Съдът върна Недим Генджев за шеф на Висшия мюсюлмански съвет

Той обяви, че няма да допусне разцепление сред мюсюлманите
18 май 2010 10:14,
43
Съдът върна Недим Генджев за шеф на Висшия мюсюлмански съвет
Недим Генджев. Снимка: Булфото

Върховният касационен съд е възстановил Недим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански съвет, но той ще влезе в Главното мюфтийство едва след ревизия, тъй като очаква там да са извършени много нарушения.

Генджев заяви, че ще работи за единството на мюсюлманската общност и няма да допусне разцепление, за което ще му помогне фактът, че от дълги години имамите са същите и те са работили с него, когато е бил главен мюфтия.

"Имамите не са получавали заплати от години", коментира Недим Генджев пред БТА.

Той обеща един месец след влизането си в сградата на Главното мюфтийство да плати възнагражденията и да създаде спокойна обстановка за работа на духовенството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
аи преди 13 години
Имама Кемал Рашид е купил за 70000 жилище в Пещера.
41
0
 
1
 
! Отговори
АИ преди 13 години
ОСМАН ХИЛМИ НАПРАВЕТЕ ОБИСК НА КЪЩАТА ЗА ДА ВИДИТЕ КАК Е КРАЛ . ПЕЩЕРА С .АЛИ 7
40
0
 
0
 
! Отговори
musulmanka преди 13 години
srestu sada niamame nisto protiv izbrali sa go ,poradi edna ili druga pri4ina nedim gen4ev koito e kral kral 4e see zabravil 4ak tova ne go pise vav nito korana nito vav bibliata Krajba eeee znaete 4e e griah i toia oste ste go darjat vav muftuistvoto savest niama li beee da se otegli sam bezsavesten i moiat diado bil hodja ama vinagi e pomagal na bednite vsi4ko po4ti e razdal na nujdaestite se neee kral kato toia
39
0
 
3
 
! Отговори
Бекташит преди 13 години
Тия от ДС-то, бившите върли комунисти, нямат никакъв срам и достойство. Човек би се покаял и би се оттеглил, чувствайки, че не е за тоя свят пост... Че няма такива качества. Яде ли свинско - имам сведения, че е ял и може би продължава да хрупа, но най-добре той си знае. Какви нравствени качества може да има един доносник? Значи и демокрацията и изборите са само един фарс у нас, както си беше преди при Живков и сие. Същата робска люлка, същите люлеещи и люлеещи се мърди... Тази е голата истина...
38
0
 
2
 
! Отговори
Бекташит преди 13 години
То единствено Аллх знае кой доколко е вярващ, и не е хубаво да съдим хората, но тези като тоя тук явно се бяха обявили против Аллах (Господа) като комунисти, т.е. научни атеисти - безбожници. А сега защо толкова се натискат да застанат начело на вярващите. Знае ли тоя човек поне един аптест (религиозно измиване) и гусул (ритуално изкъпване и пречистване) или ходи като дженабетин (не измит и нечист) и той ли ще застане начело на мюсюлманите и след тоя ли ще застанем да извършим намаз (рит.молитва
37
0
 
2
 
! Отговори
Бекташит преди 13 години
Тоя човек е бивш, значи и сегашен доносник, издигнал се до ранг капитан или полковник в ДС, и благодарение на какво може да се издигне - на доноси и други помиярски истории. Какво образование може да има такъв човек - изпитите им на такива също се оправяха и нагаждаха от ДС-то. Разбира се е бивш и настоящ комунист, а какво е комунист - безбожник значи. Такива като него не влизаха нито в джамия, нито в църква - даже и на погребенията изчакваха отвън. Бореха се в всички средства срещу религията...
36
1
 
1
 
! Отговори
цървул преди 13 години
Може и да не му викат заплати, но си взимат от разни организации, които ги поддържат за да провеждат желаната политика, понеже познавам задочно един от имамите и виждам, че напоследък бъкат от пари, то не са апартаменти, то не са джипове, то не е частен бизнес и участие на жена му в разни организации, то не са конференции по света, много съмнителен тип, обаче определено ги поддържат ДПС яко, така че заплатите са им най-малкия проблем! Разделяй и владей е истината помоему!
35
0
 
