Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
19
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
А ти кое от бившите правителствата подкрепяш ?Кои интелигентни крадци и мафиоти?Тези около язовирите или тези около София ?*** бил селянин бил ...Защото не стана ортак с крадците и показа КЪДЕ СА парите от прословутия 20 годишен преход ...Не ви е кеф нещо така май ... ако имаше нещичко още за крадене ама ей така ИНТЕЛИГЕНТНО..Пък народа да мре...точния отговор се нарича НОМЕНКЛАТУРА ето тя е крала и от време оно и още краде ...
209
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЛЕСНО КАТО ДЕТСКА ИГРА. ВДИГАШ ВЪЗРАСТА. ПРИХОДИ ОТ БЪДЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ МНОГО, А ПЕНСИОНЕРИ-НИКАКВИ! МАНГИЗИ ЗА КРАДЕНЕ ДАЛ ГОСПОД! ТОВА Е ПЕНСИОННАТА "РЕФОРМА"
208
12
 
17
 
! Отговори
9 преди 13 години
Кой народ е зад Дянков?! Че то не останаха хора в държавата ни, любимецът ти Дянков успешно провежда политика си на геноцид, мизерникът му с ***!
207
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е най-свестния министър в това правителство.....изненадващо успешно се бори с кризата, не вдигна ДДС, не взима външни заеми, както правят Гърция, Румъния и др..........
206
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kolko ot vas plashtat 4lenski vnos na tozi na snimkata, 4e mu viarvate ?! ili nomera e da pluem , samo niakoi da vi dade naklon ?! :))
205
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синдикатите са комунистически ***,натъпкаха ги с пари
204
3
 
9
 
! Отговори
ринго преди 13 години
*** синдикатите те са голяма кръглос с дупка в средата от тях няма файда това не са гръцките синдикати щото в тях членуват не гърци ами овчето българско стадо дето само го колят доят стрижат и то търпи .Ясно е че и Бочовия екип ще ни разкатае майките щото вместо умни неща ражда тъпотии.Да вземем акциза за цигарите -събираемост никаква а народа си пуши .Дянков само заради това трябваше да бъде изритан отдавна .Бочо се прави на улав и го търпи а на народа му писна на ***.
203
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятел ами да се върнат *** белким след още 20 год. нещата се оправят що то те /*** / са пълни тикви със семе , а и виждам че ти не си от простолюдието явно си умен,...
202
10
 
14
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Дянков има някои умствени проблеми, но те са лечими - лошото е, че не иска доброволно да се лекува.Колокото до това кой управлява - всички знаем, че премиерът-тиква е параван; беше му създаден медиен образ, видя се че поради носталгията по някакво минало което и да е то, царско, пъдарско, Тошово, голяма част от простотията в България ще го подкрепи. Лесно се разигра инсинуацията със спрените еврофондове - и те ти булке правителство от кратуни. Откриват университети под път и над път!
201
4
 
12
 
! Отговори
Геле преди 13 години
Някой да е видял нещо хубаво от синдикат? Или поне да каже за какво служат синдикатите? Трудно, нали? Иначе хубавко звучи- "те ще ни защитят от злите работодатели" Хайде бе бай Тренчев, припари ти и натеб защото хората взеха да се усещат какъв си "синдикалист"
200
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Петко Тц, не е. И го доказва упорито.
199
7
 
15
 
! Отговори
Петко преди 13 години
Време е вече Дянков да подаде оставка ако е мъж! Не те щем ходи си сам ако имаш още чест.
198
9
 
13
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Да ти умра за финансовата стабилност на държавата щом министър на финансите и вице е такова недоразумение като Пърдянков.Колко трябва да си заслепен за да не виждаш че от него нищо,ама хептен нищо не става.Ти го плюеш - той ти вика ,че роса роси.Много е зле завалията.Много.Ама където се намеси природата там медицината е безсилна.
197
8
 
7
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Ами той не е изперкал сега. А доста отдавна. Но момчето има поръчки да изпълнява. Да бъдем толерантни и да му дадем възможност.
196
15
 
8
 
! Отговори
КАТО преди 13 години
КАТО ГЛЕДАМ ПО-ГОРЕ СНИМКАТА ,МИСЛЯ ЧЕ НЕ ДЯНКОВ АМИ ТОЧНО ТРЕНЧЕВ Е ЗА ЛЕЧЕНИЕ.ПРЕДЛАГАМ ДА БЪДЕ ОСВИДЕТЕЛСТВАН И ТОГАВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ НЯКАКВО ЛЕЧЕНИЕ ,ЧЕ ОТ МНОГОТО АЛКОХОЛ ЧОВЕК ИЗКРЕИЗВА.И КОГАТО ГО ДОПУЩАТЕ ДО ПРЕГОВОРИ ДА БЪДЕ ТЕСТВАН ЗА АЛКОХОЛ И АЛКОХАЛНО ОТРАВЯНЕ.МРЪСЕН *** ПИЕШ КРЪВ ОТ НАИ БЕДНИТЕ ХОРА.
195
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Паричната вноска не се дели ,работника плаща всичко!Кога ще го разберете,*** овце?!Никой работодател няма да си намали заплатата,парите ще дойдат от намаление на заплатата на работника или от освобождаването на работници.Стига мислили със задните си части!Но с мин председател-почетен доктор на ***(Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура)какво искаме,само п...и в тая държава.Извинявам се за нецензурни език,но каквата държавата,такъв и езика
194
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toq puk bokuk Trenchev koj mu obrusta vnimanie!
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бизнеса та бизнеса, аре цирк, има десетина господари на парите, всека фирма от средна нагоре е организирана при тех, те назвачават държавата, и тя работи само и единствено в техна полза, чрез слугите дянков парите, цветанов репресията и боко лаладжията, аре къша и далече, преядохте отдавна
192
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е в случая на Дянков му се ПРЕДЛАГАТт пари - чрез увеличение на осигурителната вноска.Той обаче отстоява интересите на бизнеса и иска намаляване на осигурителната вноска, което ще доведе и до намаляване на паричния поток към държавата и нейните институции. И това при положение, че осигурителната вноска се дели 40/60 - работник/работодател.В същото време обаче реве, че пари няма.
191
2
 
15
 
! Отговори
др преди 13 години
Всеки си има мнение, уважавам и твоето, но мен не ме интересува кой е комунист и кой - не! Искам бъдещите ми деца (живот и здраве) да живеят добре и да не мизеруват, пък ако ще и оранжеви да дойдат на власт!!