Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
20
 
! Отговори
ТОВА Е преди 12 години
Г рупировка за Е днолично Р азграбване на Б ългария ИЛИ СЪКРАТЕНО ГЕРБ. много точно са се определили.
279
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО ЗНАЕХ САМО АЗ НОМЕРА НА ГОСПОД БОГ-ЩЯХ ДА МУ ЗВЪННА.....................................................
278
0
 
8
 
! Отговори
ДО 275 преди 12 години
КАКТО ПРАВИЛНО ОТБЕЛЯЗВАШ,ПАК РАЗВЪРЗАХА ЧУВАЛА С ОБЕЩАНИЯТА В "ПРАВИЛНИЯ" МОМЕНТ, КОИТО ПО ПРАВИЛО НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ИЗПЪЛНЯТ.ПЪК И ДА ОБЕЩАВАШ НИЩО НЕ ТИ СТРУВА,САМО ЛОВИШ ТЪПИТЕ ШАРАНИ. В БЪЛГАРИЯ- ДАЛ ГОСПОД.ЗА НАШЕ ОГРОМНО,ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ.САМО ЩЕ-КАНЕ И ОБЕЩАНИЯ ЗА СВЕТЛО НЕПРЕКЪСНАТО ОТЛАГАЩО СЕ БЪДЕЩЕ. ЗА ТЕЗИ ДВЕ ГОДИНИ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ ОБАЧЕ, САМО ТЪМНО,ТЪЖНО МИНАЛО И НИКАКВА ПЕРСПЕКТИВА ЗА ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД.ГЕРБ САМО КРАДАТ И ЛЪЖАТ ЧЕ ГРАДЯТ.
277
0
 
19
 
! Отговори
Св. Магистралний преди 12 години
Като офицер от МВР и член на БКП, Бойко Борисов е много далеч от Духовното. Но той е доста далеч от много неща, така че му е простено. До скоро бях убеден, че търговията с индулгенции е патент на Светата Римокатолическа Църква, но вече се съмнявам. Всяка безбожна българска мутра се впуска във флирт с БПЦ. Имаме си Архонт Бинев. Защо не и Архонт Борисов?! Само искам да напомня на г-н Борисов, че БПЦ е най-голямия собственик след Държавата. А Началника, той си знае работата: забавя, но не забравя.
276
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това е наистина още една добра идея на ГЕРБ
275
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подигравайте се ,ще ви излезе през носа.
274
1
 
20
 
! Отговори
Гласуващ преди 12 години
Нещо много добрини правят между двата вота герберите. Минимална заплата ще увеличават, на храмове пари дават, депутат носи чували с бюлетини, за да помогне на бременни жени в Универсиада, да се чуди човек.
273
1
 
15
 
! Отговори
Чуда се преди 12 години
Чуда се колко от тези 40 милиона наистина ще бъдат използвани за реконструкция и колко то тях ще отидат в нечий джоб
272
0
 
18
 
! Отговори
Почитател преди 12 години
E, как Началника МУ помага. Аз мислех, че Той помага на Началника.
271
0
 
5
 
! Отговори
бивш преди 12 години
Ми то си има специализирани заведения,например в гр.Раднево,обл.Стара Загора.Ама май трябва да викаме Неволята да ни помага.Щото социолози, политолози и всякакви ози Му помамагат, па и ръка целуват.Изобщо "Кучешко сърце", ама не се базикам с Тиквата.Има такъв филм от 90-те години, руски.Гледайте и там ще да Го видите.
270
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩОМ КАТО ГОСПОД Е "НАЧАЛНИКА" СПОРЕД БОКО БАНКЕНСКИ (ДОБРЕ,ЧЕ НЕ КАЗА "БОСА", ЩОТО ГО Е ЗАПАЗИЛ СЕБЕ СИ),КАКВО ОЩЕ ДА ОЧАКВАМЕ СЛЕД ЛОШИЯ МАТРИЯЛ, КУЧЕТА НА КЪС СИНДЖИР...... ДАНО ГОСПОД ОТГОРЕ ДОБРЕ ДА ГЛЕДА И СЛУША И ЧАС ПО-СКОРО НИ ОТЪРВЕ ОТ ТАЗИ БОГОХУЛНА НАПАСТ И ДАДЕ РАЗУМ И ПРОСВЕТЛЕНИЕ НА ОГЛУПЕЛИЯ НАРОД.
269
4
 
