"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков

Изданието с аудиозапис на двамата срещу МВР шефа
Обновена: 5 яну 2011 14:36 | 5 яну 2011 13:14,
399
"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков
Снимка: Булфото

В записани телефонни разговори (два броя), за които се твърди, че са между митничар №1 Ваньо Танов и финансовия министър Дянков, двамата обсъждат вицепремиера Цветан Цветанов. Записите бяха пуснати на пресконференция от редакторите на вестник "Галерия".

Звуковото СРС било получено анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. главния редактор на "Галерия" Явор Дачков.

"Тези записи повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда", обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова.

Тя твърди, че от разговора между Ваньо Танов и Симеон Дянков става ясно как Танов е бил подложен на сериозен натиск от страна на МВР и лично от вицепремиера Цветан Цветанов. 

Патрашкова допълни, че в записите се разказвало как Цветанов лъже премиера.

"Аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов – бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от А до Я с истинските им имена", казва в записа мъж, за когото от "Галерия" твърдят, че е Ваньо Танов.

Още по темата

От "Галерия" допълниха, че от контекста на разговорите са установили, че те са осъществени през май 2010 г. Въпросните аудиофайлове вече били изпратени на главния прокурор Борис Велчев.

Вестник "Галерия" беше създаден през есента на 2009 г. от освободената бивша говорителка на родното ФБР – Зоя Димитрова.

След създаването на ДАНС тя стана гласа на агенцията и не криеше близките си отношения с Петко Сертов и съветника Алексей Петров.

След идването на Бойко Борисов на премиерския пост и смяната на ръководството в ДАНС тя излезе от агенцията и стана съучредител на вестник "Галерия".

Вестникът широко отразява конфликта между властите и Алексей Петров, който дълго бе арестант след акция "Октопод" през февруари 2010 г.

В началото на миналата година Зоя Димитрова, която е обвиняема за изтичане на секретен доклад на ДАНС, напусна медията, оглавявана до днес от Кристина Патрашкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
4
 
26
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Янките са наивни като чавдарчета,та вярват, че ББ и ЦЦ се борят против корупцията и престъпността.Който и българин на улицата да питате, ще ви разкаже за контрабандата и за "далаверите" на гербаджиите "в центъра и по места".Кой българин не знае примерно откъде да си купи контрабандни цигари?
249
1
 
9
 
! Отговори
Баба Гицка преди 13 години
За връзката ЦЦ -ДАНС принципно си прав. Но нали не си мислиш, че всички в ДАНС са любители на ЦЦ и ГЕРБ? Нямам представа по правилата на службите колко души имат достъп до срс-та, но като знам, че сме в България, на практика няма да са малко. Откъде си сигурен кой точно ги е изкарал наяве? А че има вътрешна война в правителството, то е ясно отдавна, двете вицета ще се изядат.
248
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червения башибузук се активира много в последно време, наистина правят всичко възможно да настроят хората срещу ББ и ГЕРБ, но хората не са толкова глупави колко си мислят. Вярно че ни лъгаха 20 г. с техните измислени СДС, ДСБ, ДПС, НДСВ, РЗС, но мисля че вече никой няма да повярва на тия пладнешки разбойници, които доведоха страната до нова национална катастрофа. Ето една Сърбия, която 10 г. воюваше, сега е по-добре финансово от нас, а ние без да воюваме,благодарение на комунистите сме по-зле
247
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако сте слушали добре трябва да сте чули ,че Танов казва ,че в момента ги слушат.Знае и какви неща чуваме ,а представяте ли си какво щеше да чуем ,ако не знае,е е на слушалка както докторите от Г. Оряховица
246
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По грешка отговорих на твоето мнение.
245
1
 
5
 
! Отговори
gkolev преди 13 години
"удря ги" през крадливите пръсти, и със своите "честни" прибира, а ?
244
3
 
12
 
! Отговори
ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА преди 13 години
Бат Бойко има голяма уста, но този път неговите хора вкупом се изсраха в нея!
243
17
 
5
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Напълно в синхрон, сега са активизирали всички народо-предатели да пишат глупости, платени от БКП-ДПС-РЗС и другите тъмни среди. Драскачите да напъплили форумите и цъкат, да изманипулират общественото мненине.
242
1
 
5
 
! Отговори
тоя па преди 13 години
що за милиционерско мислене - защо да съм към в-к Галерия - Дачков далеч не ми е най-приятния журналист.а ти старшинка ли си в Народната милиция на Цецо забележи ако обичаш подкрепата на мнението ми
241
2
 
