КАТ: Вдигаме глобите – няма да сме рай за нарушителите

Двойно ще скочат санкциите за превишена скорост
30 сеп 2010 07:37,
296
КАТ: Вдигаме глобите – няма да сме рай за нарушителите
Снимка: Булфото

Глобите в България са едни от най-ниските в Европа. Добре е да бъдат вдигнати, за да не стане България дестинация за шофьори, които идват тук, за да вършат нарушения, каза Алекси Стратиев, зам.-шеф на Охранителна полиция, пише Труд.

За превишена скорост глобите ще скочат двойно, предвижда готов проект за промени в Закона за движение по пътищата. За превишение до 10 км/ч над разрешените санкцията от 10 лв. ще стане 20 лв. За превишение над 50 км/ч вместо досегашните 250 лв. нарушителите ще плащат 450 лв. плюс 50 лв. за всеки 5 км/ч отгоре.

Например, ако се мине покрай знак за ограничение 40 км/ч със 100 км/ч, санкцията ще е 550 лв. Сумата, която се плаща за същото нарушение в Гърция и Румъния, е трикратно по-висока.

“От година и половина в ЕС е подготвен проект на директива. Един от проблемите в нея е по кое законодателство да се санкционират нарушителите. Например колко трябва да плати румънски гражданин, заснет от радар в България и получил съобщение в родината си”, поясни Стратиев.

Катаджии от цяла България пристигат в София. В петък от 16 до 18 ч по столичните улиците ще излязат едновременно 27 патрула вместо обичайните 12. Пътните ченгета, освен да глобяват, ще имат за задача да отпушват кръстовищата. Два екипа ще бъдат пратени при тапата край село Драгичево.

Спецакцията е част от състезанието “Пътен полицай на 2010 година”. То ще приключи в събота след надпревара с патрулки и мотори на столичния площад “Александър Батенберг”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
6
 
! Отговори
uwolnenie преди 13 години
уволнение за всички служби на кат и полиция поголовно .Тези *** не знаят какво работят .Тези *** от тези глоби нарушителите няма да платят и стотинка както е досега практиката а само ще напълнят джобовете на тъпанарите по кат и полиция
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...за да не стане България дестинация за шофьори, които идват тук, за да вършат нарушения, каза Алекси Стратиев..."Е толкова тъпо изказване и от ченге рядко се чува!
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е лошо , но къде са ни пътищата??? Питам си по принцип, а магситралите?? Тръгваш от Варна за София и спазвааш абсолютно всички пътни значи и какво се получава >??? Многооо бавен преход. Направете магистралите , оправете ни пътищата не всяка година хората да правят предници и да си купуват гуми. Тогава имате пълното право да вдигнете глобите.
213
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
пътищата са много зле - вярно е , но за тях не отговаря кат , а мррб и общините , пътните знаци,маркировка и всички други пътни съоръжения също , кат следи само дали се спазват и съответно глобяват нарушителите /по един или друг начин всеки си плаща като е нарушил / спазвайте здвп и няма да имате проблеми с кат , няма да има всеки ден по 2-3 жертви на пътя ,все пак живота е един
212
0
 
5
 
! Отговори
horus преди 13 години
КАТ за пореден път показаха че са ***. Вдигали глобите и с колко !?! Ако на това те му викат драстично, винаги съм твърдял че ченгетата си нямат и понятие от математика ! И какво - ще вземе на някоя мутра 500 лв - ХА - ХА !!!! Не глоби - има едно решение - ЗАТВОР !!!
211
1
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
NE VDIGAITE GLOBITE, AMI OPRAVETE PATI6TATA. V4ERA SI ISKRIVIH, PREDNA LQVA JANTA,V EDNA MNOGO KRASIVA DUPKA. SAMO 4E 6TE TRQBVA DA SE OPLA4A, NA ARMENSKIQT POP. AKO IMAHME NORMALNI PATI6TA, NQMA6E TOLKOVA MNOGO NAROD DA SE IZBIQT, PO ULI4KITE NA MUTRESTANIQ. Q OTIDETE V GERMANIQ DA IM VIDITE PATI6ATAT.I NAPRAVETE EDNA RAVNOSMETKA, ZA6TO TAM NQMA TOLKOVA UBITI OT KATASTROFI. A VSI4KI KARAT S VISOKI SKOROSTI.
210
1
 
