Цветанов спестил над 124 бона за 2 години като лидер на ГЕРБ

Засега не е ясно откъде са дошли парите
Обновена: 20 окт 2010 07:31 | 20 окт 2010 07:09,
700
Цветанов спестил над 124 бона за 2 години като лидер на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

124 803 лв. от декларираните доходи от вътрешния министър Цветан Цветанов за момента са с неясен източник. Парите са получени в рамките на 2 години – след като той напусна зам.-кметския пост в Столичната община и до встъпването му като министър.

Това съобщава вестник "СЕГА". Изданието е получило от Сметната палата копия от имотните декларации на Цветанов в качеството му на заместник-кмет и вътрешен министър.

От тях става ясно, че имотното му състояние не е претърпяло никакви промени за времето, в което е бил в общината. При поемането на зам.-кметския пост Цветанов е декларирал собственост върху 7 имота, колкото са и при напускането му през 2006 г.

Промяна няма и в декларираните банкови влогове (лични и на съпругата му) – и през двете години те са 47 872 лв.

Когато става министър, Цветанов декларира 5 пъти по-голямо състояние.

Според декларацията, подадена през юли 2009 г., той има 102 950 лв. в банки, както и още два апартамента, купени през 2008 г.

Единият е платен с ипотечен кредит, а вторият – на стойност 146 436 лв., според Цветанов е платен със спестявания.

Още по темата

От това излиза, че през 2008 и 2009 г. Цветанов е разполагал с обща сума от 249 386 лв, с част от която е платен новият апартамент, а останалото е във влогове в банки.

След запитване от „СЕГА“ от ГЕРБ са обявили, че брутната заплата на Цветанов като лидер на партията е била 1200 лв., които е получавал от март 2007 г. до назначаването му за министър през юли 2009 г.

Сметките показват, че след приспадане на осигуровки и данъци от тези заплати Цветанов е получил общо 27 530 лв.

Според втората му декларация като министър, в която се посочват само промените в имотното състояние, настъпили през 2009 г., той е получил 34 931 лв. извън основното трудово възнаграждение.

Самият Цветанов каза в няколко интервюта, че е спечелил около 30 000 лв. от консултантски услуги.

Ако той не е получавал никакви други доходи извън обявените, общата сума, с която би следвало да разполага в периода след напускане на кметството до назначаването му за министър, е 124 583 лв. В същото време при избора му за министър той декларира 102 950 лв. по влогове, а 146 436 лева е платил в брой за второто жилище.

Това означава, че няма обяснение за произхода на 124 803 лв.

Сметната палата обяви, че са правени проверки на декларациите му и не са открити нередности. Сега проверка прави и НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


700
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно е, че от партия, която е плащала 1200 лв.заплата на лидера си не може да се очаква много. И стига с тези циркове откъде имал 300-500 хиляди. Да си доказва доходите, ако може и да си ходи, че стана смешен. Операция апартаментите, на колене и да се оправя после...
17
0
 
47
 
! Отговори
нико преди 13 години
Що се кахарите ,бре.Ми умни ни са управниците.Я вижте Доган:баш философ-топ философ-1.5млн.,кво са 125 000лв.Така де.На всеки по нещо.Що са си дали зор да печелят избори.То не ВИФ,то може да е завършил и в Горни Карабах или Турно Магуреле, далаверата е да си на власт и да можеш да крадеш -рационално.Четете -Алеко Константинов бре маскари.
16
8
 
33
 
! Отговори
Иван преди 13 години
От РЗС настояват за цялостна проверка на имотното състояние както на вътрешния министър Цветан Цветанов и на съпругата му като физически лица, така и на обръч от фирми, които са били тайна за обществото и които са поддържали израстването му като политическа фигура. Това заяви лидерът на партията Яне Янев преди да влезе на среща разговор с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, предаде репортер на БГНЕС.Поводът отново са разкритията, които направи Янев миналата седмица около приходите, материалните придобивки и имотите на вътрешния министър за периода от 2008 до 2010 година. Ще се окаже, че Цветанов неслучайно стана вътрешен министър и неслучайно зад него стоят определени регионални олигарси тип "Бояджиев", каза Янев. Според РЗС, Бояджиев е подарил част от имотите на Цветанов и според лидера на партията всичко, което е направено чрез нотариусите в един следващ етап може да се окаже фиктивно.БГНЕС припомня, че в петък 15 октомври от РЗС заявиха, че семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 хиляди лева. През 2008 година имотното състояние на вътрешния министър шокиращо се е подобрило, заяви днес депутатът от РЗС Емил Василев. На медиите бяха раздадени документи, свързани с тази теза нотариални актове, справки от Службата по вписвания в София, както и две декларации от Сметната палата. Имотното състояние на Цветанов не е резултат от законни доходи, твърди Емил Василев от РЗС. От имотния регистър на името на Цветанов са няколко завършени недвижими имота. Те са му прехвърлени от фирмата "Ти Ви Би" ООД. Дружеството е част от конгломерат с други две фирми, контролирани от едно и също лице "Ти Ви Би тур" ООД, стопанисващо "Ти Ви Би строй" ООД. Любопитна подробност е, че управител и собственик на фирмата Тодор Иванов Бояджиев е съдружник с Ревин Аталай, син на известния политик от ДПС Рамадан Аталай, в дружеството "Балкангаз" ООД. Чрез това дружество той контролира и известната компания за пътнически превози "Ивкони". Прави впечатление, че двата апартамента и двата гаража са посочени в имотната декларация пред Сметната палата, но земята не е декларирана, променено е и действителното име на фирмата продавач.
15
41
 
