Лъчо плати 316-те млн. лв. за "Кремиковци"

26-годишният младеж стана собственик на комбината
Обновена: 15 апр 2011 08:57 | 14 апр 2011 19:29,
315
Лъчо плати 316-те млн. лв. за "Кремиковци"
26-годишен младеж притежава "Кремиковци". Снимка: Булфото

"Елтрейд къмпани" ЕООД е превела в Българската банка за развитие 284 399 500 лв. за обособената част на "Кремиковци".

Сумата трябваше да се внесе до 18 април по сметка на комбината в банката като фирмата си приспадне внесения задатък от 31 600 500 лв. за участие в явния търг на 12 април, съобщи синдикът на фалиралото предприятие Цветан Банков.

Компанията беше обявена за купувач на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат заедно с активите, свързани с производствената дейност на дружеството, намиращи се на територията им, при цена 316 млн. лв.

Фирмата беше единственият кандидат в търга.

Още по темата

Проверка на Dnes.bg показа, че допреди половин година Лъчезар Валериев Варнаджиев е бил най-обикновен строителен инженер в компанията "Лупо инженеринг" ЕООД.

Бившите му колеги бяха много изненадани от новината, че той е новият собственик на металургичния комбинат.

Новият бос на "Кремиковци" е роден в Белене на 7 юни 1985 г. Завършил е строителния факултет на УАСГ преди 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
0
 
! Отговори
zapoznat преди 13 години
Bateto kazva istinata , ama niama koi da go 4ue ....
294
0
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,..... преди 13 години
ЩЕ РЕЖАТ ГИГАНТА НА "БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА"....НА СКРАП!ТАКАВА Е СЪДБАТА НА ЦЯЛАТА ..."ЕЛИТНА СЪВЕТСКА ТЕХНИКА"...ВНЕСЕНА ОТ "БРАТУШКИТЕ" В БЪЛГАРИЯ!ТАКА СИ ОТИДЕ ..."МЕДЕТ", "ЧЕРВЕНА МОГИЛА",КУП-"ЗММ"-та И РЕД ДРУГИ ГИГАНТИ НА........ "СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ГЛУПОСТ"!СЕГА ВНАСЯМЕ ХРАНИ.......ЩОТО СМЕ "УМНИ И ПРОГРЕСИВНИ" ......С ПРОГРЕСИРАЩА УМСТВЕНА ТЪПОТА-НАСЛЕДЕНА ОТ БКП И КПСС!ДА СЕРЕШ ГЛАДЕН----- ТОВА Е ..."БОГАТИЯ, СЪВЕТСКИ ОПИТ"....!БКП/БСП , ПАК ПРАВИ ОПИТИ ДА ГО ВНЕДРИ......
293
0
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 13 години
Докато има телета, ще има и касапи!
292
0
 
3
 
! Отговори
petq преди 13 години
"Доволен съм от продажбата на "Кремиковци", вече не е тайна за никого коя финансова и индустриална група придоби активите на комбината, заяви икономическият министър Трайчо Трайков, предаде репортер на БГНЕС."
291
0
 
3
 
! Отговори
Bateto преди 13 години
Първа инвестиционна банка (***) е финансирала цялата сума за придобиването на "Кремиковци".Тя е предоставила "мостово финансиране до пълният размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД" - "Надин металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД".Няколко дни по-рано банката обяви, че е отпуснала 59 млн. евро заем на купувача на "Кремиковци" - "Елтрейд къмпани", без да пояснява, че е осигурила и останалото финансиране до 316 млн. лв. по сделката.
290
0
 
4
 
! Отговори
Bateto преди 13 години
До Ангел: Надин не финансират.Те самите теглят кредит от ***.Участват в сделката с материална база,техника и договори за продажбата на скрапа.В момента Надин имат около 2 мил.лв.задължения към клиентите си.Надин в момента правят договори с фирми,който да режат скрапа.Те самите нямат резачи!
289
0
 
5
 
! Отговори
Към Батето преди 13 години
Бате абсолютно си прав и да те допълня. Фирмата Надин имаше неизплатен дълг от 160 милиона към ***. Собсвениците на фирмата отдавна са изритани. Не знам какво споразумение имат те с ***. Но явно фирмата Надин е вече собственост на ***. Услади им се на *** този заграбен бизнес и сега стават по-смели. За тези 160 млн. дълг на Надин и други лоши кредити *** получи кредитиране от БНБ, интересно срещу какво. Срещу собственост, срещу рушвет или срещу нищо.
288
0
 
2
 
! Отговори
crus преди 13 години
Ангел ...ние Небогоизбраните сме сравнително нормални и с някакъв останал морал ....*** тия горе са самозабравили се ,считащи се за богове *** управляващи ни все едно че са царе...а ние сме им послушните роби....
287
0
 
12
 
! Отговори
каката преди 13 години
Въпрос - Защо са избрали 26 годишен младеж? Можеха да изберат някой 46годишен чичко и нещата да не изглеждат като съшити с бели конци. Обидно е, че дори не се стараят да продуцират по-реалистично постановките си.
286
0
 
4
 
! Отговори
Ангел до 303 преди 13 години
В България няма банка която да ти отпусне такива пари защото БНБ ги контролира в Америка може банката да отпусне повече от възможностите си и затова фалираха доста банки.Останалите пари са осигурени от скрабаджийската фирма "Надин" в случая те са частния инвеститор и със сигурност имат добър дял от метала в кремиковци.
285
1
 
5
 
! Отговори
До Ангел преди 13 години
Я само обясни къде става с акъл, защото като си направим сметката *** са му дали кредит 60млн. евро - приблизително 120 милиона лева. Кои са другите инвеститори с 200 милиона лева ? И изобщо кой паралия ще даде пари на тоя дрисък, дето до вчера е пиел в общежитията в студентски град, вместо сам да направи далаверата ? Тук е очевидно, че тоя си е жив бушон, а зад него са играчи с неясно минало. Макар че ако се заговорим за *** мога да ти разкажа някои неща за миналото им.
284
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставете момчето на мира бе.Оня ден му намерих фейс бука а днес вече го е изтрил
283
0
 
4
 
! Отговори
до 285-analogia преди 13 години
Преди години в Италиа едно дете попита Берлускони-"защо моят баща е беден -нали и тои работи"-отговорът беше-НЕ СЕ Е ТРУДИЛ ДОСТАТЪЧНО.....! Ан алогично --ЦИНИЧНО !!!!!!!!!!!!!
282
2
 
7
 
! Отговори
Батето преди 13 години
Излезе още един скрит играч в схемата - Румен Пашата!Приятелчето на бате Бойко!Бойко усеща че ще изпусне изборите и се обгражда икономически.По същата схема се продаде и Русенската корабостроителница.Това е икономически геноцид!Има и още...но ще ви информирам своевременно!:)
281
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Прав съм ама погледни колко отрицателни точки имам.Никога няма да се оправим
280
1
 
4
 
! Отговори
crus преди 13 години
295 Ангел принципно си много прав,но все пак тук е Чалгария и принципите от белите държави не важат ...примери колкото искаш.....
279
0
 
3
 
! Отговори
до Ангел преди 13 години
С УВАЖЕНИЕ за коментара ти.Прав си,знаехме го и пак ще го запомни ме.На мен не ми е ясно-как така ЕДИН-ЕДИНСТВЕН кандидат, строителен инжинер,а купува металургичен гигант.Много АКЪЛ е това браво на момчето.
278
0
 
1
 
! Отговори
Хей преди 13 години
А БЕ ТО НЕ БЕШЕ ЛИ ЧАСТНО ,КОЙ ВЗИМА МИЛИОНИТЕ СЕГА.И КАКВО ВЛЕЗЕ В ДЪРЖАВАТА ПРИ ПРОДАЖБАТА ОТ 300 мил.ПЪРВИЯТ ПЪТ .???????????????КОСТОВ ВЗЕ 1 долар САМО А .????????????????????
277
15
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Да обясня на мнозинството в този форум как се намират 300 млн.1-имаш добра идея,разработваш бизнес план за осъществяването.2-намираш стабилна банка или частни инвеститори да инвестират в идеята ти.3-ако банката и частните инвеститори одобрят идеята ти ,срещу справедлив дял те ще инвестират,никой не бяга от бързи пари.Не е нужно да имаш и 2 лева спестени всичко става с акъл.ЗАПОМНЕТЕ ГО!!!!!!!
276
0
 
3
 
! Отговори
браво 286 Елица преди 13 години
браво 286 Елица ще те направим министър веднага щом взема властта