Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
2
 
! Отговори
петрова преди 13 години
всички се обогатиха добре през последните 20 години ,за сметка на народа ,но и ние имаме вина ,защото търпим всичкити им издевателства
229
4
 
16
 
! Отговори
свободен преди 13 години
Тройната коалиция какво направи:1.заменки откоито държавата обедня с над 6 милиарда лв.2.Продажба на БТК на безценица с разлика 2-3 милиярда лв.3.Продажба на ЕРП в ущърб на държавата.4.Предумишлен фалит на КРЕМИКОВЦИ.5.Заплащане на гигантски комисионни за ЦАНКОВ КАМЪК и АЕЦ БЕЛЕНЕ.6.Корупция при усвояване на еврофондове7.Продажба на ПЛОВДИВСКИ панаир корупционно и т.н.Къде бяха СИНДИКАТИТЕ,тия комунистически ***.Нагушиха ги с вашите пари.Нищо добро не очаквайте от тях,демагози.
228
6
 
2
 
! Отговори
петрова преди 13 години
това ,което прави дянков ,ощетява много хора.този човек не е нормален ,след като нагнетява такова напрежение у хората.има нещо садистично в поведението му .
227
0
 
1
 
! Отговори
деко преди 13 години
Явно Дянков найстина иска да си ходе в Световната банка, напълно съм съгласен с ном- 220, 221, 222, 223 224- ако и това се въведе, да забравят за моят глас/не ми остана ГЛАСССССССС/
226
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо тройната коалиция не направиха реформи в здравеопазването и пенсионна реформа,когато имаше пари.Защо не направиха заводи в които да работят хората,защо не направиха нищо за *** и още много защо.А само бетонираха планината и черноморието праха пари.Не реформираха съд.система.А тя е нагла,манипулирана,щадят престъпниците,а позволяват хората да живеят в страх и неверие.
225
1
 
5
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Якудза, ти нормален ли си? Дянков през няколко часа и си сменя мнението и напук на всички протаква работата. А понеже не си наясно кой е Дянков, това е човекът на Световната Банка за Грузия, който е затрил културата им. Затворил е сума ти театри и опери. А колкото до трите правителства, те всички досега се оправдават с предишните, а тези вече просто се оливат- пари има, но погледни харчовете накъде скачат и за какви глупости отиват!!!
224
7
 
13
 
! Отговори
YAKUDZATA преди 13 години
Може Тренчев да излезе и прав че Дянков ще изперка,защото на главата му се струпаха проблеми от три правителства назад,аТренчев няма да изперка защото от двадесет години се е затайл под шапката на синдикатите смуче си и от време на време се обадят да ги видим че са живи,те са тези който са яхнали народа ама кой да го разбере.
223
8
 
10
 
! Отговори
бедна преди 13 години
Тоя Дянков никога не е бил наред...и гласчето му още не е мутирало..някакво пуберче.
222
3
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
Ами затова реват всички, защото ги е страх, че вече ще питат: " Откъде е това"За 20 години всички го говореха, а тези го ПОКАЗАХА че е така.И сега следва да ги взевмат от тези наглите с по 600 лв. заплата дето имат палати от или "честните бизнесмени" дето се осигуряват на минимална заплата .. как оцеляват горките незнам ?Знаеш го много добре и не само ти и затова нададохте вой до небето !Само не ми говори глупости моля ...
221
9
 
8
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Дянков отдавна е изперкал, не знам защо само бойко не може да го разбере това. Сигурно ще го усети по най-трудния начин, като си отиде от властта заради него.
220
5
 
3
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
А, "обикновен" - да имаш да вземаш - кои крадени пари досега взе Пърдянков? Да не би "Честния" бизнес изведнъж да почна да плаща осигуровки? Всички, които се осигуряваха на минимална заплата, че и под минимума, и сега са на това дередже, че и в неплатени дни ги пускат. Как собствениците на такива фирми накупиха дузини апартаменти? Защо не ги разследва Пърдянков - защото тава е електората на Герб! Хазната е празна, защото само чуждите фирми плащат осигуровки и данъци! А те не са много!
219
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се притеснявайте толкова.Иде 2012.А после който оцелее ще му мисли.
218
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама тоя някога изобщо бил ли е нормален???????????????????????????????
217
25
 
37
 
! Отговори
Петко преди 13 години
ДЯНКОВ НАРОДА НЕ ТЕ ЩЕ ХОДИ СИ! Който подкрепя мнението ми да сложи +
216
8
 
17
 
! Отговори
психопат преди 13 години
Я да ги видим тези кадърни икономисти къде бяха когато Дянков го нямаше.Къде бяха синдикатите когато се крадеше на поразия.Бяха на общата софра и късаха големите комати.Костов бил такъв,Дянков онакъв,а ти *** продажно какъв си.Много сте добри в обидите,за друго ви не бива.
215
8
 
12
 
! Отговори
ФФ преди 13 години
Дянков, отивай си у вас, докато не си станал за затвора!
214
8
 
24
 
! Отговори
се преди 13 години
Държавата потъва хората обедняват здравеопазването е в трагично положение това е целта на политиците намаляване на населението до 5 000 000 роби без собствени жилища и имоти исцяло зависими от банките за по лесен контрол и следене от Евреите.
213
0
 
1
 
! Отговори
riik преди 13 години
Забравяш Китай.
212
10
 
6
 
! Отговори
Бг преди 13 години
Дянков и Виденов - те това е! Пази ни, Господи, от трети подобен ***!
211
7
 
12
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Червеното *** Тренчев, ***. Много се загрижил за трудещите се, цели 2 г. по-късно да започнело увеличението на стажа. Защо на трудовия стаж, а не на пенсионната възраст - няма аргументи. Просто се докарват пред шепата си *** нискообразовани членове и се правят, че нещо зависи от тях. Може ли някой да ми каже, защо да се вдига стажа, а не - възрастта като навсякъде по света? И с 2 г. по-късно, какво толкова хубаво ще стане - не през 2022, а през 2023 г. (началото) ще бъде 40 и 37 г.