5
 
! Отговори
имам преди 13 години
аз съм имам от 11 години и мога да кажа че вече получаваме заплати от мюфтийството едва от няколо месеца и то благодарение на ръководството което оглавява д-р МУСТАФА АЛИШ ХАДЖИ ,казах от някокло месеца защото генджев постоянно краде от мюфтийството ние имамите от гоцеделчевско не го искаме ,нека се яви на конференция и ще види колко е обичан
34
5
 
3
 
! Отговори
Малкия Мук преди 13 години
На който не му харесва Решението на Българския съд да се изнася на палатка ... А който има наглостта да плюе Българският съд ще го сполети неговата праведна сила рано или късно !!! Справедливостта като възтържествува - всички да мълчат ! Генджев си изстрада тази победа по начин , който малко хора могат да издържат ! А всички *** , които плюят могат да си заврат нещо отзад ! И скоро цялата помия , която изливат ще им се изсипе обратно върху главите ! Помнете !!!
33
1
 
1
 
! Отговори
люляк до 31 преди 13 години
4акаи малко .... 600 000 *** .... 150 000 турци .... 250 000 помака ... 1 милион прави бе !
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧОВЕК КОЙТО ПРЕКРАТЯВА ПАРИЧНА ПОМОЩ ЗА ДЖАМИИТЕ ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ХОРАТА НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ МУФТИЯ НА МУСУЛМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ.НЕ НА ГЕНДЖЕВ....
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко пъти имамите са получили заплати през годините /преди отстраняването му от поста председател на Висшия духовен съвет/ когато Генджев е бил председател? че сега ще получат! Колко пари е изхарчил Генджев от приходите на вакъвските имоти за благото на мюсюлманската общност, когато е бил на постта председател, освен за лична облага? И кои възнаграждения ще плати с какви пари, може би с парите заради които го арестуваха? :))))
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Върховния Касационен Съд уважил жалбата на бившия Главен мюфтия Недим Генджев??????Защо В.К.С. не уважи и гласът на 1.5 млн. мусулмани в БЪЛГАРИЯ?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Генджев заяви, че ще работи за единството на мюсюлманската общност и няма да допусне разцепление...Това което прави в момента ако не е разцепление то какво е?"Имамите не са получавали заплати от години"- Ми как ще получават нали той ги ограби....
28
3
 
2
 
! Отговори
сиси преди 13 години
Най сетне, а някой задава ли си въпроса, кой кога и защо го отстрани? Значи нищо не е направил за мюсюлманите? Нали именно той почна да роботи като дойде демокрацията. Разкрикри Исламския институт и средните училища. Ама явно на някои хора не им беше удобен и беше отстранен. ДС - всички бяха такива може би? Отвори им очите на сегашните младоци и това си беше. За някои господа /неграмотните/ са по удобни, защото лесно се управляват и /изпълняват/. А тия от бал-гьоч да си сърбат там попарата!
27
6
 
3
 
! Отговори
Иванова преди 13 години
Най-накрая справедливостта да възтържествува, т.като години наред мюсюлманскана общност се представляваше от незаконен и нелигитимен главен мюфтия, който заедно със своите подчинени-секретаря и т.н. ограбиха мюфтийството и се възползваха от парите за собствени облаги.Това решение на съда ме накара отново да повярвам че в България законите все още важат и само остава г-н Генджев да заеме поста си и да сложи нещата в ред
26
2
 
4
 
! Отговори
ноно преди 13 години
Значи наистина трябва сериозно да се реформира съдебната система.Не може един доказан престъпник ограбил и разпродал вакъфите да го върнат да оглавява мюсюлманската общност.
25
6
 
2
 
! Отговори
Атанасова преди 13 години
Според мен, той е добър човек и щом съдът е решил така - решението му е правилно и може би ще продължи да работи за каузата, за която винаги е работил за обединението на мюсюлманите в България, и за която досегашния главен мюфтия не е направил нищо, а именно той продаде имотите на мюфтийството.
24
2
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
въпросният господин Генджев го познавам и от това което знам за него със сигорност той не идва да работи за мюсюлманите, а идва да продаде и останалата част от вакъфските имоти на изповеданието. нищо добро нечака мюсюлманите в България, затова не позволявайте той да ви управлява.
23
3
 
2
 
! Отговори
Добрич преди 13 години
Става въпрос за религия и интереси.Като не са получавали заплати защо още са имами ? Колкото до г-н Генчев ние знаеме че е стар играч и доносник на ДС.Явно нищо не се е променило. А тези от върховния касационен съд данеби дастари приятели на Недим или изпълняват държавна поръчка.Нещо не ми е ясно.