14
 
! Отговори
до 267 преди 12 години
НЯКОЙ ПАК Е ЗАБРАВИЛ ДА ЗАКЛЮЧИ ВРАТИТЕ НА ЛУДНИЦАТА. Да влезе дежурният лекар и да го отведе, моля. *** ни срами пред цяла Европа. Само у нас простолюдието не разбира, че човека просто е откачен!
268
1
 
10
 
! Отговори
До 260 преди 12 години
Никакво почетно членство, още от утре да започне процедура по обявяването му за светец!
267
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, Тиква с корона! :)))))))))))))
266
4
 
16
 
! Отговори
БОКО БАНКЕНСКИ преди 12 години
Я,ТИКВА С КОРОНА ! И ГОВОРИ! ДА НЕ БИ ДА НАМЕКВАТЕ,С МНОГО СПОЛУЧЛИВИЯ РАКУРС НА СНИМКАТА С НАКРИВЕНАТА КОРОНА НА ВЪПРОСНАТА КРАТУНА,ЧЕ ПУДЕЛА ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ТОПЛИ КРЕСЛОТО НА УЗУРПАТОРА НА ВЛАСТТА,ДОКАТО Я НАПРАВИ АБСОЛЮТНА.ЗА СЕБЕ СИ РАЗБИРА СЕ, С КОЕТО ЩЕ УДАРИ В ЗЕМЯТА И ТОДОР ПРАВЕШКИ.ТОЙ ПОНЕ КАТО ПЕЧАТАР Е ПРОЧЕЛ ПОВЕЧЕ НЕЩА.МНОООГО *** ТОЗ НАРОД, КОЙТО ЩЕ ДОПУСНЕ ТОВА. КЪСАТА ПАМЕТ НА НАРОДА,Е ЕДНАКВО ОПАСНА С КЪСАТА БИОГРАФИЯ НА ТОЗИ,КОЙТО НИ УПРАВЛЯВА.БОГ ДА НИ ПАЗИ ОТ БОМБАДЖИИТЕ МУ.
265
9
 
4
 
! Отговори
жената преди 12 години
Баси колко злоба изчетох тука.Хората са го казали - какъвто народа такава държавата!!!!!!!!!!!!! плюите се и ще преуспеете!
264
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре прави Бойко, не е хубаво да има порутени църкви и храмове.Църквата е институция с хилядолетна история...
263
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червени нещастници пълнят с дивотии форумите !!!
262
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората гладуват и мизеруват, а те ще ремонтират църквите с 40 млн. лв. С тези пари могат да се построят 10 завода, с който да се нахранят хиляди хора.------------------- Не заслужаваш нищо, боклуко! Марш в Сибир безбожнико! Заводи му се приискали... А ще работиш ли в тях или само дрънкаш?
261
2
 
15
 
! Отговори
Анна и Яна преди 12 години
Боже господи, хората протестират срещу бандитизмът, дискриминацията и ***, а тоя така наречен премиер наш- магистрали строил, пари за стадиони давал... Борисов или е безкрайно нагъл, или е с тежки психически увреждания! Той просто се е самозабравил, има се за голяма работа и с това просташко държане какво може да очакваме от него. Бойко например предлага, осъдения Лечков за следващ мандат като КМЕТ на Сливен !? Всички интелигентни хора протестират, че един полуграмотен охранител и мафиот е министър-председател на България. Един нискочел екземпляр, един грухтящ банкянски селендур, който казва "докът", вместо докато....... и Конграчулейшън!