Социални помощи – само срещу имунизация на децата

При липса на ваксини режат от сумата
3 авг 2011 14:51,
138
Социални помощи – само срещу имунизация на децата
Снимка: Булфото

Пълни социални помощи на семействата с деца ще се изплащат само ако са направени всички задължителни имунизации и профилактични прегледи. Липсата на едно от условията ще доведе до орязване от полагаемата сума.

Това реши правителството, след като одобри правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане.

Целта на промените е засилване на дисциплиниращия ефект за родителите и стимулиране на отговорното родителство, посочват от кабинета.

Много родители в момента отказват имунизации заради това, че според тях те носят рискове.

Според други от промените се намалява срокът за задължителна регистрация на безработните в трудоспособна възраст в дирекциите "Бюро по труда" от девет на шест месеца като условие за получаване на социална помощ.

Разширява се обхватът на лицата, които ще имат право на целева помощ за заплащане на наем на общински жилища, като границата за достъп се увеличава от 150 процента на 250 процента от диференцирания минимален доход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: социални помощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък твърдя, че писането и чатенето в Интернет от неграмотни и неуки хора увеличават шансовете глупостта им да се мултиплицира. И, повярвай ми, мога да изложа доста солидни доказателства за това. Но не това е важното. Правото на избор го имаш, но ще трябва да понесеш последствията. И се радвай, че са само тези, предвидени в сегашния закон.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, само от ваксината ще я е развила алергията към мляко, няма от какво друго да е. Глупчо, това е една от НАЙ-СТАРИТЕ и НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ АЛЕРГИИ, появила се е, когато никой не е предполагал, че ще се изобрети нещо като ваксина. Ако не бяха ваксините, наистина можеше и да се пробваш с вариолата, само че вече такава болест няма. Естествено, на конспираторските мозъци им се привиждат какви ли не заплахи за човечеството. Но това е отделна форма на патология. И не е свързана с ваксините.
136
1
 
2
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
И наистина надявам се последно.@132 Ваксините водят до - Аутизъм, най-разнообразни алергии, (на един приятел 2 месечното му момиче разви алергия към мляко), автоимунни заболявания, болести на ставите, хронична умора, рак и какво ли още не. Аз ще си пробвам шанса в вариолата, А вие щом искате да се ваксинирате, давайте и се пробвайте да преборите гореописаните. Ваш избор
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
124, каква планина да ми докарваш, хората са те затрупали с нея и ти пак не я виждаш! Я се скрий, мекотело!
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pepo, ти направо си убил рибата в РИОКОЗ! Не са искали да ти се изсмеят хората! Какво губят те, че твоето дете не е ваксинирано? Ако не знаеш, тяхната заплата тече така или иначе. А литературата, която си чел, можеш да използваш отново, навита на руло. За сериозна литература няма да мине никъде извън разни смешни активистки групички. Не се вземай толкова на сериозно, понятие нямаш колко си смешен!
133
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Celestian, че теб те клатят с разни недоказани теории, само че ти даже не го осъзнаваш. А ако мислиш, че само с това се изчерпват задълженията ти към детето ти, наистина не е трябвало да ставаш родител. Не ти се сърдя, млад си още, ще ме разбереш след години.
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Celestian, по-голямо доказателство от това, че няма нито един умрял от вариола, тетанус, бяс и т.н. след ваксинация, че смъртността от тези инфекции е сведена до нула, не мога да ти предоставя. На слепеца и ярката светлина му се вижда като пълен мрак.
131
0
 
1
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
И последно.Аз лично нямам проблем с това, че някой иска да бъде овца. Щом си му харесва, добре.Също така ако на някого му харесва да го еб..ат, да го еб..ат. Щом си му харесва, добре.Но мен да ме правят на овца и да ме еб..ат, ще има да вземат.Лека и мека
130
0
 
0
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
@123 Относно правата - масово се потъпкват. Разговорът в кабинета на лекарката се състоя преди 9 месеца. Относно задълженията - смятам, че това са да обичам детето си, да го възпитавам, обличам, храня. Това го правя. Да имаш нещо друго предвид със смътното "задължения"?
129
2
 
0
 
! Отговори
pepo преди 12 години
до CelestianИ аз съм вдигал скандали в РИОКОЗ. Направо им казах: "Знам какво слагат във ваксините". Те гледат и виновно мълчат - и те са наясно. Но в тази безработица...
128
0
 
3
 
! Отговори
pepo преди 12 години
Чел съм сериозната литература. Това е единственото място, от което нашите лекари се образоват след дипломирането си - рекламните листовки на фармацевтичните компании.Отивай да спиш.
127
0
 
0
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
А ти какво искаш, да се появиш и да направиш едно безмислено твърдение, подкрепено от филмче, гледано в интернет, и да ти дават обезщетение? Я се погледни отстрани, ако откриеш и 2 разлики между теб и ***, пиши пак!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между другото, не само за детските градини е била права лекарката, и за детските надбавки се коментираше, не знам дали беше прието, и познай заради кой етнос. Е, щом искате да сте като тях, прав ви път. На 1,5 милиона *** един-двама повече направо няма да се забележат.
125
1
 
1
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
@pepo Аз и в РИОКОЗ отидох и на 10 лекари им го казах това в очите. Мигаха на парцали и ми говореха че според тях съм правел голяма грешка.@122 Всъщност, твърдението ти е в пълна сила и за ваксините. Няма независими, неманипулирани изследвания доказващи ползата от ваксините. За сметка на това има други, независими и неспонсорирани доказващи вредата от ваксините в дългосрочен план. За Аутизма и ваксините - филмът е Shots in the dark.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 122Познати са ми типове като теб. Живеят на принципа: "Ти ми докарай планината на крака да я видя, пък аз ще си помисля дали да повярвам". Държавата ни е пълна с *** като теб. Затова сме я докарали до тук... да четем такива статии. Защото не останаха хора, които да се опънат, когато поредното избираемо правителство започне да злоупотребява с властта си.Вземи се заври в дупката си червей такъв!Доказателства тръгнал да ми изисква!
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Celestian и реро, вместо да се надъхвате взаимно, прочетете малко сериозна литература. В нета можете да намерите всичко, в което вярвате, независимо дали е вярно. Правата Ви вървят със задължения. Не е зле и за тях да се поинтересувате. А и не виждам какъв ви е проблема със закона тук. Законът дава право на избор, ако не ви харесва, карайте си я по своему. И не забравяйте да си платите здравните осигуровки, да може да се лекуват пак *** от морбили при следващата епидемия.
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eli, докажи, че аутизмът е вследствие на ваксината, и може да получиш нещо. За недоказани твърдения и обвинения можеш да получиш само чаша вода, и то ако си я платиш.
121
0
 
0
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
И като имате предвид последният ми коментар кажете ми господа европейци и демократи, на какво ниво е нашето законодателство в по отношение на ваксините сравнение с една развита икономика като Англия? Нека да ви кажа аз ако не ви се смята - Ние сме с около 110 ГОДИНИ НАЗАД. Защото в момента нашето законодателство е някъде между последните два английски акта - от 1898 и 1907
120
0
 
0
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
Може да си пътуваш навсякъде и без да си ваксиниран. Никакъв проблем. Това, което ви казва лекаря в кабинета си е чиста проба сплашване.Още нещо интересно. Ако потърсите в Гугъл за Wikipedia Vaccination Acts първата страница показва законите издадени във връзка с ваксинациите. Интересни са последните 2 - 1898 и 1907. Дотогава са задължини. Но акта от 1898 дава право на родителите да се откажат и този от 1907 затвърждава това право. Оттогава в Англия няма задължителна ваксина
119
0
 
0
 
! Отговори
pepo преди 12 години
До Celestian:Не се плашете. Каквото и да говорят лекари, медици, учители и всякакви други капацитети, всичко ще остане в сферата на приказките и плашенето. Никой не смее да си има вземане-даване с хора, които познават добре правата си. Твърдя го от личен опит.