Да надвиеш системата

Адвокатката, осъдила касата да плати лечение в Германия
Обновена: 6 окт 2010 19:16 | 6 окт 2010 19:07, Екип на Dnes.bg
98

 

Преди 3 години съпругът на Мила Коновска – Георги Елчинов, получава диагноза тумор в окото. Единственото лечение, което му предлагат в България, е да му извадят окото. В Германия окото му може да бъде излекувано, но българската здравна каса отказва да разреши лечение в чужбина.

Мила Коновска, която е адвокат, започва съдебна битка с касата. Във вторник я спечели – европейският съд в Люксембург се произнесе, че съдът в България трябва да задължи касата да възстанови сумата за лечението на Елчинов, която е 25 000 евро. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
Ами- да проверят раходите на НЗОК за...тел разговори Твърдя ,че са МНОГО ЗНАЧИМИ
84
1
 
0
 
! Отговори
lsumhud преди 13 години
q2sGJm <a href="utmoqmnnrzsg/">utmoqmnnrzsg</a>, [url=tokxcacbuaam/]tokxcacbuaam[/url], [link=hunlentjhlmi/]hunlentjhlmi[/link], khtwvacphafc/
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сърбят ме задните части, искам касата да ми платиу лекуване в сАЩ
82
2
 
3
 
! Отговори
Благоевградчанин преди 13 години
Не се заблуждавайте! Жената въобще не е случайна и не е обикновен гражданин на Благоевград. Ние да му мислим!
81
1
 
0
 
! Отговори
ati преди 13 години
do teya az ti pi6a ot krasivata holandiya tuka sim ot 8 godini i az znaya mnogo pove6e za kakvo stava vipros
80
2
 
8
 
! Отговори
sssss преди 13 години
Тя е осъдила здравната каса ,а аз искам да съдя днес.бг щото против волята ми ме карат да гледам скапания им спам...............
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политиците така направиха нещата, че трябва да се разждаме адвокати.
78
2
 
10
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Браво! Всички трябва да се научим да си търсим правата, иначе вечно ще ни правят на маймуни! Браво на жената, че не се е предала в такъв ужасен момент..
77
1
 
1
 
! Отговори
John117 преди 13 години
до 81: Принципно исках да изложа нещата малко по-подробно, относно това какво не намирам за неуместно и проблемно, точно в този случай, но предвид ограниченото поле за писане, време за същото и нерви, да се разправям, се опитах да сместя лайт-мотива, като доста от нещата се надявах да се разберат "измежду редовете". И не, разбира се че не предлагам, или очаквам юристите да работят "без пари". И не, не съм виждал адвокат, който да работи про-боно, а напоследък се налага да се занимавам с такива.
76
2
 
7
 
! Отговори
адвокат преди 13 години
до John117: адвокатката е съпруга на човека, за чието око става въпроси. защо е тази ирония? и как смятате че пред европейския съд върви "адвокатски лобизъм"?що за глупости?!?!? а и много колеги защитават про боно без пукната пара подобни хора. макар, че и адвокатите трябва да си плащат сметките като всички останали. адвокатите да работят без да им се плаща... като купувате сирене не се пазарите, нали? и ние, адвокатите го купуваме с пари. завършете право и тогава недейте си наема адвокат!
75
8
 
4
 
! Отговори
John117 преди 13 години
Браво, на адвокатите-герои. Браво, и честито на лобистите-адвокати-герои. Обикновените граждани не могат да си позволят услугите на подобни адвокати-герои. Всички обикновени граждани, ще обикалят като чергари да просят, трупат унижение, и смешни "активи" по кафета, магазинчета, пазарчета, чрез брошури и анамнези в кутийка от консерва (образно казано), когато имат подобен проблем. А на другите - все някой ще им длъжен - държавата, касата, ходжата, равина, Господ, комшията, и кой ли не....
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох, този човек е имал късмет, ама колко хиляди хора така си и умират без да получат лечението от което имат нужда. Или пък остават инвалиди, защото видиш ли на, в България единственото лечение е да му извадят окото, да му отрежат крака и т.н. А, да кажем в Зап. Европа лечение има, ама му отказват да му съдействат!
73
1
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
А давате ли си сметка,че цялата здравна система е на принципа-"Ако мине или ако се размине".Правят каквото си искат,а пострадали са десетки хиляди.За съжаление нашето право не е прецедентно и тази жена ще си остане като бяла лястовичка.
72
1
 
4
 
! Отговори
Олее преди 13 години
хаха - добре че орлите нямат нищо общо с тебе!
71
4
 
0
 
! Отговори
мдааа преди 13 години
"орлите не говорят с прасетата"
70
2
 
12
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Айде бе ! Ама сериозно ли са сираци?? Брей да му се невиди ... тцтцт -тюх какви сираци! Аз да питам тогава тия сираци лекари как си купуват апартаменти по 1200 ерво квадрата в СтЗ - има цели блокове изкупени само от лекари! Да питам какви са тия сираци дето хем са на държавна ясла, хем частна практика, хем и дистрибутори на лекарства! Да питам тия сираци които имат и частни лаборатории, пращат пациенти от държавния на частния си кабинет, приемат опод масата по 1000 лв за операцзия и т.н.
69
6
 
1
 
! Отговори
Аман преди 13 години
Стига вече неподготвени изказвания...Замисли се малко защо страда системата - ИМЕННО защото лекарите и всички, работещи в здравеопазването са сираците на административните правителствени институции! Ако те получаваха средства, за да упражняват професията си, нямаше да страдат пациентите. Не се опитвайте да се "застреляте в крака" обвинявайки винаги само лекарите. Помислете за първопричината. И да, знам, че межу БГ лекари има огромен процент ***, но той ще изчезне, ако другото се оправи.
68
2
 
9
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Ето тази жена или такива като нея трябва да са министър на здравеопазването!!! А не разни Наневци, Анни-Марийки и тем подобни недоразумения! Защото гарван - гарвану око не вади! Не може да сложат лекар за министър на здравеопазването и той да прави справедлива реформа, защото така или иначе ще засегне интересите на лекарите!
67
2
 
11
 
! Отговори
zver4etooo преди 13 години
Евала!!! Така се прави, жената не се е предала, твърда е и не е седнала да рони сълзи, опълчила се е на една структура със съмнителна дейност в държава с голям процент сива икономика. Трябва да си смел и твърд! Евала още веднъж!
66
2
 
15
 
! Отговори
ПОСЛУШАЙТЕ СЪВЕТА НА преди 13 години
Съвета е правилен - "НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАЧКАТ".