Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
10
 
! Отговори
таню преди 13 години
От синдикален лидер тоя стана най големия лобист в държаватаПак си прави некви тънки сметкаЖалко че навремето беше от първите десиденти
189
17
 
7
 
! Отговори
ММ преди 13 години
Мутрата Тренчев пак заплашва!?ДЯНКОВ,НЕ ГО СЛУШАЙ,ТОЙ Е НА ИЗЖИВЯВАНЕ!нАРОДА Е ЗАД ВАС!
188
7
 
16
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Не мога да вярвам на Тренчев защото:1) 8 години не му се чъ гласа...докато БСП-то бе на власт с ДПС2) Дърт кадър на комунистите е ...това се знае3) до сега не е организирал нито една акция да защити членовете на профсъюза....4) Освен " не съм съгласен с.." от него друго не се чува...той няма до сега нито една креативна мислъл или действие
187
3
 
19
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 13 години
ЛЕСНО КАТО ДЕТСКА ИГРА. ВДИГАШ ВЪЗРАСТА. ПРИХОДИ ОТ БЪДЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ МНОГО, А ПЕНСИОНЕРИ-НИКАКВИ! МАНГИЗИ ЗА КРАДЕНЕ ДАЛ ГОСПОД! ТОВА Е ПЕНСИОННАТА "РЕФОРМА"
186
4
 
20
 
! Отговори
_+ преди 13 години
Истинските мъже трябва да имат доблестта да признаят грешката си! Бойко, смени го най-накрая Дянков!!!!!!!
185
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обаче изпапка фискалния резерв и сега се е вгледал в резерва на здравната каса.Като изхарчи и него ще видиш колко е "свестен", но си мисля ,че ще е вече късно!
184
11
 
17
 
! Отговори
др преди 13 години
Да ти кажа, аз повече вярвам на Тренчев, отколкото на лъжливия ни министър.
183
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а с какво ще ги гледаме тези деца, майче? Ще разчитеме на помощи като братята роми ли?
182
7
 
12
 
! Отговори
norm преди 13 години
Гласувал ли е някой за профсъюз,членовете на който са един файтон,че да си предава лидерът им такава важност.
181
8
 
19
 
! Отговори
213 преди 13 години
Дянков отдавна е изперкал, но хич не ми дреме за него! Лошото е, че някой *** го пусна съвсем да ни "дооправи" държавата!
180
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този Тренчев почна много да ме дразни
179
4
 
19
 
! Отговори
бс преди 13 години
ами той такав си беше ощте от самото начало само изперкан.
178
25
 
14
 
! Отговори
Симо преди 13 години
Дянков е най-свестния министър в това правителствоизненадващо успешно се бори с кризата, не вдигна ДДС, не взима външни заеми, както правят Гърция, Румъния и др.колкото и да го плюете сега, след време ще бъде оценен високо
177
5
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 13 години
До Владислав:Абе момче на теб икономиката да не ти я разиснявал Мартинчо Димитров? Съжденията ти клонят към химерата,че ако НЯМА данъци всички ще ги ПЛАЩАТ,Я по -сериозно!Ако си от кандидат емигрантите ще стигнеш до пиколо.
176
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А как да раждаме деца,за да се мъчат като нас,да не знаят ще има ли с какво да живеят?Демографска криза не се бори с увеличаване данъците ,как да родя още едно дете,като парите за него ми ги изяжда държавата?Но тия отгоре искат да оглозгат докрай българския народ,защо не вкарат парите да работят,ето нашите пари през ЧЕЗ отиват за чешките пенсионери,но те продадоха всичко и сега им остава само да изцеждат оизтънелия и без това джоб на народа
175
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя *** Български капитализъм си излезе чиста кражба и демагогия. Всички управници взети заедно са една помийна сбирщина.
174
7
 
17
 
! Отговори
Хер Капитен преди 13 години
В нашата най нова история не сме имали по слабо правителство и толкова некомпетентен министър председател!!Няма спор,че всеки вкл. и Борисов имат огромно желание да сложат ред,но първо няма предпоставки,второ няма визия как да стане това и трето зависим е от миналото си!България си отива бавно,явно е дошло време една от най старите държави в Европа да се заличи!Жалко,че сме съвременници на този процес,който доказва,че ние сме сбърканите!Не може пожарникар и полицаи да оправят държавата хорица!!
173
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО ЩЕ И 6 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ДА СА ВСЕКИ ОТ ТЯХ Е ВНЕСЪЛ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ЩЕ ВЗЕМЕ АКО ЩЕ И НА 50 ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ТАКА ЧЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ????
172
2
 
12
 
! Отговори
Владислав преди 13 години
Всъщност, това ми прилича на голям цирк...то е ясно че ако се вдигнат осигуровките - кофти - обаче трябва да вземат пари от редовните платци... и какво правят - единия иска 1,5 % - другия иска 3 % - карат се по телевизията и накрая се споразумяват на около 2 % и всеки си е защитил позицията а пък бизнеса и служителите си остават само с безплатния цирк по медиите....Не благодаря!
171
3
 
10
 
! Отговори
Петър Любов Делчев преди 13 години
А КАКВО Е, АКО НЕ ДЕМОГРАФСКА КРИЗА, КОГАТО СЕ РАЖДАТ 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО ДЕЦА, ОТКОЛКОТО УМИРАТ, А ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ОТ РОДЕНИТЕ СА БЪЛГАРЧЕТА И КОЛКО ОТ ТЯХ ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ ДО 30-ТАТА СИ ГОДИНА ?А КАКВО Е ДА ИМАШ 2.5 МЛН ПЕНСИОНЕРИ С ТЕНДЕНЦИЯ ДА СТАНАТ 3 МЛН ПРИ 6-7 МЛН НАСЕЛЕНИЕ ?ТИ ДА НЕ ЖИВЕЕШ НА ЛУНАТА ИЛИ ПОКРАЙ ТЕБЕ САМО БЕБЕТА ИМА, А БАБИТЕ СА В МОЯТА МАХАЛА ???