямат вода от три месеца заради натрупани дългове.

В Пазарджик веднага тръгна слух, че става дума за акция на политическа партия.

Местни активисти и симпатизанти на различни политически сили обаче отрекоха парите да са дошли от тях.

Обитателите на ромския квартал и до днес твърдят, че не са наясно кой им е сторил добрината.

От ВиК дружеството допълват, че дълговете на ромите за вода са около 300 бона.

Днес Димитрия Ганчева каза още, че в деня на вота в целия град ще обикалят дежурни прокурори, които ще реагират на сигнали за купуване на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 14 години
ДА СЕ ОБЕДИНИМ,БЪЛГАРИ,В ОБЩ,ЕДИНЕН НАЦИОНАЛИСТИЧЕН ФРОНТ !!! ДОГАН И НЕГОВАТА *** ЗАПОЧНАХА ДА ПРИВЛИЧАТ И *** В РЕДИЦИТЕ СИ И ДОРИ ДА НЕ ДОПУСКАТ ЖУРНАЛИСТИ НА ИЗКАЗВАНИЯТА СИ НА ТУРСКИ !! СТИГА С ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ГЕРБЕРИ,СИНИ,ЗЕЛЕНИ И ДР.!ТЕ ГЛАСУВАТ ЕТНИЧЕСКИ И НИ МРАЗЯТ ! СЕГА ВЕЧЕ СЕ ВИДЯ !ДА ГЛАСУВАМЕ И НИЕ КАТО БЪЛГАРИ - ЗА АТАКА!МНОГО СА ПРИБАВИЛИ ГЛАСОВЕТЕ СИ КЪМ НАС,ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ ТЯХНАТА НАГЛОСТ !!! АТАКА!!ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
таки преди 14 години
До осман .Ти не беше ли Огнян?
74
0
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 14 години
До осман: абе ***! това не е ваша територия, вие я завладяхте на сила и с борба ние ги освободихме!!! сега вече ще разрушим целия мюсулмански свят!! и никой няма да може да ни спре!!
73
0
 
0
 
! Отговори
до 71 преди 14 години
правят бе :) за ристю бисеров, за данчо ментето ако може да ги наречеш българи де аз не ги чувствам като свои
72
0
 
0
 
! Отговори
До Осман преди 14 години
Марш в Анадола!
71
0
 
0
 
! Отговори
gaskoing преди 14 години
Аз не съм чул да направят нещо за Българи!!! да направят нещо за децата ни а за мързеливите прости и керливи роми който освен да крадат друго не могат! Не могат да си напишат името правилно а правите всичко за тях? те ли са България, те ли изкарват парите на политиците? ами за редовния данъкоплатец кога ще му кажете този месец няма да плащате?????? ААААААААААА?
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич ако намериш някой свиркай, че и аз имам кредит, пък и колата ми е стара...
69
0
 
0
 
! Отговори
Кюмюр преди 14 години
Нека им плащат, но всеки месец и не с нашите пари. Щом е само по вотово време - на проel doradoор в Хага за геноцид над изпосталялия и изпростял български народ.
68
0
 
0
 
! Отговори
OTGOVOR: преди 14 години
do vsichki ,koito pitat :zashto,do koga i t.n.zashtoto ne sme EDIN NAROD!i dokato ne izlezem na ulucata da natroshim tikvite na 240-te tikvenika v parlamenta ,shte e taka!!!sega qsno li e???
67
0
 
0
 
! Отговори
si преди 14 години
kogato i na men mi platiat toka i vidata togava ste glasyva,ina4e sori...
66
0
 
0
 
! Отговори
Цитат преди 14 години
"Мехмет Юсеин се казва човекът, платил борчовете на пазарджишките роми пред ВиК, коментират в щабовете на основните политически партии. За събирането на сумата помогнали активисти на една от партиите в тройната коалиция. "А това не е ли купуване на гласове , с което постоянно се замерят другите партии !!!И от коя ли партия е човекът!!!!???ха
65
0
 
0
 
! Отговори
ne ama da преди 14 години
Добре бе, душата - не разбра ли, че се шегувах?От ясно по-ясно е, че ДПС е платила водата и, че турцизирането на ромите в селата върви с пълна сила. Сигурен съм, че ако сега се направи преброяване, то ромите ще са по-малко на брой отколкото през 2001-ва, за сметка на турците.И то не защото са се раждали толкова много турци или толкова много роми, а просто защото ДПС води агресивна турцизираща политика и много роми вече си мислят, че са турци. Същото и за помаците.Давам вот за Атака.
64
0
 
0
 
! Отговори
бай Ганя преди 14 години
Аферим. Ще искам вече да съм ***, тока, водата, наема ще ми плащат помощи, нам кво, ще си крада и ще ме пускат и кеф. Баси държавата
63
0
 
0
 
! Отговори
Optimist преди 14 години
Аз тука ще пусна една банкова сметка. Имам един кредит 1500 лева - зная ли, някой анонимен може да го погаси!
62
0
 
0
 
! Отговори
Осман преди 14 години
Вижда се края на руската измислена държава...скоро ще си върнем откраднатото от пияните мужици...с помоща на братята муслимани-роми...
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Единственият начин злото да триумфира е добрите хора да не правят нищо"
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
58 Balgarite gi izkara mnogo milioni.Po-poleka s tij hiljdi 4e stanahme 20 miliona
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това ви е балгарията, която с нехайството си вие създадохте... кой ви е виновен? :)
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В цял свят избирателните секции са 259.В Турция са разкрити 122 секции, а броят на изселниците ни е 240000.В Гърция са разкрити 3 секции, броят на българите е 380000.В Испания са разкрити 16 секции, броят на българите е 350000.В Америка, където само на територията на щата Илинойз живеят 220000 българи, а общият им брой е около 800 000, секциите са 15.В Молдова при наличието на 30000 гласоподаватели е разкрита 1 секция.Това ако не е подмяна на вота, здраве му кажи!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 54 Не си измисляй!!Бойко няма да гони турците от България.Никога и никъде не го е споменавал. Той ще им осигури спокоен живот ,без етнически вражди в смесените райониВежди Рашидов е гарант за това!!!