127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
24
 
! Отговори
... преди 12 години
Сега ако ще има *** отговор, ще искам да видя колко ще задържите. Поклон пред двете загинали момчета, поклон пред хората отишли да покажат съпричастност към жителите на село и възродили българския дух, поклон пред селото, което се оказа по- сплотено от цялата България, поклон и пред вас, полицаи, че останахте твърди в решението си да не нараните хората.
26
3
 
27
 
! Отговори
Пепи преди 12 години
Време е за осъзнаване и премахване от властта на Цар Боко Банкенски и компанията от бивши мутри и нагли кариеристи! А *** проблем вече виси със страшна сила!
25
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се притеснявайте. ГЕРБ владее положението както винаги!
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е само Бенатова по БТВ, ами гледахте ли водещите *** на БНТ в 22 часа?
23
0
 
39
 
! Отговори
pege преди 12 години
Тоя ромски *** трябва да си плати за всичко.НАП да го разнищи отвсякъде, защото тая ракия менте дето я произвежда толкова години кой го варди
22
0
 
42
 
! Отговори
георги тотев преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ До всички свободни медии , които желаят да го публикуват НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!! Уважаеми дами и господа, Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията , като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове". Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи. Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек. Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доведените до ярост и отчаяние от *** тормоз хора са арестувани, поръчителите на зверското убийство на едно младо момче са на свобода...ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ !!!!
20
1
 
44
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Къде е канидат президента от ГЕРБ?! Защо няма позиция?! Как ще решава подобни поблеми ако стане президент!! Кажи Плевнелиев, къде си, или тиквата не ти е разрешил да говориш!!! А и не само той. Всъщност къде са всички кандидати за президенти! Къде се покрихте. Знаете ли как ще гласувам - с две черти върху цялата бюлетина!!!
19
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
потомчи на ботев и левски..тричи..утре всичко ще утихне..прес турско народа ни е живял по добре..голими кьшти и пьлно с челяд..а сега е обратното..големи чигански кьшти пьлни с челят..да жи е честито
18
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСВОБОДЕТЕ националните герой!!!
17
2
 
37
 
! Отговори
Точно така!!! преди 12 години
МВР е антибългарска организация и *** на гнусни ***!!!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
127 *** да изнасилят най- милото на калинчо
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а идиотката Бенатова по БТВ, не се спря с *** си коментари, и *** въпроси към Калин Георгиев. Няма такава *** медия като тяхната, за пореден път се убедих.
14
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМОДо СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИДо всички свободни медии , които желаят да го публикуватНА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!!Уважаеми дами и господа,Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова.Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите.Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име.P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главният секретар на МВР пловдивчанинът Калин Георгиев си обърка ролята на Калин Орелът и се показа като Калин Подвийопашка. Такова е впечатлението от поведението му сред надигналите се срещу *** терор на Цар Кировите поданици и опожарените ромски палати в Катуница в събота вечер. Оказа се, че е едно, скромничейки, да се изчервяваш пред навлажнените въпроси на репортерките като най-секси мъж на годината. Друго е, например, пловдивският тв кореспондент Благой Бекриев от упор да те пита как така стотиците, въоръжени до козирката, жандармеристи и специални части бяха като странични ООН-наблюдатели на първия български вариант на масов гръцки бунт. Отговорите на Калин Ореловите, че На Шипка всичко е спокойно!, звучаха като плюене в пазвата на Калин Подвийопашката, че, слава богу, поразиите били само материални.
12
2
 
33
 
! Отговори
Ганю преди 12 години
Хубавото в цялата история е, че хората взеха да се осъзнават! Дано се осъзнаят и Бойко да махнат!
11
3
 
32
 
! Отговори
ПРОФЕСИОНАЛНА РАБОТА преди 12 години
Браво на агитките на ВЕЛИКИЯ ПЛОВДИВ, справиха се блестящо ! Сега цялата общественост трябва им помогне за да бъдат освободени от полицията. Преди няколко дни имаше изказване на Гоце Три-пера по новините, че ситуациятае предреволюционна, като припомни ученото по научен комунизъм, как властимащите не може ли да управляват по старому, а народа не искал да бъде управляван също по старому. Малко се позачудих откъде президента има такава информация , след като не е част от тайните служби и зачаках да видя какво ще се случи. Ето случи се то ! Сега ако се окажа прав, че това е било разработка на МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ и тези дръзки, смели момчета, които си свършиха работата перфектно, разберат, че са били употребени по долен начин, бедна му е фантазията на ГОЦЕТО И КОМУНИСТИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА !
10
0
 
11
 
! Отговори
hess преди 12 години
Bulgarskite medii sa slugi na razlichni prestupnitci!! Vaprosa, koyto mediite tryabvashe da zadadat...Dokoga tciganite shte narushavat zakonite! Zashto e ubit tozi mladej!!! Eto tova sa goreshtite vaprosi! Gnusni evreyski podlogi, mameto vi korumpirani medii...paraziti!
9
1
 
37
 
! Отговори
! преди 12 години
Медиите говорят това,което им кажат,а не това,което виждат.За жалост са купени и по точно БТВ и им нареждат какво да правят.Снощи не казаха кой е виновен за палежите и за случващото се,а набързо обвиниха,че феновете на ''Ботев'' и ''Локо'' са виновни за случилото се.А всъщност истината е съвсем друга и никой нищо не казва.
8
17
 
7
 
! Отговори
ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ преди 12 години
ЕТО ТОВА Е ПРЕДРЕВОЛЮЦИОННАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА ЗА КОЯТО НАСРАНИЯ *** И ОСВОБОДИТЕЛ НА КИРИЛ РАШКОВ ОТ ЗАТВОРА , ГОСЕ ТРИПЕРО ГОВОРЕШЕ . ВЪПРОСА Е НАСРАНИЯ *** , ГОЦЕ ТРИПЕРО ПРОРОК ЛИ Е ИЛИ ПРОСТО Е ЗНАЕЛ , ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ДС , ПОДГОТВЯ ПРЕДИЗБОРНО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ В КАТУНИЦА ЧРЕЗ *** , АГЕНТА-КОМУНИСТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ - КИРИЛ РАШКОВ ?