"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков

Изданието с аудиозапис на двамата срещу МВР шефа
Обновена: 5 яну 2011 14:36 | 5 яну 2011 13:14,
399
"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков
Снимка: Булфото

В записани телефонни разговори (два броя), за които се твърди, че са между митничар №1 Ваньо Танов и финансовия министър Дянков, двамата обсъждат вицепремиера Цветан Цветанов. Записите бяха пуснати на пресконференция от редакторите на вестник "Галерия".

Звуковото СРС било получено анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. главния редактор на "Галерия" Явор Дачков.

"Тези записи повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда", обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова.

Тя твърди, че от разговора между Ваньо Танов и Симеон Дянков става ясно как Танов е бил подложен на сериозен натиск от страна на МВР и лично от вицепремиера Цветан Цветанов. 

Патрашкова допълни, че в записите се разказвало как Цветанов лъже премиера.

"Аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов – бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от А до Я с истинските им имена", казва в записа мъж, за когото от "Галерия" твърдят, че е Ваньо Танов.

Още по темата

От "Галерия" допълниха, че от контекста на разговорите са установили, че те са осъществени през май 2010 г. Въпросните аудиофайлове вече били изпратени на главния прокурор Борис Велчев.

Вестник "Галерия" беше създаден през есента на 2009 г. от освободената бивша говорителка на родното ФБР – Зоя Димитрова.

След създаването на ДАНС тя стана гласа на агенцията и не криеше близките си отношения с Петко Сертов и съветника Алексей Петров.

След идването на Бойко Борисов на премиерския пост и смяната на ръководството в ДАНС тя излезе от агенцията и стана съучредител на вестник "Галерия".

Вестникът широко отразява конфликта между властите и Алексей Петров, който дълго бе арестант след акция "Октопод" през февруари 2010 г.

В началото на миналата година Зоя Димитрова, която е обвиняема за изтичане на секретен доклад на ДАНС, напусна медията, оглавявана до днес от Кристина Патрашкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добрият български политик от времето на Стамболов е Борисов, харизматичен, честен, истински патриот, интелигентен с поразяващо противниците си красноречие. Хората го обичат и вярват в него, именно заради тези и много други добродетели. При неговите изказвания няма измислици и празнословие, всичко което казва, веднага го подкрепя с цифри и факти. Истински държавник, уважаван и приеман навсякъде по-света, много от водещите политици в Европа му станаха приятели, Путин и той го харесва. ФАКТ!
269
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В стенограмите няма някакви разкрития за престъпления, а за политически игрички, породени от желанието на Цецо да дърпа килимчето към себе си и по този начин пречейки н амитниците да работят ефективно. Така могат д абъдат обощени тези стенограми.
268
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Буря в чаша вода - Цветанов не обичал Танов, Танов не искал политическо назначение до себе си, държ- служители били некомпетентни, включително и полицаите - еми кой не ги знае тия неща, хайде де, виждаме ги всеки ден. Кво общо имат цигарите тука, контрабандата по скоро, говорят само за акциза, че е било грешка, еми да я оправят бе, акциз как се дига, така се и сваля. Нищо особено няма в тие разговори. Аз очаквах много повече.
267
6
 
16
 
! Отговори
ДО 320 преди 13 години
МИ ТО ПО ДОБРЕ ДА БЯХТЕ ИЗЛЪЧИЛИ ОТ ГЕРБ - АЗИС ЗА ВЪТРЕШЕН И ФИНАНСОВ МИНИСТЪР - И БЕЗ ТОВА СТЕ ЧАЛГА - ПАРТИЯ.КАЖИ КОЯ Е ЛЮБИМАТА ПЕСЕН НА ВОЖДА ТИ - БОЙКО
266
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствено Борисов ще спре червения башибузук да ограбва страната ни.
265
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти много насерьозно ги взимаш нещата.Как само вярваш все едно от заклет свидетел слушаш показания пред главен прокурор.:)))))
264
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е новия Левски, колкото и да ги е яд ***, това е факт. И той като Левски, само с шепа съподвижници се опълчи срещу цялата мощ на червената мафия, създадена от ДС и БКП/БСП, за да ни спаси от безпощадното ограбване от алчните и самозабравили се бивши комсомолски и партийни величия-сега мастити бизнесмени с милиони в сметките си, които нямат насищане. Това пладнешко ограбване на България трябва да спре и единствения, който се опитва да го направи е Борисов. Ако успее печели цяла БГ
263
1
 