16
 
! Отговори
desso преди 13 години
Ясно е , че чист човек никога не може да се докопа до властта. За 20 години видях и шумкарите, и *** и жълтаците и посинелите. Никой от тях не искам пак, ако ще и още 5 апартамента да има Цветанов. Ако Герб пуснат кранчето малко и за народа, ще могат да си крадат поне още 4 години.
14
76
 
16
 
! Отговори
zzz преди 13 години
Стана неудобен за някои "хора" и му извадиха (или измислиха) компромат. Това само показва, че Цветанов е на правилния път в момента
13
9
 
65
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Ето Ви ДВА КРАТКИ ВИЦА:"Доган - заработил милион и половина като хидролог""Цветанов спестил над 124 бона за 2 години като лидер на ГЕРБ"Цецко КОРУМПИРАН ПОЛИТИК такъв, махай се веднага. Такива като теб крадци от парите на данъкоплатците ГИ ГЛЕДАХМЕ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИМежду политиците в държавната върфушка НЯМА РАЗЛИКА. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЙ ЦВЯТ СТЕ - И СИНИ, И ЧЕРВЕНИ, И ЦАРИСТИ И УЧЕНИЦИТЕ НА ЦАРЯ - ТОЕСТ ВИЕ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ КРАДЕТЕ И С *** СИ!!!Ц Е Ц О - КРАДЕЦО, ХВЪРЛЯЙ ОСТАВКАТА!!!
12
2
 
77
 
! Отговори
ЛЛЛЛ преди 13 години
не разбрах какво е консултирал ..не беш ли завършил ВИФ?
11
4
 
65
 
! Отговори
ДАНИ преди 13 години
Кажи му ''български управник'' и другото е ясно ! Тоя Павиан с нищо не е по различен от предходните !
10
50
 
10
 
! Отговори
JiktakS преди 13 години
То е ясно, че всисчки си "взимат", никой не би разчитал само на заплатата си, ако си върши работата добре, бих му простил няколко апартамента. А тези които в момента го плюят най-силно са най-големите маниполатори и крадци, просто изчакаха удобния момент да захапят в синхрон.
9
10
 
81
 
! Отговори
Пътници са преди 13 години
ГЕРБ трудно би могъл да бъде свален от власт от противниците си. Има още много таральонковци които подкрепят групировката. Тази работа обаче ще свършат Борисов, Дянков и Цветанов. Първият с нищоправенето си. Вторият с това което прави, и третият с консултантските услуги които извършва. Тези тримата могат да разчитат и на нашата подкрепа.
8
76
 
17
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Признателните българи ще му дадат 10 пъти по толкова само да продължи да работи както е работил до сега.
7
4
 
69
 
! Отговори
hihi преди 13 години
Много станаха спестяванията от закуски - изтъркан номер!А може би подаръци????А може би от приятели?
6
3
 
82
 
! Отговори
цецко преди 13 години
Умно момче ама се самозабрави и забрави да си скрие парите от много работа
5
6
 
75
 
! Отговори
Любопитно преди 13 години
Интересно, какви консултации можеш да даваш със завършен ВИФ? Или може би консултациите са били в качеството му на председател на партия?
4
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе не разбрахте ли,че със заплатите си е купувал само гаражи:) Оставете сметките за него:) Както и да го въртим,не излизат:)
3
9
 
88
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Я още един от наглите....
2
8
 
62
 
! Отговори
Цецо Наема преди 13 години
Много сте глупави. аз печеле по 500 000 годишно само от наеми от останалите 7 апартамента.
1
77
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов президент !