Марио Николов към съда: Не позволявайте друг да реши делото

Процесът "САПАРД" ще направи Цветанов президент, прогнозира подсъдимият
23 юни 2010 14:10,
71
Марио Николов към съда: Не позволявайте друг да реши делото
Марио Николов. Снимка: БГНЕС

"Моля да не позволявате друг освен вас да решава делото, моля да не позволявате друг да пише присъдата, а вие само да я подписвате, моля да бъда оправдан напълно".

Това бяха последните думи към съда на бизнесмена Марио Николов, който е подсъдим за източването на 7,5 млн. евро от програма "САПАРД".

На 30 юни Софийският градски съд ще произнесе присъдата по делото срещу Николов и още 8 души. В понеделник прокуратурата поиска присъда от 17 години за Николов.

Пред съдебния състав бизнесменът изтъкна, че за повече от три години по казуса "Марио Николов" са се изказали знайни и незнайни, премиери, вицепремиери, чиновници, журналисти, политици и прокурори.

Нито един от тях обаче не си бил направил труда да прочете и ред от събраното по делото, а единственото, от което се интересували, е кога ще бъде осъден и колко години ще получи.

След това, извън залата, той обвини журналистите, че обслужват всяка партия, която е на власт, и заяви, че едва ли ще бъде оправдан, тъй като има силен обществен и политически натиск.

Още по темата
14 фев 2007 16:56
Николов прогнозира, че Цветан Цветанов ще бъде избран за президент и делото "САПАРД" ще е "едно от малките камъчета", на които сегашният министър ще стъпи.

"Някои са готови да газят по трупове, само за да бъдат повишени", каза още Николов.

Защитникът му Менко Менков заяви, че е необходима промяна в Наказателнопроцесуалния кодекс, за да може не само прокуратурата да дава информация по разследвания.

Марио Николов, съпругата му Мариана и още 7 души са подсъдими за участие в организирана престъпна група, извършила документни измами.

Според обвинението в периода от 2002 до 2005 г. чрез документи с невярно съдържание те внасяли в страната стари машини за месопреработка и пакетиране, които представяли за нови, и така са получили неправомерно 7,5 млн. евро субсидии по САПАРД.

Процесът започна след сигнал на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и е едно от знаковите дела, наблюдавани от Европейската комисия.

Марио Николов вече има присъда от 10 години затвор по другото дело – за "изпирането" на източените 7,5 млн. евро. По този процес бе подсъдим и бизнесменът и президентски спонсор Людмил Стойков, но той бе оправдан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
Ние сме една раздрънкана държава, общество и медии. Мутри и крадци са тема 1 дни на ред. То бива, бива, ама... Аман бе! На кой му пука за Галев и този, Николов. Техните партньори си ги осъдиха отдавна, този скимти по медиите.
70
1
 
4
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Га яди кифтета не рива...:)))
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А АКО ТЕ ОПРАВДАЯТ НА ПРОЦЕСа ,тогава кой ще спечели изборите ?
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И БЕЗ ПРОЦЕСА МАРИО НИКОЛОВ ,ЦВЕТАНОВ ВИНАГИ ЩЕ ИМА ВИСОК РЕЙТИНГ ,ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК ВИНАГИ ИМА ЕДНА ПРЕДНИНА ПРЕД МОШЕННИЦИТЕ ,САМО ГЕРБ !
67
1
 
3
 
! Отговори
bg. преди 13 години
вярно е че си селянин но защо го демонстрирсш
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мрънкай, ***, ще ти разпорят дупата в затвора, стягай се!
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кога оправляваха неговите хора бе важен господин с тежка крачка. Сега скимти и моли за милост. Натиск било имало. Не натсик, а разстрел се радвай че няма. *** крадлив.
64
7
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Какво общо има делото на един крадец с политическите разстройства на физкултурата в България?И двамата сте еднакво *** и ти Марко и ония за когото говориш Цанко.
63
1
 
8
 
! Отговори
шоп преди 13 години
Тоя *** нискоинтелигентен ***-бушон да го върнат в дупката, от която е изпълзял!
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ТИ ТАКА ЩЕ КАЖЕШ ,А ГА ЛАПАШЕ МЪЛЧЕШЕ ,КАТО ОТИДИТЕ НА СЪД ТОГАВА ЦЕЛИЯ СВЯТ ВИ Е КРИВ
61
1
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Mario ti si nevinen no hodi go obiasniavai na pensionerite deto kradat ot kofite za bukluk !!!
60
3
 
3
 
! Отговори
До Мей дей преди 13 години
Я виж кръга " Капитал" не е ли от създателите на ГЕРБ.Чукни на гугълчето "Глобална България" и се просвети кой е червен и кой е пембян.После пак разсъждавай на темата
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брей колко рев срещу човека-голяма работа като е свил някое и друго евро от ЕС.Ние и без това до сега само плащаме членски внос-за тия които не знаят 500 милиона евро годишно, а усвояваме 2-3 % от парите които ни се полагат.В другите държави какво си мислите ,че правят -крадът та пушек се вдига.Скоро трябваше френските фермери да връщат над 500 милиона "неправилно "усвоени
58
2
 
12
 
! Отговори
Бг преди 13 години
Тоя ми скъса сърцето! Да то утрепят да не се мъчи!
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** мръсни,освен да крадат за нищо не стават,разграбиха държавата,но за да управляваш и акъл се иска,не само да си престъпник..
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че са и нагли престъпници гнусни,грябва да ги разстрелят за такива престъпления..
55
5
 
3
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Иво Прокопиев и Филип Харманджиев изкупуват дяловете на Verlagsgruppe Handelsblatt и стават 100% собственици на "Икономедиа" АД. От къде идва г-н Прокопиев? Случайно ли е, че целия сайт днес.бг е в червено? Случайно ли е, че тук е пълно с платени защитници на БСП? Не знам.... по минусите ще разберем ;)
54
2
 
18
 
! Отговори
кифон преди 13 години
Как се става милионер за толкова кратко. Аз работя като роб толкова години и неможах да забогатея а тия за 2-3 години хоп богаташи.Нека бат Бойко ги пораздруса малко.
53
3
 
15
 
! Отговори
Dan до .neutralen. преди 13 години
С какво е неудобен Марио Николов на ОЛАФ????? И все пак тези машини си имат история серийни номера и т.н. и т.н. , ти какво очакваш на честна дума ли да го признаят за невинен, не ,че така нареченият съд не го е правил,ама сега виждат,че няма мърдане и почват да обвиняват всички и всичко, само и само да отклонят вниманието от същината-кражбата!А и този номер със старите машини не го е измислил той все пак, това е номер от Татово време,БСП са царе на кражбите "по-легален" начин!
52
3
 
6
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
за тези свои познати ли говориш, лакейче?добавен от: работник преди 57 минути 1 4 Отговори По стечение на обстоятелствата познавам Марио Николов лично (бях му подчинен) и по-неприятен човек не познавам! Гнусно същество, свикнало всеки да му се кланя и си мисли, че може да купи всичко! Негова е бившата Родопа -София, Птицекланицата в Чубра, месокомбинати, складове и какво ли още не! Надявам се да лежи поне 15 години, защото напълно си го заслужава!