900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.

Пускали децата си на ясла и си стояли вкъщи
12 юли 2010 09:26,
192
900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.
Снимка: БГНЕС

900 майки в цялата страна са получавали неправомерно по 240 лева месечно за отглеждане на дете между 1- и 2-годишна възраст, а в същото време са записали детето си в ясли.

Това каза пред БНР Вяра Петрова от ГЕРБ, член на парламентарната социална комисия.

Още по темата

Според нея майките трябва да върнат неправомерно получените пари, но с по-ниска наказателна лихва не от 20 процента, а като при данъчните задължения – от 10 на сто.

Проблемът с майките и връщането на неправомерно получените суми ще се дискутира от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Българките предпочитат *** от Дания-факт! За това също ли са виновни ***? Ай сиктир!
184
2
 
0
 
! Отговори
Тигър преди 13 години
Общото, бащице, е, че тези жени са КРАДЯЛИ местата на деца, които НАИСТИНА са имали НУЖДА от тях, и дори им е било ПЛАТЕНО за ТОВА. Трябва да си ***, за да не схващаш.
183
2
 
1
 
! Отговори
======== преди 13 години
Taka, taka e . Nikoi ne izpylnqva zakonite . Posle koi sa vinovni ? Politicite ? Ne, naroda . Kato sme kradlivi i gledame da mineme na dalavera shte byde eto taka .
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те ще ги върнат парите няма къде да ходят.Не е въпроса в това .Всичко трябва да е свързано и автоматично да се правят справки м-у институциите и не само за това. И за в бъдеще да се избягват такива нарушения. А че закона е скапан е съвсем друга тема. А големите капацитети които викат крадци да си поогледат компютрите дали са си платили мп3-те филмите и софтуера на колко се осигуряват и колко взимат и тогава да дават мнение по въпроса.
181
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има обюо с това, че никой няма право да краде пари, а това се прави непрекъснато, мили майки! Дано децата ви да не се метнат на вас, че пропищя държавата от крадци на едро и дребно. Ама тези, крадците на дребно като вас са още по-жалки!
180
3
 
4
 
! Отговори
Баща преди 13 години
И какво общо има ходи ли на градина детето с това дали майката получава "голямата" помощ от 240лв. Жена ми се върна на работа още след 1-та.Добре че детето ми има баба и дядо да го гледат до почти 2 години. След като започна да ходи на градина един месец адаптация по 2-3 часа и после през седмица с температури хреми и кашлици и така почти една година.Чудя се дали няма да останеш без работа след първия месец ако няма кой да ти гледа детето.Държавата да плаща болнични или помощи кое е по-добре.
179
3
 
5
 
! Отговори
КРАДЛИ!!!! преди 13 години
КРАДЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!
178
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за ромите които не сключват брак.. и получават пари .тях нямали да ги потърсите уили и те вече са с имунитет.
177
3
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Разбира се, че не е вярно това, че го пише в интернет. Все пак Вие бяхте там когато Чърчил произнесе тези слова. Извинявам се! Хаха.Чете поста. Писах - ".както и моята." относно майка ми. Хаха.Чл.313 съм го чел много преди Вас сигурно. Хаха. Но Вие наистина сте от ГЕРБ. Хаха. Сега съм сигурен. Затова беше поста с шмайзера и партизанина. Хаха. Все се питах откъде този извор на мъдрост и сега разбрах. Та това сте Вие, които Той озари с мъдроста си. Хайде че дотегнахме на хората и Вие на мен. Чао.
176
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че го пише в интернет, не означава, че е вярно. Пример: вашите писания дотук. Но да не се отплесваме от темата. Нито да обсъждаме кой на кого плаща осигуровките, защото вероятно ще се окаже, че плащам не само на моята, но и на вашата майка, да ви е жива и здрава. Наясно ли сте с чл. 313 от НК ? Ако не, прочетете го и ако имате още желание, пишете
175
2
 
5
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Аз не съм съгласен с вас, но бих дал живота си, за да изразявате свободно своето мнение ВОЛТЕР.Чукнете в интернет и ще разберете.Това,че съм християнин не ми дава право да съдя другите,за разлика от Вас-предполагам и Вашата майка е крадла, зощото взима от моите осигуровки,както и моята. Хаха. А държавата определя правилата. Ако механизма беше записваш дете,Общината уведомява НОИ и спират обезщетението проблем нямаше да има. Това е! Просто и лесно! Защо обаче да е лесно,като може да е трудно.
174
5
 
