Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище

Програмата обхваща 345-има ученици от Факултета до 6 училища
20 сеп 2010 13:45, Красимир Ангелов
248
Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище
Снимка: Булфото

Столичната община може да финансира със 114 хиляди лева превоза на ромски деца до шест училища в София, реши общинската комисия по образование.

Предложението на заместник-кмета по образованието Христо Ангеличин предстои да бъде гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет.

Сумата е за цялата учебна година, като общинското дружество "Столичен автотранспорт" ще превозва 345-има ученици от кв. "Факултета" до шест училища извън квартала.

Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.

Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко – към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
9
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Няма значение от програмата парите пак са от джоба на данъкоплатеца и балгарските деца не стават с равни права с ***!
33
2
 
5
 
! Отговори
София преди 13 години
Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин--------------------------------------------Абе пак платените драскачи ли се събрахте?Тая година ще прескочат крадливата фондация!Какво не ви е ясно?
32
6
 
1
 
! Отговори
?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! преди 13 години
А ти какво направи това да не е така ???
31
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
А коя е тази не-*** партия?
30
1
 
17
 
! Отговори
гф преди 13 години
Къде да звънна, че и аз искам да се десегрегирам и да ме возят до даскало ?
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ФАНДЪКОВА - ОСТАВКА!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е лошо.Лошото е, че при това правят крадлива схема.114 000 лева са луди пари. Поне двойно са надписали!Преди време моето чадо с едно съседско ходеха с такси на училище. Бяхме се разбрали с един таксиджия и той ги возеше за 5 лева на ден. И той доволен - и ние.
27
3
 
3
 
! Отговори
pron преди 13 години
Прав/а си но ако не направим нещо дори толкова тъпо като това как тези деца като пораснат да мислят поне малко като нас ... а ние по принцип сме си *** народ то се вижда как живеем ... трябва да се започне от някъде ... само от умуване как/кога/защо не става !!!
26
0
 
39
 
! Отговори
Kontra - Ataka преди 13 години
Една 11-15 годишна ***, която вместо да учи роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНООсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-СметОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския резултативен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв., дохода е 188 лв.,след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъциНАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб е *** партия да знаете
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да му се не види и *** държава българино запътвай се към терминал 1
23
3
 
17
 
! Отговори
Българин и Софиянец преди 13 години
Ангеличин,Фандъкова, да .. ... ......а! Следващият път няма да гласувам за вас!
22
4
 
13
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
Еми кво да кажем, гласувайте пак за другарката и мутрата, гласувайте, да ви е.а тъпите овце... Ако всеки отделяше по един час на ден за мислене, вместо за *** сериали и реалитита, може би щяхме да сме бяла държава, ама мечтиии...
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"С лимузини ли ще ги возят?????????? 114 хиляди за 340 ***?" - спокойно бе, от тия 300 три ако отидат на училище пак добре, само автобуса ще си щъка празен напред на зад. Идеята е да се даде на някоя транспортна фирма от "наще" "хлаб" па че няма да се качи ни един *** е ясно.
20
5
 
6
 
! Отговори
София преди 13 години
Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин-------------------------------------Четете преди да коментирате.От общината тази година са решили да прескочат крадливата фондация,това лошо ли е?
19
0
 
30
 
! Отговори
sis преди 13 години
На следващото преброяване аз се пиша ром. Искам и аз социалните им придобивки. Искам да не плащам данъци, ток, вода и ако си пращам децата на училище, държавата да им поема транспорта и да ми дава пари, че съм ги пратил.Ей някой са постигнали комунизма в тая държава, ама за жалост не сме ние. Абе всички взели да мислят ***, а какъв дял имат те в брутния вътрешен продукт? Нямали жилища, нямали работа. Абе на мене кой ми е търсил работа или купил жилище. До кога ще си ги отглеждаме?
18
0
 
23
 
! Отговори
Бесен преди 13 години
Браво! А сега някой да ме разубеди и че *** от блок 20 в Ямбол няма да бъдат настанени максимално бързо някъде. И после да се бием в гърдите пред Европа, че ги "интегрираме". А нашите деца кучета ги яли...... Ще си пребоядисам моето и ще ги прекръстя на Касандра!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА Е ЕТНИЧЕСКА ДИСКРИМИНАЦИЯ!ФАНДЪКОВА ВЪН!!!!!!
16
2
 
27
 
! Отговори
123 преди 13 години
Това не е ли дискриминация да се вадят пари само за определен етнос?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С лимузини ли ще ги возят?????????? 114 хиляди за 340 ***?