16
 
! Отговори
До 320 преди 13 години
Малката разлика е ,че онова за Азис го пише ,а тия записи ги слушама на жива
262
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жълт ***. Все едно да прочета във вестник Шок, че Азис има нов мъж. "Разкритията" им са точно с такава стойност. Четат ги само пенсионери. От това идва и въпроса кой и плаща за да правят скандали с пресконференции и не знам си какво.
261
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големо брулене на гнилите червени круши ще има наесен на изборите.
260
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да видим дали сме европейска държава и дали Бойко е честен с нас и достоен колкото претендира!И дали той и ГЕРБ мерят с двоен аршин.Трябва да уволни Цветанов,Дянков,онзи с екскурзията Веждито.......да ни докаже,че не сме се излагали да гласуваме за него.Иначе губи уважението и доверието на все повече хора и то от нас младите!Да видим Бойко какав е всъщност,сега това ще стане абсолютно ясно!
259
1
 
10
 
! Отговори
До 310 преди 13 години
Да направен е в студиото на Митьо Пайнера .А кой за къде бърза ще се види.Ти си гербер с полиран мозък така ,че продължавай да живееш в своя си свят
258
9
 
10
 
! Отговори
rmajevski преди 13 години
Вече описах, как е правен записа.Провери предните ми постинги.В ДАНС може не всички да обичат Ц.Ц, но със сигурност никой няма да рискува с компромат с/у шефа си. Единственият ,който в този случай печели е В.Т. Станало е нещо, за което ние не знаем. В.Т си запазва "доброто име" за в бъдеще. Б.Б. е в най-лоша позиция. Който и да спечели в тази война, губещият напуска. А това са двамата вицепремиери. Напускането на всеки от тях означава огромен провал и вероятни извънредни избори.
257
1
 
24
 
! Отговори
кой съд преди 13 години
Този дето ще съди бизнес конкурентите на Цветелина , Бойко и Цецо ли?И на останалите ГАДНИ, БЕЗОЧЛИВИ, БЕЗПАРДОННИ И ДЕБЕЛООКИ ГЕРБЕРИ КАТО ТЕБ ?????ЗАЩО СЪС СРС-ТА СЕ ОПИТВАТЕ ДА МАЧКАТЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МЕДИИ - ДА НЕ ДАВАТ ГЛАСНОСТ НА ДАЛАВЕРИТЕ ВИ ?????ЗАЩО СЪРЖИТЕ КОМПРОМАТИ СРЕЩУ ПОЛИТИЦИ - ЗА СЪЩОТО НЕЩО.БРАВО НА ДАЧКОВ - ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е СЪВСЕМ УМРЯЛА
256
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените хиени изпуснаха кокала, за това реват толкова много.
255
15
 
5
 
! Отговори
www преди 13 години
Абе вие какво разбрахте от записите? Някакви хора въртят интриги - нищо ново под слънцето. При това ЗНАЯТ че ги записват. Тези разговори нямат никаква стойност точно заради това. И разбрахте ли къде са парите от контрабандата? Не, нали? Пореден кьорфишек от *** жълт вестник и активно комунистическо мероприятие. При това в скоби сложено /бр-Цветанов/. Откъде знаеш че е Цветанов бе Яворе? И откога започна да играеш със Запалката, който в сутрешния блок вече знаеше за тези записи?
254
9
 
3
 
! Отговори
пи64о преди 13 години
Много ми са прави страстна либов с разгорещена ***,негарка или арабелка !
253
16
 
5
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
записа е бил предвиден да бъде пуснат в медиите, а не да послужи за юридическо СРС, с цел да има емоционални реакции, да свалят рейтинги, да манипулират, да може БКП да вземе контрол над държавата. Бързат, че спец съда идва!
252
2
 
20
 
! Отговори
До преди 13 години
Анонимко сега става дума за конкретни разговори водени от Министри и шеф на агенция митници, както и за незакони действия на вътрешния министър.Ако това е вярно оставките са най-малкия изход.
251
1
 
14
 
! Отговори
Do mind tuist преди 13 години
Я по-добре влез в гугъла ,отвори в."Гласове".Там в дясно са разговорите .Чуй с ушите си и после пак да те видим какво ще пишеш