Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА ЕНИЧЕРЧЕ ДЯНКИ ГО ХАРЕСВАХ ДО СЕГА НО ОТ КАКТО ВЗЕ ДА СИ ЛОБИРА ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ВЕЧЕ ДА СИ ХОДИ!!! В ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС ПЕНСИОННАТА РЕФОРМАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ 2016 НАГОРЕ В НЯКОЙ СТРАНИ ДАЖЕ ОТ 2020 НАГОРЕ А НИЕ КАТО НАЙ БЕДНИ ДА Я ЗАПОЧНЕМ ПЪРВИ ГЕНОЦИДА ИСКА ТОЯP.S МНОГО МОЛЯ СПЕКУЛАНТИ, СЕДЕРУГИ И "ИКОНОМИСТИ", ДА НЕ ДЕМАГОГСТВАТ С ЛЪЖАТА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА! КОЯТО СЕ ИЗПОЛЗВА КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ТОЧАТ ФОНДОВЕТЕ!
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен съм. Къде е изходът според теб, защото всички не можем да емигрираме или да се спасяваме поединично. Какво остава тогава? революция с оръжие в ръка? А тези, които я поведат по-алтруистини ли ще бъдат от сегашните? Аз не мога да намеря отговор на тези въпроси. Къде е истинският проблем?
168
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е на Тренчев трънчето...
167
4
 
9
 
! Отговори
Преториан преди 13 години
Тренчев, защо семейството ти живее във Франция??
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕДЕРУГИ СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ С ТАЗИ ДЕМОГРАФКСА КРИЗА НЯМА КОЙ ДА СЕ ВЪРЖЕ
165
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАГЛО ИКОНОМИСТЧЕ ТЕЗИ КАК ИСКАТЕ ДА ОКРАДЕТЕ ФОНДОВЕТЕ ЧРЕЗ ЛЪЖАТА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА
164
8
 
6
 
! Отговори
майка преди 13 години
Хора криза е. Не пишете коментари, правете деца.Нацията няма как да се оправи без цвят.
163
12
 
13
 
! Отговори
Петър Любов Делчев преди 13 години
Ние започваме най-рано реформата не, защото сме най-бедни, а защото сме най-дърти и най-болни и след 5 год няма да има от къде да дойдат парите и за мизерните пенсийки сега, камо ли по-високи.Дянков не е виновен за по-горните факти, нито Борисов, а ГАДНИТЕ КОМУНИСТИ, КОИТО ПРИБРАХА 20 МЛРД ПЕНСИОНЕН ФОНД И НАШИТЕ БАБИ СЕГА ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ПЕНСИИ НЕ ОТ НЕГО, А ОТ НАШИТЕ ЗАПЛАТИ ! ТО Е ТОЛКОВА ПРОСТО, АМА НАЙ-ЛЕСНО ДЯНКОВ ДА ВИ Е ВИНОВЕН ВСЕ ! ДОГАН И СТАНИШЕВ САМО ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ТОЧАТ !
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TUK VSEKI KATO TOZI SI ISKA STARATA SISTEMA DA SI LAPAT VSI4KI I DA SI VARVI NEISKAT REFORMI 6TOTO 6TE IM SE SPRE KRAN4ETO S MEDECA ,SA6TOTO VAJI ZA LEKARITE ABE ZA VSI4KI TOVA ZATOVA SE NADIGA TAKAV VOI ,DANEBI PRI TROINATA KOALICIA DA BE6E PO DOBRE AMA SLED KATO TE KRADEXA PONE OSTAVAXA I NA TOIA I NA ONIA TA ZATOVA SI TRAEXA TEZI INA4E GI BOLI ZA OBIKNOVENIA 4OVEK ,TOIA DAJE PO EDNO VREME EVRODEPUTATA ISKA6E DA STAVA ,CEL JIVOT E BIL 6EF NA SINDIKATITE I NI6TO NE E NAPRAVIL ZA RABOTNICITE
161
6
 
6
 
! Отговори
dd преди 13 години
Taka е, Дянков лъжи,че няма пари,покрай него и всички други лъжат,а тихомълком си купуват каквото искат и харчат луди пари за развлечения.
160
8
 
9
 
! Отговори
до 160 преди 13 години
Да, в други държави от Европа удължаването ще започне от 2016,НО в демографски план България е най-застарялата страна.2013 си е направо компромис на ръба на разумното.
159
3
 
13
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
До вчера тоя същият синдикалист даваше съвети на Бойко да раздуем бюджетния дефицит за да може всичко да се оправи. Боко го послуша, обаче стана точно обратното. Сега, когато няма инвестиции заради собствената му глупава идея, после бай Тренчо ни убеждаваше, че трябва да направим нещо още по-глупаво, да вдигнем и данъците, защото и без това нямало инвеститори. Егати двуличното *** е тоя ( казвам го без да защитавам Боко).Ето от такива ментараджий държавата е на това положение .
158
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Навремето един висш военен ми каза : " Аз като станах директор - първо синдикалистите разкарах защото се бореха за работниците и си назначих такива дето слушат мен". Синдикатите в България отдавна са подставени послушковци на властта ( СТАРАТА ВЛАСТ ). Така че тоя да не се пъне като магаре на мост сега, а при предишните мълча сякаш устата му е пълна с ***. Аман от парцалените куклички на *** и ДС.
157
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА ЕНИЧЕРЧЕ ДЯНКИ ГО ХАРЕСВАХ ДО СЕГА НО ОТ КАКТО ВЗЕ ДА СИ ЛОБИРА ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ВЕЧЕ ДА СИ ХОДИ!!! В ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС ПЕНСИОННАТА РЕФОРМАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ 2016 НАГОРЕ А НИЕ КАТО НАЙ БЕДНИ ДА Я ЗАПОЧНЕМ ПЪРВИ ГЕНОЦИДА ИСКА ТОЯ
156
2
 
6
 
! Отговори
избягал преди 13 години
има решение - личната карта и терминал 2
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е то и аз искам ама кой ни пита...
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тренчев, ти отдавна си на хапчета и много често забравяш да ги пиеш???
153
1
 
11
 
! Отговори
Владислав преди 13 години
Как ще иска да вдига осигуровките, като системата пенсионната система не работи? На какво основание? Има прости икономически принципи - вдигаш данъците - хората спират да ги плащат, намаляш данъците - хората започват да ги плащат!!! Синдикатите не са компетентни да се занимават с икономика, защото обслужват само определени интереси И това определено не са интересите на работницит
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скивайте сега къв цирк са ви спретнали ченгетата. Ще нажежават до червено и ще ви бият щампи по дупетата пък нека цвърчи. Когато народа полудее окончателно, тогава ще Ви предложат ново ченге. А Вие ще сте толкова изморени и пребити, че ще го прегърнете с надеждата само и само да не са старите. А те...пак тези.
151
0
 
13
 
! Отговори
до хахо преди 13 години
Искам нормална държава,т.е. държава не на мутри и мутреси,които да заграбват труда на народа, без да плащат.Искам всички бизнесмени,вкл президент и мин председател да докажат легитимността на средствата,с които разполагат.Искам бизнес,който работи за производство,не за търговия,искам достойно заплащане на труда,защото тези милиони на тези"бизнесмени"са изкарани(окрадени)от моя труд и от труда на другите като мен.Когато има адекватни заплати ще има и адекватни осигуровки