2
 
! Отговори
До Малее 177 преди 13 години
Моля не цитирайте погрешно. Въпросната мисъл не е на Волтер, а на Уинстън Чърчил. Това, че сте християнин, оправдава ли положителното ви отношение към измамата и кражбата ? Или напротив. И защо търсите вината в държавата и общините и по стар български обичай прехвърляте отговорността другиму ? Хайде да назоваваме нещата с истинските им имена ... неправомерното ползване на пари от публични фондове си е жива кражба ... независимо как благовидно ще го наречете...
173
3
 
9
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 13 години
СЪДЯТ РУСКИ ТИНЕЙДЖЪР ,УБИЛ ЕДНА БАБА И ВЗЕЛ ОТ НЕЯ 20 КОПЕЙКИ . НО, МЛАДИ ЧОВЕЧЕ КАК МОЖА ДА УБИЕТЕ ГОРКАТА СТАРИЦА ЗА 20 КОПЕЙКИ ПИТА САЩИСАНИЯ СЪДИЯ . ЕДНА БАБА 20КОПЕЙКИ , ПЕТ БАБИ РУБЛА , ОТГОВАРЯ МЛАДЕЖА . ТА И СЕГА , ТЕЗИ 900 МАЙКИ С ПО 240 ЛВ. НА МЕСЕЦ ИЛИ 216 000 ЛВ ЗА МЕСЕЦ НЯМА ДА СТИГНАТ , ТРЯБВА 90 000 МАЙКИ ПО 240 И ЕТО ГО БЮДЖЕТА ВЪРЗАН . БРАВО ГОСПОДА ГЕРБЕРИ , ВИЕ МИСЛИТЕ ЗА ... КАКВО ?
172
3
 
5
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Разбира се,че не ме интересува Вашето мнение като съдържание.Както е казал Волтер "Не съм съгласен с Вашето мнение, но ще направя всичко възможно да го изкажете." Моето мнение се изчерпва с това всеки да може да изкаже неговото.Аз няма да наричам майките крадци и мошеници,най-малкото защото съм християнини и защото смятам,че не може с нарицателни категории да се определя вина.Ако общините бяха подавали данните в НОИ и спираха парите този проблем нямаше да го има,а правилата ги опеделя държавата.
171
4
 
2
 
! Отговори
До Малее 140 преди 13 години
защитници на такова явно мошеничество във ваше лице.
170
5
 
1
 
! Отговори
До Малее 140 преди 13 години
Жалко, че не ви интересува друго мнение. Но това само показва, че сравнението (защо го възприемате като обида не ми е ясно), което съм направил спрямо ваша милост е напълно адекватно - точно въпросните хора с шмайзерите не са се интересували от мнението на другите. Та на въпроса - когато липсват аргументи и тезата е незащитима, както във вашия случай, започват да се вадят доводи от типа "А вие защо биете ***?" И е жалко, че в един от малкото случаи, когато държавата си върши работата, намира
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След дъжд качулка това са нашите закони.За кокошка няма прошка,за МИЛОНИ НЯМА ЗАКОНИ
168
3
 
6
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Да,имам проблем и той е че влезах в дискусия с човек,който използва израз като".шмайзер от партизански паметник .". Глупави мисли хрумват на всеки, но умният не ги казва. Аз казах своето мнение и не ме интересува Вашето. Обидите ви на шмайзери и партизани говорят за качествения Ви потенциал.Сега определени хора говорят в 1 лице, единствено число. Да позная ли кои са и Вие от тях ли сте? Винаги ще съм зад БГ-майките, защото държавата не си е свърщшила работата. Приятен ден и всичко най-добро.
167
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Законите се измислят от хората в парламента.Тези хора са избрани от нас НАРОДА.Това,че са измислили закон не означава ,че този закон е идеален седейки в парламента или извън него.Защо не потърсим нашите пари ,които отиват именно там,как са изхарчени и какво са направили за обществото?Това е проблема ,а не майките.Защо тези хора не са направили и създали условия това да не се случва.Слагате всички майки по общ знаменател и се търси само тяхната вина ....
166
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne ciganiziraite saita!!! Пиши на кирилица!