8
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Големи разкрития, голяма работа.че в българия има мащабна контрабанда за милиарди, това и децата го знаят.Че тази контрабанда се движи и закрила от държавата-някой да не е разбрал или да се съмнява?Ако има новина това е, че разни кланове са се изпокарали за парите-ама за първи път ли се случва?май само американския посланик вярва, или се прави че вярва, че в Бг се прави нещо против престъпността.
240
1
 
19
 
! Отговори
Призив преди 13 години
Бойко Борисов незабавно ясно да каже това истина ли е и ако е какви мерки ще вземе. Ако пак шикалкави и му излезе виновен я Президента, я Алексей Петров я ланския сняг да си взема шапката и да БЯГА.
239
0
 
7
 
! Отговори
rmajevski преди 13 години
Абсолютно вярно,но това е друга тема.Така се случва навсякъде, където властта не отговаря пряко пред обществото.Докато в България няма демокрация, дотогава ще сме свидетели на подобни игри и интриги.За което естествено, ние ще плащаме сметката.
238
12
 
1
 
! Отговори
кинкалерия преди 13 години
сергей: абе имаш ли нещо агнешко?румен цирея: имам нещо като за тебе, свежа плът, екзотика..сергей: кажи, кажи.... кой?цирея: азер се казва. и има *** като боздуган...сергей: дай ми номера му. искам да се запознаем...
237
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти към вестник Галерия ли работиш или?
236
1
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Не ми се вярва това да е от държавни СРС-та ... мирише ми на трактористки СРС-та ... А не ми се вярва и Танов така да окепази съпартийците си ... Но, рано или късно "чорапът ще се разплете" и ще се разбере какъв е случая ... за сега остава само лошата миризма от цялата тая история
235
15
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
от коментарите стигам до извода: ела зло /ГЕРБ/ че без теб по-зло /всички останали/
234
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите са по наивни и от комунистите!!! Щом продажниците са от тяхната партия, значи няма проблем... Просто са заслепени хора без собствено достоинство, без гражданска съвест... Пишат глупости по форумите и това страшно ми напомня за " За тебе партийо любима"- съм готов и л...а да ям!
233
2
 
19
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Аз пръдължавам да си мисля, че няма абсолютно никакво значение, кой е правил записите! Достатъчно е, че в България се правят записи, използват се някакви срс-та, които после се появяват по медиите, в абсолютно нарушение на закона. Т.е. всички тези приказки, с които гербавите ни замазваха очите, когато приемаха закона, разрешаващ повсеместното подслушване, че щели да се слушат само престъпници, че нямало страшно за другите и прочее бла-бла-бла, се оказаха поредната им брутална лъжа!!! Щом се стигна до там, че разговорите на собствения им вицепремиер и собствения им шеф на митниците да се развяват из медиите, значи безусловно, в България срс-тата се използват ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТРИГИ, ЗА ОКАЗВАНЕ НА НАТИСК, ЗА ВЪТРЕШНОПАРТИИЙНИ БОРБИ, НО НЕ И ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! Казано с други думи, целта на тези записи е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗЛОУПОТРЕБА!!! НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА, А НЕ НАКАЗВАНЕ НА НАРУШИТЕЛИТЕ!!! Това е грозната истина!!!
232
0
 
7
 
! Отговори
ссс преди 13 години
Не да се предадат първо в прокуратурата, а да се прочетат в Парламента !
231
1
 
24
 
! Отговори
ДОБРЕ ДЕ преди 13 години
ГОСПОДА ГЕРБЕРИ - АЙДЕ КАТО Е ИЗМИШЛЬОТИНА ДА ИЗЛЕЗНАТ СЯНКОВ И ТАНОВ И ДА КАЖАТ ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ РАЗГОВОР.*** ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ - ТО НЕ БЯХА ИМОТИ НА ЦЕЦО , НА АДРЕЙ, ДИПЛОМА НА КАЛИНКА , БОЙКО ЩО НЕЩО Е ВЗЕЛ - НЯМА РАВЕН НА СЕБЕ СИ.И ВСИЧКО ИЗЛЕЗЕ ИСТИНА .... ИСТИНА ....ИСТИНАПОМНИТЕ ЛИ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ МИТИНГИ - БАБИТЕ С ТЕНДЖЕРИТЕ - Е СКОРО НЯМА ДА МОГАТ ДА ЯДАТ ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ ... И ИДВАТ ... ЧАКАЙТЕ ГИ ... ДА ВИ ПОЗДРАВЯТ... А МОЖЕ И БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА ДА ДОЙДЕ С ТЯХ