6
 
! Отговори
Борисов преди 13 години
За този Стратиев няма ли реформи..(нямя ли кой да го смени..),че се чуди по цял ден какви глоби да измисли.Защо не реформира свойте подкупни дрипльовци ,че сме за смях пред цяла Европа!Да вземе да повиси малко по опашките в Кат и ли да го порекетират палкаджийте му.Да вземе да отиде в селското стопанство да види как се печелят доходи,а не да тормазят и без това изстрадалия бългорски народ .Може би е най-добре да го сложат на някой билборд ,какъвто е симпатичен няма да има никакви ПТП-та.
209
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tая наща държава и след 50 години няма да се оправи докато невлязат умни и можещи хора в управлението който найстина искат да променят нещо в полза на общото благо а не в полза на опредилени кръгове хора както в момента правят сегашните управляващи.Един умен човек няма да гледа кое как е в другите страни а ще гледа своята страна и народ да са добре и ако може да станат дори и по добри от другите страни.Просто 20 години ни управляват тапунгери с празни тикви.
208
0
 
6
 
! Отговори
Нико преди 13 години
60-ка наслагана на всяко кръстовище, но даже и където някой направил кръчма покрай пътя - вместо да задължат кръчмаря да направи подлез или пасарелка отгоре за клиентите си, ние ще мислим за самоубийците дето тичат през пътя.Пример - Макдоналдс при с. Студена, на "магистрала" Струма, в насрещното в аварийната лента постоянно има "аварирали" автомобили и тирове. И стават катастрофи заради шофьорите им дето скачат през мантинелата за един сандвич.Сега и там една 60ка да сложат, пък после глоби..
207
1
 
1
 
! Отговори
1492 преди 13 години
Свириш ли им
206
0
 
6
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Какъв бюджет бе, дане би сегашните глоби да отиват в бюджета - при 50 лв глоба те спират за да ти приберат десет и да те пуснат, за по-голяма глоба повече ще ти искат.Тук е страната, където оставят знаците с ограничението за скорост да обрастнат с храсти, за да не се виждат, а в следващият храсталак си крият патрулката. Спират колите за скорост насред завоя на баир, от скоростната лента при положение, че пясъка по платното не е чистен от година, а самата патрулка заема половината оставащо платн
205
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами не го приемай като начин за пълнене на бюджета, а като възможност да се възпита малко тоя народ. Все пак сме на първите места по изгинали на година по пътищата. Това трябва да се спре!
204
1
 
9
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
ПЪТИЩАТА НИ СА КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ , А КЪДЕТО ЩО ГОДЕ СТАВАТ СА СЛОЖИЛИ ОГРАНИЧЕНИЕ 60КМ. , И КАМЕРИТЕ СА ТАМ .ДА ПИТАМ КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ГЛОБИТЕ?? ТЕЗИ МИХЛЮЗИ -ПОЛИТИЦИТЕ ,ДА СЕ ХВАЩАТ ДА РАБОТЯТ ,ЧЕ ЧУСТВУВАМ - НАРОДА НЕ ИЗДЪРЖА ВЕЧЕ И ЩЕ ВЗЕМЕ СОПИТЕ
203
1
 
1
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Даскале,и как ги оправяш?Забелязвам хомосексуални наклонности у теб...Важното е, че от агресията ти личи, колко често някой теб оправя...
202
0
 
3
 
! Отговори
Келеш преди 13 години
Добре де извинявайте за изказването ми. Бачкам и си плащам осигуровките, но просто беснея как се опитват по всевъзможен начин и кво ли не измислят да пълнят бюджета.
201
3
 
1
 
! Отговори
Daskala преди 13 години
Ti li shte me uchish be keleme-takiva *** kato teb znaesh li kolko burzo gi opravqm
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми ще му го е*еш, ама после ще искаш и пътища и образование и здравеопазване...
199
1
 
2
 
! Отговори
Келеш преди 13 години
Да му *** майката на бюджета.
198
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие какви сте бре! Не разбрахте ли,че никой не се интересува за безопасността ви, а от парите ви:) Ако се интересуваха за вашата безопасност нямаше да са ви такива пътищата най-малко:))))))))))) Пари трябват на бюджета, пари:)))) Пък и катаджийте ще си дигнат доходите така и няма да роптаят:))))))))
197
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм твърдо "ЗА"! Така хем ще се повишат постъпленията в бюджета, хем тоя обезумял народ ще се научи малко на възпитание, култура и спазване на законите.